Sonny Colbrelli verslaat Remco Evenepoel op spectaculair EK wielrennen

Sonny Colbrelli verslaat Remco Evenepoel op spectaculair EK wielrennen

foto: Cor Vos

zondag 12 september 2021 om 16:57

Sonny Colbrelli is na een beklijvend duel met Remco Evenepoel de nieuwe Europees kampioen wielrennen geworden. Een uiterst spectaculaire, en ook loodzware wedstrijd in het Italiaanse Trentino draaide na 179 kilometer uit op een tweestrijd tussen beide kemphanen. In de sprint was Colbrelli veruit de betere.

Zware openingsfase
Een vroege vluchtpoging van Harm Vanhoucke (België), Franck Bonnamour, Aurélien Paret-Peintre (Frankrijk) en Antonio Jesús Soto (Spanje) op de grote lus met aardig wat beklimmingen was nog maar de inleiding van een zware openingsfase. Op de Vigo Cavedine-klim volgde een spervuur aan aanvallen van met name Frankrijk en Spanje. De vroege kopgroep kreeg er bijval van onder meer Thibaut Pinot (Frankrijk), Andrea Bagioli (Italië), David De la Cruz, Mikel Landa en Gorka Izagirre (Spanje).

Aan de voet van de steile Monte Bondone was het verschil met het peloton een kleine minuut. Op die klim werd flink aan de boom geschud en kwamen de eerste favorieten uit hun kot. Remco Evenepoel volgde een demarrage van Romain Bardet, maar die aanval hield niet lang stand. Mede door die versnelling waren de verschillen op de top klein. In de afdaling wist Evenepoel toch de aansluiting te maken met de kopgroep, samen met onder meer Matteo Trentin, Marc Hirschi, Diego Ulissi en Victor Campenaerts.

Het peloton op de Povo-klim in Trentino – foto: Cor Vos

Samensmelting
Grote afwezigen vooraan waren Nederland en Slovenië, maar eenmaal op het lokale circuit – op 100 kilometer (!) van de finish – was er een samensmelting van de voorste favorietengroepen. Bauke Mollema en Koen Bouwman waren de oranjehemden van dienst in dat peloton, dat ongeveer vijftig man groot was. Thuisland was van zins om zeven rondes voor het einde de koers hard te maken op de Povo (3,6 km aan 4,7%). Ulissi, Campenaerts, Stan Dewulf en Nelson Oliveira reden nog weg, maar werden snel weer ingerekend.

Zes rondes voor het einde was het Bardet die versnelde op de klim, maar Campenaerts counterde die aanval. De tijdrijder ontsnapte even later met Mark Padun, Markus Hoelgaard, Matteo Trentin en Tadej Pogacar. Reden voor Frankrijk om te achtervolgen en 60 kilometer voor de meet de koers uit elkaar te laten spatten. Evenepoel, Cosnefroy, Colbrelli, Hermans, Hirschi en Sivakov sloten aan bij Campenaerts, Pogacar, Trentin en Hoelgaard. Daarachter hadden Bardet, Almeida en Padun de slag gemist, evenals een groep met Mollema op een minuut. De Nederlander ging nog wel in de achtervolging met Dewulf.

Bauke Mollema kansloos voor zege
Mollema vocht zich met Campenaerts (gelost uit de kopgroep), Dewulf, Almeida, Bardet en later ook Geschke tot op 20 seconden te komen van de kopgroep, maar de Belgen waren niet van zins om mee te werken. Het leidde tot wat onenigheid op 40 kilometer van de finish en tijdverlies voor de groep-Mollema; drie rondes voor het einde was het verschil 48 seconden tussen de negen leiders en de groep-Mollema. Vooraan was het Ben Hermans die het tempo bepaalde, en mede door het stoorwerk van Campenaerts en Dewulf groeide de voorsprong verder en verder. De winnaar moesten we dus vooraan zoeken.

Remco Evenepoel voert de forcing – foto: Cor Vos

Remco Evenepoel maakt het verschil
Remco Evenepoel, Ben Hermans, Benoît Cosnefroy, Sonny Colbrelli, Matteo Trentin, Marc Hirschi, Pavel Sivakov, Tadej Pogacar of Markus Hoelgaard ging Europees kampioen worden. Het was de Rus die op de voorlaatste Povo-klim een aanval plaatste, maar de tegenaanval van Evenepoel had meer effect. Alleen Cosnefroy en Colbrelli geraakten met de Belgische topfavoriet over de top. Pogacar, Hirschi en Sivakov kraakten en werden in de afdaling bijgehaald door de andere gelosten. Die groep volgde bij het ingaan van de slotronde op ruim een halve minuut.

In de laatste omloop legde Evenepoel een snoeihard tempo op, dat te veel was voor Cosnefroy. De Fransman werd 11 kilometer voor de meet keihard uit het wiel gereden. Op de Povo zette Evenepoel nog een keer aan, maar een taaie Colbrelli verbeet de pijn en kwam in het wiel van de topfavoriet over de top. Evenepoel moest het daardoor tactisch zien op te lossen tegen de rappe Italiaan.

Evenepoel neemt Colbrelli op sleeptouw – foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli zorgt voor volksfeest in Trento
Zes kilometer voor de finish nam Colbrelli dan toch over, maar Evenepoel kon het niet laten om toch de kop te nemen. Hij nam, weliswaar zichtbaar geïrriteerd, de Italiaan mee naar de laatste kilometer en werd daar met overmacht geklopt in de sprint. Colbrelli eiste het goud op en Evenepoel moest genoegen nemen met het zilver. Cosnefroy knokte zich nog naar het brons.

Op de erelijst van het EK wielrennen is Colbrelli de opvolger van Giacomo Nizzolo, die vorig jaar in Plouay de wit-blauwe kampioenstrui wist te veroveren.

Dit artikel delen:

238 Reacties

Bikeslave54 12 september 2021 om 17:11

Gerechtigheid

zietemgaan 12 september 2021 om 17:11

Colbrelli ook in supervorm he, deze (na)zomertijd, niet vergeten dat hij in de lente nergens stond, dus zit in goeie piek, benieuwd naar het WK!

Kempen en Ko 12 september 2021 om 17:11

De Belgen met Evenepoel op het peloton aan flarden gereden. Er verkeerd er alleen eentje in bloedvorm. Hij had niet meer moeten op kop rijden na de klim. Colbrelli heeft kunne herstellen. Er was tijd zat! Hij had Pogacar Almeida en co op grote afstand gereden.
Maar goed, het karakter en de trots om fair te rijden waren groot bij Remco.

Dit was ook een flut deelnemersveld zeker, of ja 'maar' EK.

Chippen 12 september 2021 om 17:13

belgie hing, zoals voorspeld door de kenners, als los zand aan elkaar. die gaan zitten genieten van deze collectieve wanprestatie

de adelaar 12 september 2021 om 17:13

Ja we misste WVA , die had m gewonnen, duidelijker kan het niet

Stablinsky 12 september 2021 om 17:22

Chippen heeft een andere koers gezien denk ik. Hilarisch.

wimvl 12 september 2021 om 17:32

@chippen, het Belgische team heeft fantastisch gereden. Het los zand was Hollands vandaag. Buiten Mollema die niet mee kon ( of was dit misschien een tactische zet) weinig oranje in beeld gezien

Lalsacien 12 september 2021 om 17:33

De Fransen hebben een groot gedeelte van de koers mee hard gemaakt!

Chippen 12 september 2021 om 18:04

ironie is een manier om op bedekte, milde wijze de spot te drijven met iets of iemand, bijvoorbeeld door het tegenovergestelde te zeggen van wat men bedoelt, of door sterk te overdrijven.

blijkbaar is niet iedereen hiermee bekend

RLM 12 september 2021 om 18:15

@Chippen

Ironie is moeilijker te herkennen in tekstvorm. In dat geval kun je beter echt helemaal overdrijven zoals

“Evenepoel is maar 2de, kan beter stoppen. Ik zou hem nog verslaan met een fiets zonder wielen als hij een voorsprong van 15 lichtjaar krijgt.”

Alhoewel, het is Evenepoel. Zou me niet verbazen als we deze reactie no eens te zien krijgen van sommige anti-fans

Chippen 12 september 2021 om 17:11

geweldig! evenepoel knalt pogacar eraf, dus iedereen maar krampachtig focussen op zijn tactische gebreken, want het moet, moet, moet negatief zijn, ondanks een sterke sportieve prestatie

Sjonge Jonge 12 september 2021 om 17:21

Het zit je diep, niet?

Evenepoel was erg sterk, volgens mij ontkent niemand dat. Maar kan jij ontkennen dat het rijden van Evenepoel zacht gezegd niet erg intelligent was na de laatste klim?

nickdt 12 september 2021 om 17:48

Evenepoel knalt Pogacar eraf die niet eens in topvorm is, want dit is zijn eerste koers na de Tour.

Chippen 12 september 2021 om 18:01

@sjonge jonge

nee, het ziet niet zozeer diep, ik ben eerder teleurgesteld in de voorspelbaarheid van wielerflits (al zou ik ondertussen wel beter moeten weten, hier word je nooit positief verrast)

ik ga er vanuit dat het verhaal van deze koers is dat evenepoel zowel heel sterk als heel dom heeft gereden en dat ik hier ook zou zien in de reacties. maar ik zie vooral een fixatie op het feit dat evenepoel stom, dom en lomp is, waarbij de sportieve prestatie een randvermelding is, een triviale voetnoot die niet zo relevant is in de sport en zoveel mogelijk moet worden gerelativeerd. het gaat niet over de prestaties van evenepoel (goed of slecht), het gaat over de gebreken van evenepoel, waarbij prestaties enkel worden aangehaald als die slecht zijn.

als ze goed zijn, dan was de koers niet groot genoeg of had hij de omstandigheden mee of waren de anderen afwezig of waren ze net niet goed genoeg in vorm of wat dan ook, het moet dwangmatig naar beneden worden gehaald (zie ook reactie hierboven van zo'n typisch voorspelbaar figuurtje)

Michelangelo 12 september 2021 om 18:13

@Chippen,
Mocht het een troost voor je zijn: ik denk niet dat Evenepoel dom heeft gereden. Maar hij is gestuit op een renner die sterker was / wel het wapen heeft om het af te maken in een duo of groepje.

Tactische “fouten”? Misschien het feit dat de Belgen niet geprobeerd hebben hun overtal uit te spelen maar gewoon ombeurten op kop gereden voor Evenepoel. Of Evenepoel die gewoon op de top had moeten kiezen om niet meer te rijden, met het risico dat de rest ook weer terug kwam. En daarmee misschien zelfs het podium weg zou zijn.

Maar vanaf het moment dat hij Colbrelli er niet af kreeg, was hij eigenlijk gewoon een vogel voor de kat. Doet niets af aan zijn koers, maar geeft gewoon aan dat je soms andere kwaliteiten nodig hebt om te winnen. En dat dit ook een duidelijke indicatie is richting het WK, waar de hellingen nog wat minder selectief zijn, en de kans dus nog groter is dat er rappe mannen in zijn wiel zullen zitten.

Pietspeed 12 september 2021 om 17:12

Sterkste en domste renner in koers REV verliest van de slimste.
Tuurlijk heeft De Cauwer gelijk. In het wiel van Colbrelli na klim en never ever daar meer uit. Van Tourenhout bondscoach…. aanfluiting.

Bak-a-Bloc 12 september 2021 om 18:16

Dan had-ie waarschijnlijk helemaal geen medaille gehad: Trentin, Colbrelli, Cosnefroy zijn snellere afmakers dan Evenepoel.

Martino87 12 september 2021 om 17:12

Ik vind niet dat Evenepoel dom gereden heeft. Hij heeft niet de demarrage om een explosieve renner als Colbrelli er af te rijden, dus moet hij het doen met een moordend tempo. Als dat niet lukt dan is er weinig aan te doen. Benen stil houden na te klim had ook geen zin gehad. Colbrelli had gewoon rustig overgenomen, daar was de voorsprong ruim genoeg voor. In het slechtste geval kwam de Fransman terug, maar daar hoefde hij niet bang voor te zijn.

Evenepoel mag wel stoppen met die wilde gebaren naar de tegenstand. Eerst keihard aanvallen en dan verwachten dat de rest meteen gaan meedraaien kun je natuurlijk niet verwachten.

F4L 12 september 2021 om 17:14

Ik vond hem anders aardig explosief op de voorlaatste klim. Als hij het daarna wat rustiger aan had gedaan, dan had hij op de laatste tempo mogelijk hoog tempo kunnen rijden en nog een versnelling kunnen plaatsen.

Nonkel Jef 12 september 2021 om 22:21

REV zou er net baat bij hebben om mensen terug te laten komen. Met enkel Colbrelli geraakt ie nooit alleen weg. Is er iemand anders bij dan is die kans veel groter.
We mogen blij zijn dat hij fysiek en conditioneel terug de oude is, maar in zowat alle andere facetten moet hij nog veel leren. Daarom ook goed dat hij hier op zijn doos krijgt. Liever hier Trento als in Leuven.

hjjanssen1973 12 september 2021 om 17:12

REV heel goed, Colbrelli ook en slimmer. Mooie koers gezien!!

Lalsacien 12 september 2021 om 17:37

Er was niet veel nodig voor Colbrelli om slimmer te zijn. Weet ook niet of de overwinning veel met koersslimheid te maken heeft. Colbrelli was te sterk voor Evenepoel om hem eraf te rijden. De beste sprinter heeft gewonnen.

Limal 12 september 2021 om 17:15

Fantastische wedstrijd met een verdiende winnaar in Colbrelli. Die had al gewonnen toen ze samen de laatste keer boven kwamen. Daar had Evenepoel zich natuurlijk meteen in diens wiel moeten zetten, maar ook vanuit dat wiel had hij hem nooit los gereden om de sprint te ontlopen. Some you win, some you lose en explosieve types moeten veel minder 'slim' rijden dan iemand zonder een sprint. Dat moet Remco nog leren aanvaarden.

Sjonge Jonge 12 september 2021 om 17:15

Het 'domme' rijden van Evenepoel is mooi leergeld, gaat hij in de toekomst wellicht nog veel aan hebben.
Mogen toch wel zeggen op dit moment 1 van de sterkste renners in koers.
Benieuwd hoe dat zich gaat uiten met kopman van Aert op het WK

de adelaar 12 september 2021 om 17:18

Campenaerts laat wel zien dat ie zich helemaal in dienst kan stellen, goede gast en knecht

Sjonge Jonge 12 september 2021 om 17:23

Absoluut, Campenaerts enorm sterk en ook Hermans maakte goede indruk (maar gaat niet naar WK volgens mij?)

RLM 12 september 2021 om 17:16

Zeer mooie koers gezien met vuurwerk vanaf het begin, met een ijzersterke Campenaerts en Hermans. Evenepoel was echt heel goed, al was Colbrelli dat ook, en dan op kop rijden, tja, te weining ervaring. Colbrelli een goede Europees kampioen, en ook voor het WK een zeer grote kanshebber.

Kempen en Ko 12 september 2021 om 17:18

Campenaerts schijnt even op de fiets van een toerist gereden te hebben. Die witte…

Ik lag plat.

Kempen en Ko 12 september 2021 om 17:17

Cosnefroy is vandaag zijn babyface verloren zo te zien.

Kippevel momentje voor Colbrelli. Mooi. Heeft gedaan wat ie moest doen.

Tuubke 12 september 2021 om 17:18

Misschien niet alleen wijzen naar Evenepoel als het gaat om tactische tekortkomingen. Op een gegeven moment hadden de Belgen een flink overtal in de kopgroep. Toen gingen ze om de beurt zo hard op kop rijden, dat ze uiteindelijk alleen Evenepoel overhadden. Ze hebben Evenepoel dus niet bepaald een dienst bewezen: ze hebben ervoor gezorgd dat hij alleen kwam te zitten. En als je dan Colbrelli bij je hebt…

Limal 12 september 2021 om 17:23

Mijn interpretatie was dat ze opdracht hadden om het de hele wedstrijd lang zo moeilijk mogelijk te maken voor de landen met 'klimmende sprinters'. Ik zou zeggen dat dat heel goed gelukt is en dat er op de tactiek niets aan te merken was als je ziet dat Hermans gewerkt heeft tot Evenepoel op het ideale moment aanviel in de voorlaatste beklimming.

theking 12 september 2021 om 17:21

Evenepoel de beste maar niet se slimste. Heeft wel een stap gezet. EK blijft een B koers, deelnemersveld was qua namen prima. Maar lang niet iedereen heeft er zijn doel van gemaakt. De op papier beste renners voor dit soort koersen kiezen toch voor een andere aanloop naar het WK.

Westland95 12 september 2021 om 17:24

Die gebaren van Remco wat is het toch een vreselijk ventje.

RLM 12 september 2021 om 17:30

Je druk maken omdat een betere sprinter niet meerijd is niet meer dan logisch, als we Evenepoel vervangen door Mollema dan was er hier gevloekt op Colbrelli dat het geen naam heeft.

Neemt niet weg dat Evenepoel niet echt zo slim reed en Colbrelli wel zo snugger was, maar dat maakt hem nu ook nog geen vervelend ventje.

Pogacar_GOAT 13 september 2021 om 19:39

@RLM
Als je Evenepoel vervangt door Mollema krijg je in ieder geval geen onsportieve gebaartjes tijdens en na de race!

williams 12 september 2021 om 17:24

En maar commentaar geven op Evenepoel… er is langs Nederlandse zijde dan ook niks anders om over te praten…

Marik 12 september 2021 om 17:26

En dus hebben we genoeg energie over om over de nummer 1 en 2 te praten. Wat een eer hè?

Sjonge Jonge 12 september 2021 om 17:34

Op wielerflits.be heb je daar helemaal geen last van ;-)

Reiger 12 september 2021 om 20:14

Edit redactie: niet doen

Lalsacien 12 september 2021 om 21:15

@Reiger waar je ook vandaan komt, iedereen is hier te gast.

AdZ 12 september 2021 om 17:27

Colbrelli en Evenepoel allebei heel sterk, maar Evenepoel niet sterk genoeg om te winnen. Colbrelli weet dat hij sneller is, dus hoeft bergop alleen het wiel te volgen. Zo werkt t. Na de top was bekend wie er zou winnen. Ook als Evenepoel zijn benen die laatste 8km stil houdt, wint hij niet in een sprint a deux met Sonny. En als er anderen terugkomen wint hij ook geen zilver.

Zoals hierboven al ettelijke malen gezegd, hij mist een wapen en moet solo aankomen om te winnen. Dat gaat m vast vaak lukken, maar vast ook vaak niet. Dan is 2e worden zijn lot. Hij en zijn fans kunnen er maar beter aan wennen.

Ben nog wel benieuwd naar het interview met hem en zijn uitleg van alweer een uiting van flinke frustratie

Scott Sunderland 12 september 2021 om 17:32

Prachtige finale. Mooie winnaar. Evenepoel was echt wel de allersterkste. Colbrelli wint verdiend doordat hij én slimmer koerste én een betere sprint heeft. Maar ook hij was zeer sterk natuurlijk. Ik gunde het deze jongens overigens allebei hoor. Dat Evenepoel zwaar teleurgesteld was, is te begrijpen en zeer menselijk.

rennerske 12 september 2021 om 17:33

Oef….zo’n verschroeiende demarrage vanuit het zadel: Wat blijft zoiets toch altijd heerlijk om te zien.

boomcie 12 september 2021 om 17:44

Iedereen die Evenepoel vandaag ‘dom’ noemt heeft het volgens mij niet zo goed begrepen. Niet overnemen in de laatste 10k zou niet ‘slim’ zijn (je moet daar echt niet meer dan 3 wielerwedstrijden voor hebben gezien), maar gewoon de logica zelve. Ik ben er behoorlijk zeker van dat Evenepoel net als alle volgertjes vanuit de zetel besefte dat dat hem de grootst mogelijke kans op een overwinning zou bezorgen. Het probleem is dat er volgens mij een andere factor meespeelde. Zoals we allemaal weten foetert Evenepoel heel graag op renners die niet mee overnemen. Hij doet het zelfs zo vaak dat het ondertussen de favoriete maaltijd is van de Evenepoeltrollen op Wielerflits. Volgens mij was hij gewoon te trots om dan zelf te gaan slepen, net omdat hij elke wedstrijd vloekt op renners die niet mee overnemen. Het is dus vermoedelijk niet dom, wel een misplaatst ontwijken van hypocrisie.

Sjonge Jonge 12 september 2021 om 17:51

Heb er meer dan 3 gezien, toch blijf ik het dom vinden, net als de grote meerderheid hier en zelfs de gelauwerde José de Cauwer.

Maar jij zal het wel als ongeveer enige juist zien….

nickdt 12 september 2021 om 17:54

Wat dudelijk ook tegen hem gaat werken in de koers, want waarom zou een renner nog gaan meerijden met iemand anders die toch wel rijdt en bovendien geen sprint heeft, dus kan de andere renner zich sparen voor die sprint.

boomcie 12 september 2021 om 18:10

Ik denk dat er consensus is dat het tactisch niet sterk was, dat is ook wat je op tv hoort. Wat er achter tactisch falen zit, daar heeft iedereen het raden naar en daar zijn we nu allen mee bezig. Ik denk er dus het mijne over.

Napoleon 12 september 2021 om 19:22

Het was ook niet dat Evenepoel veel keuze had. Colbrelli had de beste kaarten, en dat wisten ze allebei. De beste sprinter in de achtervolging was Trentin.

Verder m.i. prima gereden door België, maar gestuit op een sterkere renner (voor dit parcours).

Michelangelo 12 september 2021 om 17:47

Geweldige koers gezien vandaag.

Ten eerste mag er een fles champagne van Belgie naar Portugal. Met een beetje pech had de koers al in de plooi gelegen nog voor de lokale rondes bereikt waren.

Dan vervolgens een schitterend schouwspel tussen grote renners. Met de kans voor Evenepoel om zijn eerste ECHT hele mooie te pakken, tegen allerlei grote namen in uitstekende vorm. IJzersterke koers gereden, maar er was er uiteindelijk eentje sterker. Evenepoel kreeg Colbrelli er niet af bergop (waar hij het moest doen), en daarna was het gewoon duidelijk dat het een vrijwel kansloze zaak was. En Colbrelli doet het vervolgens WEL op zijn terrein, namelijk de sprint.

Waar ik moeite mee heb: het overdreven optimisme van Renaat en Jose: “het is is niet de vraag of hij ze gaat lossen, maar wanneer”. En ook had ik van Jose (en eigenlijk ook van Renaat) veel meer tactisch inzicht verwacht. Die moeten toch ook gewoon snappen dat Colbrelli geen enkel belang heeft bij een overname. En dat op kop rijden Evenepoel niet “de sterkste van de koers” maakt, maar gewoon iemand die op zijn waarde geklopt is.

Ook heb ik wat moeite met de gebaartjes onderweg en gedrag na de streep. Het maakt hem geen winnaar, maar wat mij betreft een slechte verliezer. Waarschijnlijk de voetballer in hem die boven komt. Hij kan hard trappen, maar hij moet nog veel wielerwetten leren (en ervaren).

En dit geeft denk ik ook aan waarom het voor Evenepoel lastig zal zijn om te winnen in een heel sterk deelnemersveld. Hij moet er alleen van weg rijden. Dat kan prima in de Ronde van Denemarken, maar het is een stuk lastiger in een kampioenschap als dit. Dat heeft hij nu ervaren, en dat heeft de hele natie ook kunnen zien. En als je dat vergelijkt met die andere Belgische topper, dan heb je daar de reden waarom Wout gewoon moet worden uitgespeeld als enige kopman. Want met een beetje pech zet Evenepoel met een dergelijke koerssituatie uiteindelijk zijn eigen kopman schaakmat.

Genoeg om te evalueren dus voor de zuiderburen.

Deel Koeper 12 september 2021 om 18:11

Kijk eens aan, een half-gemeend, compact compliment en dan een exuberante lijst van redenen waarom het niet goed was. Zowaar nóg voorspelbaarder dan de gebaartjes van Evenepoel.

jooprioolpijp 12 september 2021 om 18:57

@Deel – Kan zijn, maar wel een goede analyse van Michelangelo.

Deel Koeper 12 september 2021 om 19:54

@jooprioolpijp

Nee, hoor. Gewoon weer dat handvol argumenten dat tot vervelens toe wordt herhaald omdat ze werken bij de gelijkgestemde “fans”. Evenepoel de slechte ploegmaat, Evenepoel met de voetbalmentaliteit, commentatoren die niet goed zijn omdat ze niet negatief genoeg zijn over Evenepoel en uiteraard zoals altijd meer aandacht en inspanning voor het relativeren van het eigen lof dan voor het lof zelf.

En als kers op de taart dan de analyse van de verdere ontwikkeling van de carrière van Evenepoel, waarvan afspat dat het niet zozeer een logische prognose is, maar vooral hoopvolle wishful thinking.

Jacco van Stierop 12 september 2021 om 17:48

Inmiddels wel een puike renner geworden, Colbrelli, mooie prijs voor hem.
Sterke koers van Evenepoel, maar zal in de toekomst vaker dit soort situaties tegenkomen. Zal een antwoord moeten proberen te verzinnen, of anders moeten accepteren dat winst er vaak net niet in zit. Zijn wil koers te maken mag ik overigens wel.

AdZ 12 september 2021 om 17:54

Nog wel een vraag aan alle volgers die hier roepen dat Remco de sterkste, allersterkste of zelfs de aller allersterkste was…

De observatie is dat hij alles geeft in de klim en Sonny er NIET afrijdt. Vervolgens wordt hij in de sprint op 5 fietslengtes gereden.

Wat is dan de definitie van ‘de sterkste zijn’?

LDV 12 september 2021 om 18:04

De wattages die Colbrelli uitspaart op de helling door in het wiel te zitten, dat moet ook in rekening gebracht worden, want dat effect is niet min.

Marcus Aurelius 12 september 2021 om 18:05

Zeker niet iemand die schaamteloos dertig km in het wiel heeft gehangen … Het is niet omdat je drie keer naar voor komt dat je ook op kop rijdt, het leek zelfs meer op het tempo drukken al was het maar voor vijftig metertjes … Denk niet dat mijnheer Colbrelli op veel goodwill moet rekenen als hij nog eens op pad gaat met iemand van de ploeg van Lefevere. Je kan een profiteur zijn, maar dit was er ver over …

AdZ 12 september 2021 om 18:18

@LDV

Beetje klokken en klepels hoor. Omhoog is de draft beperkt. Hoe steiler hoe kleiner het effect. Daarbij is het wattage wat Sonny omhoog moet trappen een stuk hoger dan dat van REV. Immers omhoog gelden de w/kg en niet de watts.

Alle frustratie van REV en zijn volgers ten spijt, er was er hier maar een de sterkste… en zoals altijd was dat de winnaar.

LDV 12 september 2021 om 18:34

Dan heb jij duidelijk nog nooit gekoerst. Die simpele logica ontkennen, je moet het maar doen. Ongetwijfeld moet Colbrelli zijn zwaarder gewicht meesleuren, dat is logisch, maar hij bespaarde wel veel watts door in het wiel naar boven te klimmen. Al is de snelheid rond de 25 a 30 per uur, aanzuigeffecten heb je.

Laat Colbrelli naast Evenepoel rijden en niet in het wiel, dan had hij het dus moeilijker gehad. Waarmee ik niet zeg dat hij niet meekon. Voor mij bestaat er geen discussie over de winnaar.

Marcus Aurelius 12 september 2021 om 17:58

Een bondscoach die kiest voor een zekere zilveren medaille boven de kans om te winnen is toch zeer dubieus voor de goegemeente …
Met zijn vijftien kg minder had Remco beter een keer of vijf het tempo volledig laten zakken om daarna terug naar maximum te gaan. De “mechanische traagheid” weet je wel !? Als je meer weegt kost het echt wel meer moeite om telkens op toeren te komen. Op kop rijden tot ze lossen is natuurlijk wel leuk, maar is niet de meest aangewezen manier als je de lichtste bent. Een ‘spurter’ als Colbrelli kan je helemaal stuk krijgen door telkens opnieuw anaeroob te laten gaan.

Pascal Mortier 12 september 2021 om 18:05

Een Colbrelli in bloedvorm, even sterk als ReV vandaag maar zoals geweten een pak sneller in de sprint.
Dikke proficiat aan Sonny; als je vandaag in ReV zijn spoor kan blijven tijdens de beklimmingen ben je een verdiende winnaar.

Maar wat een negatieve reacties op dit forum weer: domme kracht, tactisch onbenul, slecht wielrennen, klein kind, struikelen over zijn ego, enz… Ook ik vond dat ReV beter wat minder kopwerk had gedaan toen ze bovenkwamen op de laatste beklimming. Maar die jongen is 21 jaar en wíl altijd koersen. Jullie zouden beter wat respect tonen voor zo een type wielrenners ipv van jullie langs jullie slechtste kant te laten zien. Je behaalt er zelf geen eer noch glorie mee door iemand anders neer te sabelen.

Maar neen, liever de vingers gebruiken om wat negatieve reacties (lees: onzin) op het klavier te tokkelen, dan de grijze massa te gebruiken om het eigen nationale team aan wat kritiek te onderwerpen.

Zalig zijn zij die zwak zijn van geest..

Marik 12 september 2021 om 18:11

Ik kies persoonlijk liever voor: de onwetenden hebben het maar makkelijk.
Wat moet jij een makkelijk leven hebben Pascal, ik ben jaloers!

LDV 12 september 2021 om 18:12

+1 Mortierke

Pascal Mortier 12 september 2021 om 18:34

@Marik
Onwetend…ik heb steeds de indruk dat ze alwetend zijn. Dat vinden ze althans van zichzelf.
En het leven is idd veel gemakkelijker als je je op het positieve focust ipv het negatieve…is me wat te vermoeiend ;-)

Ps: ik ben net naar de Antwerp Port Epic aan het kijken. Mathieu op kop met Taco.
Ik hoop maar dat Taco de volgende 21Km in het wiel van Mathieu blijft zitten want anders gaat hij nogal een hoop drek over zich heen krijgen :-D

VespavanBern 12 september 2021 om 18:09

Tja, Evenepoel beschikt eenmaal niet over een pakket waar je dit soort wedstrijden mee wint. Om heel eerlijk te zijn denk ik dat Evenepoel gewoon zijn stuurmanskunst en/of daalangst onder handen moet nemen, want in het hooggebergte zou hij in vorm toch het meest tot zijn recht moeten komen, voor dit soort omlopen heeft hij kennelijk (nog) niet de kwaliteiten om zo’n colbrelli eraf te poefen.

Headlines

Materiaalzone

Populair