Sonny Colbrelli laat gezicht zien bij Giro: “Na test spreken we over mogelijke rentree”

dinsdag 24 mei 2022 om 14:59
Sonny Colbrelli laat gezicht zien bij Giro: “Na test spreken we over mogelijke rentree”

foto: Cor Vos

Dinsdagochtend was Sonny Colbrelli aanwezig bij de start van Giro-etappe 16 in Sálo, in de buurt van waar hij woont. De renner van Bahrain Victorious overkwam een hartstilstand na de eerste etappe van de Ronde van Catalonië, en zit met een defibrillator al een tijdje op de fiets. De Italiaan vertelde tegen VeloNews dat hij toewerkt naar zijn rentree.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het gaat goed. Gisteren heb ik twee uren met mijn team gefietst en ik ben vrolijk. Dat de Giro start in mijn stad, doet wat met me”, vertelde Colbrelli in Sálo, die ook over zijn huidige situatie sprak. “Ik heb een belangrijke test, maar ik weet nog niet precies wanneer. Ik zit in ieder geval weer op de fiets. Na de test spreek ik met mijn team over een mogelijke rentree. Het zal niet makkelijk zijn, maar natuurlijk ga ik het proberen. Ik ben supergemotiveerd”, voegt de winnaar van Parijs-Roubaix 2021 toe.

Bahrain Victorious gaf eerder al aan dat Colbrelli nauwkeurig wordt gemonitord en getest. De veiligheid van de renner staat voor de ploeg voorop. Het is nog onzeker of de 32-jarige Italiaan überhaupt zou mogen starten, want in zijn thuisland is het verboden om topsport te bedrijven met een defibrillator.

Verder sprak de renner van Bahrain Victorious nog over zijn ploegmaten Mikel Landa en Pello Bilbao: “Ik kijk de Giro elke dag op televisie en spreek met Mikel en Pello. Zij hebben geen druk of stress en ik geloof dat de etappe van vandaag belangrijk gaat zijn. Ik weet zeker dat Mikel met een goed eindklassement in Verona aankomt.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Spirit 24 mei 2022 om 17:43

En mag dat ? als wielrenner aan de start met een defibrillator?
Lijkt me toch wel een risico…

0
Posterix 24 mei 2022 om 19:41

Mag hij dan alleen in Italie niet fietsen?

0
elena 24 mei 2022 om 19:55

Vandaag opperden de commentaren bij Eurosport iets over dat hij een andere nationaliteit zou willen aannemen? Geen idee waar dat nieuwtje vandaan kwam of wat hij daarmee zou opschieten. Merkwaardig.

0
Marcus Aurelius 24 mei 2022 om 20:49

Dat hij eerst maar eens rustig begint terug als een toerist, want hij leek toch wel tien kg te zwaar te staan al om te koersen. Het kan snel gaan als je graag goed eet, en dat is iets wat altijd al zijn probleem is geweest. Misschien dat hij dan na de zomer terug aan koersen kan denken. Maar als Italiaan niet meer in Italië mogen rijden is natuurlijk niet leuk. Aan de andere kant, hij heeft wel iets met koersen in het noorden. Maar ik vermoed dat hij nog niet doorheeft wat er gebeurt als zijn defibrillator 'afgaat'. Een vriend van mij heeft er eentje en als het tijdens het fietsen gebeurt, is de rit gelijk afgelopen … Een voetballer op de plein gaat liggen, maar in het peloton !?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone