Sniper Cycling wil geld zien voor vrijstelling Wout van Aert
foto: Photopress.be
woensdag 7 november 2018 om 11:30

Sniper Cycling wil geld zien voor vrijstelling Wout van Aert

Sniper Cycling is niet van plan om Wout van Aert haar fiat te geven om in 2019 voor een andere ploeg te koersen. Als het aan de manager en advocaat van de 24-jarige Belg ligt, treedt de wereldkampioen veldrijden vanaf 1 maart 2019 in dienst bij Jumbo. “Wij gaan niet akkoord als we niet eerst een financiële compensatie krijgen van Wout van Aert”, zegt Rudi Desmet, de advocaat van Sniper Cycling in Het Laatste Nieuws.

De Belg verscheurde in september omwille van ‘dringende redenen’ zijn tot eind 2019 doorlopende contract met Sniper Cycling, waaronder wielerploeg Veranda’s Willems-Crelan valt. Inmiddels komt de wereldkampioen uit voor eenmansploeg Cibel-Cebon, maar vanaf 1 maart hoopt hij het tenue te dragen van Jumbo. Een dag later gaat met Omloop Het Nieuwsblad het klassieke voorjaar van start. Met de Nederlandse WorldTour-formatie had Van Aert al een akkoord voor een contract vanaf 1 januari 2020.

‘Meer nieuws in de loop van november’
Manager Jef Van den Bosch geeft toe dat hij reeds gesprekken met Jumbo heeft gevoerd. Maar voor het zo ver is, zal Sniper Cycling akkoord moeten gaan. “Van Sniper zullen we dat akkoord niet krijgen, daar rekenen we niet op”, zegt Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Van Aert. “Maar gelet op de dringende redenen, hebben we het geval voorgelegd aan de internationale wielerunie UCI.” Van Steenbrugge vraagt aan de UCI om haar eigen reglement niet toe te passen. “Als dat akkoord van de UCI er is, is er niets wat Wout van Aert nog belet om te tekenen bij Jumbo. Ik verwacht nieuws in de loop van november.”

‘Dan is een contract niets meer waard’
Bij Sniper Cycling zijn ze op de hoogte van hun macht. Geen akkoord van hen, betekent dat Wout van Aert werkloos is in 2019. Tenzij de Belg een som geld betaalt. “Door de contractbreuk van Van Aert zijn we sponsors verloren”, stelt advocaat Desmet. Fietsenleverancier Stevens is opgestapt en ook Crelan trekt zich na dit seizoen terug. Bovendien verwacht Desmet niet dat de UCI een uitzondering op de regels maakt en een vervroegde overgang naar Jumbo toestaat, zoals Van Steenbrugge oppert. “Dan is een contract niets meer waard. Als de UCI daarin meegaat, zit het wielrennen met een groot probleem.”

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
8 november 2018 22:37
Sorry,maar ook in praktijk moet een renner presteren naar zijn kunnen. En je haalt er graag het recht op arbeid bij,nu dat is nog geen garantie op een job. Mijn eerste herinnering aan de koers,is de eerste overwinning van ene Merckx in Milaan San Remo 1966,ik heb dus heel wat Belgische renners zien rijden,nu Van Aert is de eerste,dat ik weet die naast coureur,ook manager en ploegleider wilt zijn,en dat na ocharme één klassiek voorjaar...
9 november 2018 09:12
Eddy, waar heb je het eigenlijk over?

1. Van Aert heeft naar zijn kunnen gepresteerd
2. Recht op arbeid is geen garantie op een job. Maar als er minstens 1 ploeg (Jumbo) klaar staat om Van Aert op te nemen is die garantie er wel.
3. Van Aert wil niet ook manager en ploegleider zijn. Hij wil enkel een top-omkadering rond hem en Nuyens kon die allesbehalve geven.
4. Als je er toch Merckx wil bijsleuren; ik denk niet dat er ooit één renner was die zoveel in het ploegmanagement (transfers, tactiek, materiaal...) te zeggen had als Merckx.

Als je toch graag verder nietszeggende negatieve commentaar over Van Aert wil leveren, kan ik je altijd Het Laatste Nieuws aanraden.

Reacties zijn gesloten.