Silvia Persico blikvanger in Italiaanse selectie voor WK veldrijden

maandag 30 januari 2023 om 17:40
Silvia Persico blikvanger in Italiaanse selectie voor WK veldrijden

foto: Cor Vos

De Italiaanse wielerfederatie heeft maandag de selecties bekendgemaakt voor de komende wereldkampioenschappen veldrijden in Hoogerheide. De meest in het oog springende naam is die van Silvia Persico. De 25-jarige renster is een meer dan gevaarlijke outsider voor een medaille in de wedstrijd voor elitevrouwen.

Persico, de regerende Italiaans kampioene in het veld, reed deze winter maar een beperkt aantal crossen. Ze maakte echter wel een sterke indruk. Zo eindigde ze als vierde in de wereldbekermanches van Val di Sole en Benidorm. Ook in de Superprestigecrossen van Heusden-Zolder (4e) en Diegem (6e) deed ze mee om de betere ereplaatsen. Vorig jaar ging ze na het WK in Fayetteville met de bronzen medaille naar huis.

Het is wel afwachten of Persico in het weekend over haar beste vorm beschikt, aangezien ze wegens ziekte moest passen voor de afsluitende Wereldbeker in Besançon. Met Sara Casasola staat er overigens nog een tweede sterke Italiaanse aan de start van het WK voor elitevrouwen. De 23-jarige renster won deze winter al verschillende crossen in Italië en Zwitserland, maar was bijvoorbeeld ook achtste in Val di Sole en elfde in Tábor en Diegem.

In de overige categorieën is het uitkijken naar Davide Toneatti (junioren-mannen), Valentina Corvi en Federica Venturelli (junioren-vrouwen). De Nederlandse, Belgische, Franse en Britse selecties voor het WK zijn inmiddels ook al bekend.

flag-it Italiaanse selecties voor WK veldrijden in flag-nl Hoogerheide (3-5 februari) 
Eliteheren
Filippo Fontana

Elitevrouwen
Sara Casasola
Silvia Persico

Beloften-mannen
Davide Toneatti
Filippo Agostinacchio

Beloften-vrouwen
Carlotta Borello
Asia Zontone

Junioren-mannen
Tommaso Cafueri
Elian Paccagnella
Stefano Viezzi

Junioren-vrouwen
Valentina Corvi
Federica Venturelli
Arianna Bianchi

Dit artikel delen:

1 Reactie

Olly 30 januari 2023 om 18:57

Niet onderschatten deze dame. Ik vond haar op de snellere parcoursen erg sterk. `Het leek aan het einde van de race wat op te zijn, maar dat kan er nu wel bijzitten. Ik ben erg benieuwd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone