Sean De Bie zet de sprinters een hak in Haacht, Floris Gerts derde

zaterdag 19 september 2015 om 16:52
Sean De Bie zet de sprinters een hak in Haacht, Floris Gerts derde

Sean De Bie heeft de Primus Classic Impanis-Van Petegem gewonnen. De Belgische renner van Lotto Soudal sprong op een goede twee kilometer van de finish in Haacht weg uit het peloton en wist daarmee een massasprint te voorkomen. BMC-stagiair Floris Gerts werd knap derde, vlak voor Danny van Poppel (Trek Factory Racing). Ook Mike Teunissen (zevende) en Raymond Kreder (achtste) finishten in de top tien.

Van Goethem mee in vroege vlucht
De vijfde editie van de Vlaamse koers, die dit jaar werd opgewaardeerd van 1.1 naar 1.HC, kende een vrij rustige aanloop. Al na twaalf kilometer wist Brian van Goethem van Oranje Roompot Peloton zich samen met Alessandro de Marchi (BMC), Julien Morice (Europcar) en David de la Cruz (Etixx-Quick-Step) af te scheiden van het peloton.

De vier mochten lang van de aandacht van het publiek genieten, maar toen het peloton besloot serieus werk van de achtervolging te maken, liet De Marchi zijn medevluchters in de steek. De Italiaan hield het vol tot aan dertig kilometer van de finish. Toen werd hij ingerekend door een zeer actieve Danny van Poppel, die zich even licht had afgescheiden van een uitgedund peloton.

Floris Gerts kleurt de finale
Het sneuvelen van de kopgroep was het sein voor vier andere gelukszoekers om het te proberen. Deze keer met twee Nederlanders: Pim Ligthart (Lotto Soudal) en Floris Gerts. Met iets minder dan zeven kilometer te gaan moesten zij hun dappere poging staken.

Uitrusten was er voor Gerts niet bij, want hij moest zich meteen melden in het BMC-treintje voor sprinter Jean-Pierre Drucker en sprong wat later ook nog eens achter de ontsnapte De Bie aan. Het tempo bleek echter net te hoog te liggen voor de Nederlander, die De Bie alleen op de licht oplopende aankomststrook naar de overwinning zag rijden. Gerts bleef nog wel de sprintende meute voor, net als de Belg Dimitri Claeys (Verandas Willems).

flag-be Primus Classic Impanis – Van Petegem (1.HC)
Uitslag: Brakel – Haacht (199,2 kilometer)
1. flag-be Sean De Bie (Lotto Soudal)
2. flag-be Dimitri Claeys (Verandas Willems)
3. flag-nl Floris Gerts (BMC, stagiair)
4. flag-nl Danny van Poppel (Trek Factory Racing)
5. flag-lu Jean-Pierre Drucker (BMC)
6. flag-be Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
7. flag-nl Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo)
8. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton)
9. flag-fr Thomas Boudat (Europcar)
10. flag-be Olivier Pardini (Verandas Willems)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

37 Reacties

xistnc 19 september 2015 om 16:55

Leuke koers om te zien, Gerts en Van Poppel sterk. De Bie koos het juiste moment, met voorkennis zoals hij zelf aangeeft. Leuk voorgerecht voor het WK.

Reed Roompot nou voor de zoon van hun ploegleider? :|

Edit: nee, ook Raymond Kreder zat nog in de voorste groep en sprint naar een 8e plek, vlak achter Mike Teunissen.

Joachim 19 september 2015 om 16:58

Sterk van De Bie. En flinke spurt van Van Poppel!

vlek 19 september 2015 om 16:59

Kreder nog achtste, maar dat zal waarschijnlijk ook meegespeeld hebben. De eigen ploeg liet hem hier toch wat in de steek. Leuke finale, sterk nummer van De Bie en drie jonge Nederlanders bij de eerste zeven.

Sagan=hulk 19 september 2015 om 17:00

Knap van De Bie. Wat een ongelooflijk top seizoen heeft Lotto Soudal. Het beste ooit tesamen met 2011 van een lotto ploeg? Nu is het zelfs collectief sterker.

Vandaag was Danny Van Poppel duidelijk de sterkste. Hopelijk wint hij nog wat koersen want zijn vorm is echt goed. Volgens mij was hij beter bij Trek gebleven, bij Sky moet hij zich toch opnieuw bewijzen.

Lombarda 19 september 2015 om 17:06

En weer geen podium (of daar dichtbij) voor LJ. Het is toch allemaal maar heel magertjes qua uitslagen. Meerijden, dat kunne zen wel. Maar ook eens een keer uithalen – met een sprinter of in een ontsnapping, of zoals meneer De Bie, dat zie je ze eigenlijk nooit doen. Toch jammer – ook voor de supporters.

xistnc 19 september 2015 om 17:08

Ik vind het vooral jammer dat een Bram Tankink niet eens een keer voor zich zelf rijdt. Hij lijkt de laatste maanden toch regelmatig in een goede vorm.

TeamNL 19 september 2015 om 17:11

Volgens mij zijn alle renners van Lotto-Soudal minimaal één keer in de aanval geweest. Terechte overwinning voor de ploeg.

Geen idee wat de tactiek van TLJ was vandaag maar als je in dit soort koersen niet mee kan spelen voor de overwinning dan blijft het magertjes met overwinningen. Geen enkele keer in de aanval geweest of achtervolgt (op Tankink na in de laatste twee kilometer) terwijl ze toch met vier man zaten.

Danny van Poppel verspeelde een hoop krachten 40 km voor de streep maar ik begreep dat hij vanaf het begin al 3 ploegmaats mistte?

Roompot erg leuk gekoerst vandaag. Mee in de aanval en ook actief in de laatste 40 kilometer.

Edit: Floris Gerts erg sterk vandaag.

Rondo 19 september 2015 om 17:14

Trek gaat spijt krijgen van het D v. Poppel laten gaan.
Floris Gerts liet zich goed zien, mooie uitslag.

TheArt 19 september 2015 om 17:17

Wat ik bij Lotto Jumbo vooral niet snap, is dat ze niet gewoon eens in de aanval gaan. Je gaat toch niet, met vier man mee hebt in die groep, rijden voor de sprint van Teunissen, terwijl ook gasten als Van Poppel, Drucker en Jans in de groep zitten. Dat is je eigen doodsvonnis tekenen. Ga dan gewoon om de beurt aanvallen. Dat levert je misschien nog wat meer op dan een ereplaats.

Sterk gereden trouwens van Gerts. Als die jongen volgend jaar niet bij een WT-ploeg terecht kan, dan weet ik het ook niet meer. Van Poppel bewees vandaag ook dat er echt een toekomst voor hem ligt in de voorjaarsklassiekers met die steile beklimmingen. Mooi afgemaakt van De Bie moet ik er ook bij zeggen. Die jongen werd steeds beter dit jaar.

Verweggistan 19 september 2015 om 17:22

@TheArt: Ze missen bij Lotto-Jumbo wel een type renner als Gerts.

HoofdIsVrij 19 september 2015 om 17:23

Leuke koers om te zien!

Vreemd dat Roompot kilometers op kop sleurt voor, met alle respect, R. Kreder.

west 19 september 2015 om 17:24

Mag Gerts al wel bier?

CyclesGoff 19 september 2015 om 17:27

En stagiaire Gerts heeft een belangrijke les geleerd: nooit op anderhalve kilometer van het einde overnemen van iemand die je eigenlijk in het wiel al nauwelijks kunt bijhouden; zeker niet met een paar ploeggenoten waaronder je beste sprinter op 5 seconden achterstand. Dat geeft niks, dat weet hij dan voor de volgende keer. En die zal er zeker komen! Groot talent. Overigens ook mooi hoe Van Poppel het hele peloton uit het wiel sprint. Hopelijk kan hij die vorm vasthouden tot Parijs-Tours.

Nick Doup 19 september 2015 om 17:28

@west
Als oud-lid van studentenvereniging Minerva gok ik dat hij er wel eentje lust ;)

On: Nederlanders en Nederlandse ploegen hebben zich goed laten zien. Helaas een te slimme en te sterke De Bie in de finale.

Abdoe 19 september 2015 om 17:31

@west: die jongen schijnt bij Minerva te hebben gezeten, dus die presteert net zo goed in een bierestafette als in een ploegentijdrit.

wielrenner 19 september 2015 om 17:32

@xistnc,
Ja jammer hoor, dat dacht ik ook gelijk! Zoals TeamNL en The Art het ook terecht samenvatten. Een inderdaad voor de zovéélste keer onbegrijpelijke ploegentactiek waarvan zoals ik uit de wandelgangen begreep het vertrek van VdLijke een gevolg is. Tankink (met alle respect)is zo vergroeid met zijn knechtenrol dat de killer in hem gedoofd is, helaas….

oscarito1908 19 september 2015 om 17:43

Die van Poppel reed me toch een sprint. Die was veruit de rapste, jammer dat hij geen ploegmaats meer had. Gerts ook weer sterk, goede renner!

123poetertjes 19 september 2015 om 17:47

Komt hier de term ribbedebie ook vandaan?

MME 19 september 2015 om 17:48

Mooie koers gezien, Van Poppel en Gerts top! Als Gerts nu niet bij BMC zit volgend jaar! (Gouden kans voor TLJ dan)

jansen8888 19 september 2015 om 18:09

Tolhoek heeft vandaag ook weer laten zien dat het een aanwinst zou zijn voor Roompot. Veel sterke Nederlanders gezien, maar helaas wint er weer een Belg ;)

debarreman 19 september 2015 om 18:34

@Sagan=hulk
Als je zelfs in dit soort wedstrijden geen ploeg kunt opbrengen om van Poppel (in vorm) naar de finish te brengen, dan kan van Poppel beter vertrekken.

TLJ inderdaad niet geprobeerd, slapjes. Anderzijds: BMC vertrouwt Drucker niet (tegen van Poppel) maar ze rijden wel en groupe op kop 3 km voor het eind, en Wanty durfde het ook niet aan om te werken voor Jans.

xistnc 19 september 2015 om 19:02
Quote van 'wielrenner':
Een inderdaad voor de zovéélste keer onbegrijpelijke ploegentactiek waarvan zoals ik uit de wandelgangen begreep het vertrek van VdLijke een gevolg is.

Ik heb ze veel achterom zien kijken, vermoedelijk in de hoop dat Hofland nog zou terugkeren. Uiteindelijk werd de kaart Teunissen getrokken, al waren drie van de vier wel degelijk bij wat aanvallen betrokken. Het zag er hoe dan ook wat armoedig uit. Met Van der Lijke heeft dat niet zoveel te maken, die gaat naar de ploeg van de oom van zijn vriendinnetje. Dat zou jij als zogenaamde insider toch moeten weten.

@jansen8888
Bij Tolhoek had ik meer het idee dat het tonen om het tonen was.

horsm 19 september 2015 om 19:10

Heeft Gerts volgend jaar een ploeg?

wielrenner 19 september 2015 om 19:11

@xistnc
Net wat je zegt wat armoedig! Net zoals die laatste opmerking, iemand van jouw kaliber onwaardig.
Overigens mijn complimenten wat betreft jouw website. Deze site biedt mij i.v.m mijn drukke job op een gemakkelijke en snelle wijze veel informatie over de wielersport.
Ik denk dat ik van wielerflits maar switch naar jouw website.

xistnc 19 september 2015 om 19:21

Dank. Maar ‘onwaardig’ omdat het je niet uitkomt? Het is de situatie, ik kan er niet zoveel aan veranderen. En nu weer on topic, want Nick en Nicky waren er niet bij in Haacht.

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone