Sean De Bie zet de sprinters een hak in Haacht, Floris Gerts derde

zaterdag 19 september 2015 om 16:52
Sean De Bie zet de sprinters een hak in Haacht, Floris Gerts derde

Sean De Bie heeft de Primus Classic Impanis-Van Petegem gewonnen. De Belgische renner van Lotto Soudal sprong op een goede twee kilometer van de finish in Haacht weg uit het peloton en wist daarmee een massasprint te voorkomen. BMC-stagiair Floris Gerts werd knap derde, vlak voor Danny van Poppel (Trek Factory Racing). Ook Mike Teunissen (zevende) en Raymond Kreder (achtste) finishten in de top tien.

Van Goethem mee in vroege vlucht
De vijfde editie van de Vlaamse koers, die dit jaar werd opgewaardeerd van 1.1 naar 1.HC, kende een vrij rustige aanloop. Al na twaalf kilometer wist Brian van Goethem van Oranje Roompot Peloton zich samen met Alessandro de Marchi (BMC), Julien Morice (Europcar) en David de la Cruz (Etixx-Quick-Step) af te scheiden van het peloton.

De vier mochten lang van de aandacht van het publiek genieten, maar toen het peloton besloot serieus werk van de achtervolging te maken, liet De Marchi zijn medevluchters in de steek. De Italiaan hield het vol tot aan dertig kilometer van de finish. Toen werd hij ingerekend door een zeer actieve Danny van Poppel, die zich even licht had afgescheiden van een uitgedund peloton.

Floris Gerts kleurt de finale
Het sneuvelen van de kopgroep was het sein voor vier andere gelukszoekers om het te proberen. Deze keer met twee Nederlanders: Pim Ligthart (Lotto Soudal) en Floris Gerts. Met iets minder dan zeven kilometer te gaan moesten zij hun dappere poging staken.

Uitrusten was er voor Gerts niet bij, want hij moest zich meteen melden in het BMC-treintje voor sprinter Jean-Pierre Drucker en sprong wat later ook nog eens achter de ontsnapte De Bie aan. Het tempo bleek echter net te hoog te liggen voor de Nederlander, die De Bie alleen op de licht oplopende aankomststrook naar de overwinning zag rijden. Gerts bleef nog wel de sprintende meute voor, net als de Belg Dimitri Claeys (Verandas Willems).

flag-be Primus Classic Impanis – Van Petegem (1.HC)
Uitslag: Brakel – Haacht (199,2 kilometer)
1. flag-be Sean De Bie (Lotto Soudal)
2. flag-be Dimitri Claeys (Verandas Willems)
3. flag-nl Floris Gerts (BMC, stagiair)
4. flag-nl Danny van Poppel (Trek Factory Racing)
5. flag-lu Jean-Pierre Drucker (BMC)
6. flag-be Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
7. flag-nl Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo)
8. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton)
9. flag-fr Thomas Boudat (Europcar)
10. flag-be Olivier Pardini (Verandas Willems)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

37 Reacties

wielrenner 19 september 2015 om 19:49

xistnc,
Ach dat soort opmerkingen getuigen van weinig niveau! Bovendien is het mij intussen wel duidelijk dat discussieren met jou zinloos is nadat ik je zo de laatste maanden eens gevolgd heb. Je hebt nu éénmaal mensen die altijd kritiek op anderen hebben. Ik heb je eens even uitgetest en ja hoor, beet!
Ga toch wielerflits maar een beetje bijhouden wat betreft het wielernieuws, inloggen doe ik niet meer. Heb een tijdje deze site gevolgd en deze heeft voor mij geen meerwaarde. Veel succes met deze site en het verdere "katten"op anderen.

oscarito1908 19 september 2015 om 20:16

Edit redactie: Niet op de man!

Spruch 19 september 2015 om 20:18

Mooie overwinning voor De Bie. Grappige tweet van zijn ploeg, alleen heel erg jammer dat die ploeg geen enkel woord over heeft voor Groenewegen. Ze zouden hem toch op zijn minst beterschap kunnen wensen na wat er gisteren is gebeurd. Ik snap niet dat je als ploeg niet het goede voorbeeld geeft.

Wheely 19 september 2015 om 20:41

Zo die van Poppel schoot daar ook als een komeet naar voren zeg. Scheelde weinig, jammer.

sjabu72 19 september 2015 om 20:55

Deze van Poppel doet mij aan de jonge Boonen denken, en veel minder aan pa van Poppel….

oscarito1908 19 september 2015 om 21:03

Ja hij heeft ook een flink atletisch lichaam zoals Boonen dat ook altijd heeft gehad.

Laten we hopen dat hij net zo goed wordt. Maar dat zal zeer moeilijk worden. Dat palmares van Boonen is zeer bijzonder.

Vic413 19 september 2015 om 21:20

Bieke

52voor11achter 19 september 2015 om 21:56

Gebruikt jolijt terwijl gij zijt in uwe jonge jaren!

Kelder is de Man 19 september 2015 om 22:07

Wielrenner..
Totaal niet onwaardig, past precies bij hem. Gewoon weer inloggen.

wakkie 19 september 2015 om 22:21

Mooi ‘Bieke’ alleen te zien aankomen. Stond achter de finish en zag het peloton recht op me afkomen xD
Zo’n sterk nummer en de zoveelste overwinning voor ‘de lotto’.

Laredoute 20 september 2015 om 00:32

Deze overwinning zat er aan te komen voor Bieke. Was heel goed bezig de laatste weken. Vader Eddy is een gelukkig man dit weekend… Dikke proficiat!

zoetepap 20 september 2015 om 01:38

@wielrenner; het moet niet gekker worden,Xistnc geeft hier weeral voor 99% een correcte analyse vd wedstrijd en ziet meer als de gemiddelde volger. Voor de rest is hij de Mayo die deze site een beetje op kritiekvol/inhoudelijk discussievol niveau houd, maar wees welkom om jou beleefde mening te geven en niet zo ‘kinderachtig’ op deze site terug te vallen. Je kan er ook gewoon overlezen en je ‘insider’ wanen ongeacht welke ‘quote’ of ‘gerucht’ deze wielerkenner betwist. Tip: na middernacht ben je safe,ik doe da ook of nog net voor de ochtendkiekens :-) On; Ik vind dit Lotto-Soudal nog beter als het Gilbert-topjaar en LottoNl nouja echt VD Lijcke-onwaardig dan maar.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll