Sanchez: “Ieder jaar wordt het moeilijker om te winnen”
Luis Léon Sánchez viert zijn overwinning in de GP Beghelli - foto: Sirotti
woensdag 27 december 2017 om 16:02

Sanchez: “Ieder jaar wordt het moeilijker om te winnen”

Luis León Sánchez erkent dat Astana met minder kopmannen dan gewenst aan het nieuwe seizoen begint. Desalniettemin is hij positief gestemd. In gesprek met Marca vertelt hij over zijn verwachtingen voor het komende seizoen.

Astana vat het nieuwe seizoen aan met een stuk minder kopmannen in hun rennersbestand dan vorig jaar. Michele Scarponi liet vroeg in het seizoen het leven en Fabio Aru vertrok naar UAE Emirates. Door de onverwachte overstap van Aru was de Kazachstaanse ploeg niet op tijd meer in staat een nieuwe kopman aan te trekken. Desalniettemin hebben ze met Miguel Angél Lopez en Jakob Fuglsang twee grote namen in huis voor het meerdaagse werk.

Sánchez is van mening dat het verlies van twee kopmannen niet perse een voorbode is voor een minder seizoen. “Het is waar dat we minder kopmannen hebben, maar we hebben jonge renners die tot veel in staat zijn. We zagen Fuglsang bijvoorbeeld al alle grootheden verslaan in de Dauphiné. Komend jaar zullen we meer vrijheid hebben in grote ronden. Voorheen moest ik voor de kopman werken en we hebben grootse dingen behaald. Wij zijn toch een van de weinige ploegen die alle drie de grote ronden hebben gewonnen”, legt hij uit.

Seizoen 2017
Ook Luisle merkt dat zijn leeftijd mee begint te spelen tijdens wedstrijden. Zo komen de overwinningen minder makkelijk dan voorheen. “Het is ieder jaar moeilijker om te winnen. Ik ben me ervan bewust dat ik word bekeken. Voorheen dacht ik dat het makkelijker zou gaan, maar om de een of andere reden komt de overwinning in een grote ronde nu gewoon niet meer”, stelt hij.

Afgelopen seizoen was niet alleen fysiek voor Sánchez zwaar, ook mentaal was het een behoorlijke kluif. “De winst in GP Beghelli werkte wel bevrijdend. Het was een moeilijk jaar voor mij en het hele team. Ik heb in het begin een hoop veranderingen ondergaan dus moest daarop aanpassen. Toen volgde ook nog het overlijden van Scarponi, we misten in de Giro echt een positieve dynamiek. Gelukkig verlieten we de Tour de France daarna wel met een beter gevoel, ondanks de valpartij van Fuglsang.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
27 december 2017 17:15
Cort Nielsen is wel een jongen die in de sprints kopman kan worden, maar weegt natuurlijk bijlange na niet op tegen het vertrek van Aru.
Anderzijds ben ik wel blij dat Fuglsang eens absolute vrijheid krijgt, uitstekende renner waarvan we volgens mij het allerbeste nog niet gezien hebben.
27 december 2017 17:24
Edit redactie: bedankt, aangepast
27 december 2017 17:51
Huerto...
27 december 2017 19:41
Tsja Aru heeft na 2015 ook niet echt extreem veel meer geleverd. Een stevigere rol voor Fuglsang en Lopez + het aantrekken van Hirt en Fraile kan het best grotendeels opvangen.
27 december 2017 19:46
Lopez wordt de toekomst van het ronde wielrennen.
27 december 2017 20:59
Ik voorspel een topseizoen voor astana
28 december 2017 10:07
Kangert.
29 december 2017 22:02
Dat zal Samuel S. ook wel zo gevoeld hebben...

Reacties zijn gesloten.