Sam Oomen: “Met wonderbenen kom ik in Luik bovendrijven”

zaterdag 21 april 2018 om 16:35
Sam Oomen: “Met wonderbenen kom ik in Luik bovendrijven”

foto: Sirotti

Sam Oomen is morgen in Luik-Bastenaken-Luik één van de vooruitgeschoven pionnen bij Sunweb. Hoewel de 22-jarige geboren Tilburger in de Giro d’Italia titelverdediger Tom Dumoulin bergop moet bijstaan, hoopt hij in La Doyenne een woordje mee te spreken. “Als ik wonderbenen heb, kom ik in Luik vanzelf bovendrijven”, zegt hij in het AD.

“Normaal gesproken is Michael Matthews bij ons de nummer één. Maar stel dat ik wonderbenen heb, dan kom ik in zo’n zware wedstrijd sowieso bovendrijven. Als het mijn taak is om mee te schuiven in de ontsnappingen in de finale, kan ik iets moois proberen”, aldus Oomen.

De jonge renner stoomde zich de afgelopen weken in de Sierra Nevada klaar voor de Giro, die 4 mei begint. Daar moet hij Dumoulin helpen in zijn jacht op een tweede roze trui. “Die hoogtestage is zeker niet de ideale voorbereiding om een resultaat te rijden. In de toekomst hoop ik al die (Ardennen)klassiekers te rijden. Van de Brabantse Pijl tot Luik-Bastenaken-Luik. Ik draag die wedstrijden een warm hart toe en ik denk dat ik daar wel iets te zoeken heb.”

Vier speerpunten
Sunweb maakte maandag al de selectie bekend voor Luik-Bastenaken-Luik. Oomen en Dumoulin zijn twee van de vier speerpunten. De WorldTour-ploeg hoopt dat daarnaast Michael Matthews en Simon Geschke in de finale een rol van betekenis kunnen spelen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

sjoerdtjen 21 april 2018 om 17:02

Matthews grote kanshebber.
Oomen kan zonder een sprintende kopman net als Dumoulin in de toekomst zeker top10/top5 rijden in LBL.

Sunweb zal morgen alles op alles zetten om de koers/finale te controleren.

assen 21 april 2018 om 17:06

Hoe zal Sunweb de wedstrijd willen controleren? Ik denk van niet. Tom en Sam mogen mee in een ontsnapping.
Kijk, de kans dat Matthews wint is klein (Valverde en Alaphi gaan sneller die bergop in Ans, waarschijnlijk). M.i. te klein om Tom en Sam de kans te ontnemen voor henzelf te rijden. Maw, ik zou het lomp vinden Valverde en Alaphi in een zetel naar de finish te rijden door mee te wedstrijd te controleren.

ikbenprocycling 21 april 2018 om 18:05

Matthews moet niets minder ambiëren dan de volle winst morgen.
Het wordt ondertussen voor hem (en Sunweb) weer eens tijd voor een klinkende zege.
Via welk scenario ? Wordt het gecontroleerde koers met collectief poef (waarbij zijn kansen dalen net als in WP), of kan hij out-of-the-box meekomen in een beslissende ontsnapping (het zou lekker zijn als Oomen en/of Dumoulin daarin belangrijk aandeel hebben) ?

Gilberto 21 april 2018 om 19:02

Tja, als ik wonderbenen had, zou ik eerlijk gezegt toch ook komen bovendrijven in Luik?

maurits1972 21 april 2018 om 19:26

@ Assen. Zo zwaar is die heuvel in Ans niet. Kom je daar met een groepje aan waaronder Matthews en bv Oomen of Dumoulin. Dan kun je nog twee kanten op. Eentje laten demarreren en Matthews de rest laten volgen. Of Oomen laten reageren op een uitval van een renner en Matthews dus weer terugbrengen. Mocht Matthews er op het einde nog bijzitten. Die krijgen ze echt niet zomaar los op Ans. En hij is veruit de snelste dan!

Domestique 21 april 2018 om 20:12

Tja, ik zou het Matthews wel gunnen omdat ik het een sympathieke gast vind. Maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel een ontzettend defensief ingestelde renner. Terwijl er toch bijna altijd eentje (of meer) sneller blijkt aan de finish.

Morgen is nu de grote uitzondering (gewoon er bij proberen blijven, want in LBL is hij wel de snelste aan de meet), maar ik zou deze man eens wat meer het heft in eigen handen willen zien nemen. Zoals hij vorig jaar deed in de Tour (al dan niet geholpen door het wegvallen van Sagan), wellicht niet toevallig zijn meest succesvolle periode tot dusver.

Naar mijn gevoel wint Matthews toch erg weinig voor een man met zijn talent en snelheid…

Romāns Vainšteins 21 april 2018 om 20:58

Naar mijn gevoel juist veel en ik vraag me af hoe je precies zijn snelheid en talent tov de tegenstand op allerlei verschillende momenten kunt inschatten. Ik vind het iig geen massaspurter dus wellicht doet dat de kan halfvol maken, voor mij.

Domestique 21 april 2018 om 21:31

‘Ik vraag me af hoe je precies zijn snelheid en talent tov de tegenstand op allerlei verschillende momenten kunt inschatten’: weet je zelf eigenlijk nog wat je zegt? :P

ghostwriter 21 april 2018 om 21:44

@Romāns Vainšteins
Ik vind dat Domestique wel een punt heeft. Degenkolb (één jaar ouder) is niet veel explosiever of veel talentvoller maar heeft wel bijna twee keer zo veel gewonnen.

sboontjes 21 april 2018 om 22:50

Als Matthews tot de laatste bocht er bij zit, wint ie

miguelon 22 april 2018 om 03:19

@maurits1972, Oomen bij het groepje dat voor de winst gaat a d voet in Ans??? Onmogelijk, dat geloof je toch zelf niet?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.