Sunweb trekt met Oomen en Dumoulin naar Luik

Geplaatst op maandag 16 april 2018 om 16:04

foto: LaPresse/Spada

Sunweb heeft zijn selectie voor het vierde monument van het seizoen bekendgemaakt. Sam Oomen en Tom Dumoulin zijn twee van de vier speerpunten voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat maakte de ploeg in een persbericht bekend.

Sunweb hoopt dat naast Oomen en Dumoulin ook Michael Matthews en Simon Geschke in de finale een rol van betekenis kunnen spelen. “Ons doel is om met Tom, Sam, Michael en Simon in de finale in te gaan, zodat we meerdere opties hebben. Een paar veranderingen in het parcours zullen de laatste 80 kilometer zwaarder maken dan de voorbije jaren. Hierdoor kan de finale vroeg geopend worden en zullen meer renners aanvallen, wat de koers harder te controleren maakt”, vertelt ploegleider Aike Visbeek.

Selectie Sunweb Luik-Bastenaken-Luik 2018:
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-au Michael Matthews
flag-nl Sam Oomen


Ook de damesploeg van Sunweb start met twee Nederlandse kopvrouwen: Ellen van Dijk en Lucinda Brand. “Dichter op de finish volgen de klimmetjes elkaar steeds sneller op. Dit zorgt voor een uitdagende koers”, stelt ploegleider Koen de Haan. “Iedere beklimming zal voor een schifting zorgen. Vorig jaar eindigde Ellen als vierde en dit jaar hopen we weer voor een topresultaat te gaan. We hebben een ervaren ploeg met rensters als Lucinda en Leah (Kirchmann, red.). De combinatie met jonge talenten zoals Liane Lippert, Juliette Labous en Ruth Winder zullen voor een mooie wedstrijd zorgen.”

Selectie Sunweb Luik-Bastenaken-Luik voor dames 2018:
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Ellen van Dijk
flag-ca Leah Kirchmann
flag-fr Juliette Labous
flag-de Liane Lippert
flag-us Ruth Winder


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties