Sam Oomen juicht in Parijs-Tours voor beloften, Martijn Tusveld tweede

Sam Oomen juicht in Parijs-Tours voor beloften, Martijn Tusveld tweede

foto: Sirotti

zondag 11 oktober 2015 om 15:44

Sam Oomen heeft Parijs-Tours voor beloften gewonnen. Hij versloeg zijn land- en ploeggenoot Martijn Tusveld na een 182,5 kilometer lange koers tussen Bonneval en Tours. Maxime Farazijn (EFC-Etixx) werd derde.

Met Koen Bouwman (zesde) van SEG Racing en Adriaan Janssen (negende) van Jo Piels eindigden er nog twee Nederlanders in de top tien.

Oomen – volgend jaar Giant-Alpecin – is de opvolger van Mike Teunissen, die afgelopen jaar de Rabobank-dominantie afrondde in de Franse klassieker. Destijds bezette de oranje formatie het gehele podium.

flag-fr Parijs-Tours Espoirs 2015 (1.2U)
Uitslag: Bonneval – Tours (182,5 km)
1. flag-nl Sam Oomen (Rabobank) in 3u53m39s
2. flag-nl Martijn Tusveld (Rabobank) z.t.
3. flag-be Maxime Farazijn (EFC-Etixx) z.t.
4. flag-be Dries Van Gestel (Lotto Soudal U23) z.t.
5. flag-be Jenthe Biermans (SEG Racing) op 4s
6. flag-nl Koen Bouwman (SEG Racing) op 15s
7. flag-be Kenny Molly (AWT-GreenWay) op 1m13s
8. flag-be Nathan Van Hooydonck (BMC Development Team) z.t.
9. flag-nl Adriaan Janssen (Jo Piels) z.t.
10. flag-fr Simon Sellier (Vendee U-Pays De La Loire) op 1m39s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

10 Reacties

BlancoProCycling 11 oktober 2015 om 15:46

Nice!

Wielermuis 11 oktober 2015 om 15:53

Vorig jaar waren ze ook al 1-2-3 bij de rabobank.

DaveEvans 11 oktober 2015 om 16:16

Bijzonder eerste 9 allemaal Belgen en Nederlanders!

tylerhamilton 11 oktober 2015 om 17:12

Oké netjes, dacht dat hij voornamelijk een klimmer was.

ghostwriter 11 oktober 2015 om 18:04

Tusveld lijkt me ook wel toe aan een overstap naar het profpeleton. Ik had eigenlijk verwacht dat LottoNL hem wel zou contracteren. Hij is redelijk in het heuvelgebergte, heeft potentieel in het hooggebergte en is een redelijke tijdrijder. Met zijn 3e plaats in de Piccolo Giro di Lombardia, een lange aanval in Paris-Bourges en nu een 2e plaats in Paris-Tours Espoirs maakt hij de afgelopen weken indruk. Hopelijk overtuigd dit LottoNL om hem alsnog een contract te geven voor het komende jaar. Met Tusveld en Bouwman hebben ze dan twee jonge klimmers die redelijk kunnen tijdrijden binnen gehaald om op termijn in grote rondes te knechten voor Gesink, Kruijswijk en Kelderman.

Borsje 11 oktober 2015 om 18:09

Is er nou echt geen andere foto van Sam? Heb nu 10 x dezelfde gezien……

tendam 11 oktober 2015 om 18:55

@ghostwriter
Tusveld reed vorig jaar als stagiaire in Utah, meen ik, maar daar kon hij bergop toch niet echt imponeren, in een toch niet erg sterk peloton. Bouwman lijkt me op de cols nog iets meer in z’n mars te hebben. Veel zal het niet schelen, maar goed.

vlek 11 oktober 2015 om 18:57

Roompot heeft volgens mij na het vertrek van Groenewegen nog plek voor een talent. Tusveld lijkt me een voor de hand liggende optie. Mits hij zelf wil uiteraard. Markus werd ook genoemd, maar van zijn type hebben ze nu al genoeg renners. Daarnaast zou bij de sprinters de voorrang aan de ontwikkeling van een jongen als Looij gegeven moeten worden. Mocht Lammertink nog vertrekken, naar Giant bijvoorbeeld, dan zou Tusveld helemaal op een telefoontje van Roompot mogen rekenen. Ze kunnen Lammertink echter eigenlijk niet missen als ze serieus werk willen maken van een Giro deelname, dus of hij ook weg zou mogen..

kelderfan 11 oktober 2015 om 23:26

@tendam
Tusveld heeft alleen in Utah mee mogen doen, als 21 jarige. Inmiddels heeft hij in verschillende koersen laten zien, dat hij heuvelop wat in zijn mars heeft. Die jongen zou bij TLJ niet hebben misstaan.
@vlek
Is Maurits Lammertink geen goede optie voor TLJ? Ik denk, dat TLJ meer plezier aan Maurits Lammertink heeft, dan aan bijv. Haga.

Spruch 12 oktober 2015 om 00:44

@kelderfan
Maar jij vindt dan ook bijna geen enkele espoir misstaan bij TLJ… En van Tusveld is inmiddels bekend dat hij heeft bijgetekend bij RDT, dus zou me verbazen als dan een paar dagen later bekend wordt dat hij naar TLJ gaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair