Ryder Hesjedal kondigt afscheid aan
foto: Sirotti
maandag 1 augustus 2016 om 15:57

Ryder Hesjedal kondigt afscheid aan

Ryder Hesjedal heeft zijn afscheid als profwielrenner aangekondigd. De 35-jarige Canadees beëindigt zijn carrière aan het eind van dit seizoen.

“Yeah, het was geen makkelijk besluit, maar het lijkt de juiste tijd”, zegt Hesjedal in het persbericht van zijn ploeg, Trek-Segafredo. “Ik ben klaar voor andere uitdagingen in het leven. Het zijn twee decennia geweest waarin ik mij op twee disciplines in het wielrennen heb gefocust. Die ervaring wil ik nu op een andere manier gebruiken.”

Hesjedal begon zijn profbestaan in het mountainbiken. In 1999 wisselde hij die discipline in voor een bestaan als voltijds beroepswielrenner op de weg.

Het is nog niet bekend wat zijn laatste wedstrijd gaat zijn. Hij heeft wel al zijn deelname toegezegd aan drie wedstrijden in zijn thuisland Canada; de Tour of Alberta en de eendaagse WorldTour-wedstrijden van Montreal en Quebec.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2016 08:07
Een mooie renner vol karakter en toch maar de Giro gewonnen en Vuelta-ritten. Jammer van sommige reacties hier...Dat wiel is onzin....
2 augustus 2016 09:35
Toch een renner die op heel heel jonge leeftijd al aan de middelen zat in het mountainbiken..
Ooit tweede op het WK achter de betrapte Filip Meirhaeghe en later heeft hij zelf ook toegegeven gebruikt te hebben.
In die tijd was Cadel Evans overigens twee keer de beste in de MTB World Cup, op zijn 19e bij de Elite wel te verstaan.
Andere toppers van toen zijn bijvoorbeeld Christophe 'Pot-Belge'Dupouey die zelfmoord gepleegd heeft inmiddels en de betrapte Bas van Dooren.
In 1999 reed ik mee in de Topcompetitie MTB wedstrijd in Spaarnwoude als 19-jarige Belofte (toen nog Espoir) en zogenaamd talent. In die tijd deden er 150 Elite renners mee en omdat er UCI punten waren te verdienen ook veel buitenlanders en het Be-One en Specialized team. We reden toen 2, 2,5 uur ongeveer en ik zat in de top 20 wat voor mij super goed was en mij UCI punten op zou leveren. Na ongeveer 1,5 uur werd er achter mij geroepen en ik dacht 'huh, wat is dat'. Ik werd op een ronde gezet door deze heren op een parcours van 7-8km. Na de wedstrijd zei mijn vader: 'dit kan natuurlijk nooit, ik zou ermee stoppen als ik jou was tegen deze figuren die nog geen zweetdruppel op hun voorhoofd hebben'. Ik werd boos en verdedigde deze mannen allemaal, ik keek tegen ze op net als tegen Lance in die tijd.
Achteraf hebben zij mij het plezier in het competitief fietsen behoorlijk ontnomen en meneer Hesjedal was één van hen.
2 augustus 2016 09:45
Inderdaad een boef van de oude stempel, die er erg gemakkelijk afkwam dankzij het Amerikaanse 'rechts'systeem en de slappe UCI.
2 augustus 2016 13:37
Jammer, maar begrijpelijk! Met veel plezier altijd zitten kijken naar deze Canadese held. Ook al begon ik in de eerste plaats met hem volgen door z'n geboorteland, toch echt uitgegroeid tot fan van deze man.

Reacties zijn gesloten.