Rubén Plaza plakt er nog een jaar aan vast bij Israel Cycling Academy

vrijdag 12 oktober 2018 om 19:44
Rubén Plaza plakt er nog een jaar aan vast bij Israel Cycling Academy

foto: Sirotti

Rubén Plaza heeft zijn contract bij Israel Cycling Academy verlengd met één seizoen. De 38-jarige Spanjaard twijfelde of hij moest stoppen, maar aan de vooravond van de Ronde van Lombardije maakte hij bekend dat hij nog een jaar vastplakt aan zijn lange carrière. “Ik heb er de afgelopen weken over nagedacht, maar ik heb besloten nog één seizoen te blijven”, zei hij in een video, die op de social media van zijn ploeg was geplaatst.

“Ook komend seizoen ga ik elke dag strijden en proberen overwinningen te behalen voor de ploeg”, zei Plaza. “Ook ga ik aan de slag met de jonge renners. Ik heb ze leren kennen dit seizoen en ik denk dat ik hier nog het één en ander kan betekenen. Ik ben er klaar voor.”

De Spanjaard overwoog een punt te zetten achter zijn loopbaan, maar de ploeg vroeg hem te blijven. In zijn eerste seizoen bij de Israëlische formatie zag de ploegleiding ‘een sterke renner met een jong hart’ en van zijn motivatie was men onder de indruk. Plaza: “Ik dacht dat dit mijn laatste jaar zou zijn…” En dan lachend: “Maar dat denk ik al vijf jaar. Telkens vind ik motivatie om door te gaan. Omdat ik elk jaar dichter bij het eind van mijn carrière kom, geniet ik van elke dag.”

Dicht bij Giro-ritzege
In de Giro d’Italia was hij in de bergrit naar Prato Nevoso dicht bij de ritzege. Hij maakte deel uit van de kopgroep, die een vrijgeleide kreeg van het peloton. Plaza kon in de slotkilometer terugkeren bij Maximilian Schachmann en Mattia Cattaneo, maar toen Schachmann vervolgens zijn eindsprint inzette, was het verzet van zijn vluchtmakkers gebroken en restte voor de Spanjaard de tweede plaats. “Ik was dit jaar dicht bij een ritzege in de Giro. Als we de kans krijgen, wil ik het nog eens proberen.”

Plaza verruilde vorig jaar na twee seizoenen ORICA-Scott voor Israel Cycling Academy. Daarvoor reed hij onder meer een seizoen bij Lampre-Merida en meerdere seizoenen bij Movistar en enkele voorlopers ervan, Caisse d’Epargne en iBanesto.com. De Spanjaard won in zijn carrière onder meer twee etappes in de Vuelta a España en een rit in de Tour de France. Ook werd hij tweemaal Spaans kampioen. Dit jaar won hij nog een rit én het eindklassement in de Vuelta a Castilla y Leon.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 12 oktober 2018 om 20:02

Tenzij het CONI natuurlijk…

Scott Sunderland 13 oktober 2018 om 00:36

Hahaha…dacht ik ook inderdaad. Zijn bloedzakken zitten er vast tussen ja.

Headlines

Materiaalzone

Populair