Roompot-Oranje Peloton contracteert ook Ariesen, Budding en Riesebeek

Roompot-Oranje Peloton contracteert ook Ariesen, Budding en Riesebeek

Ariesen en Budding op het podium van het NK U23 2016 - foto: Youri IJnsen/WielerFlits

dinsdag 9 augustus 2016 om 19:29

Roompot-Oranje Peloton heeft de eerste vier nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen gepresenteerd. Naast Elmar Reinders, maken ook Tim Ariesen (SEG Racing Academy), Martijn Budding (Rabobank) en Oscar Riesebeek (Metec-TKH) de overstap naar de ploeg van Michael Zijlaard.

Roompot-Oranje Peloton blijft bij de kern
“Wij willen trouw blijven aan de uitgangspunten die wij bij de start van onze ploeg hebben geformuleerd” stelt Zijlaard in het persbericht. “Jonge renners uit eigen land verder helpen in hun wielercarrière. Ook al moeten wij daarbij moeilijke keuzes maken.” Erik Breukink legt uit waarom juist deze vier namen uit de hoge hoed zijn getoverd. “Wij hebben gezocht naar jongens met verschillende specifieke kwaliteiten. Op basis van hun resultaten verdienen ze de kans in de wedstrijden van een hoger niveau. Wij denken dat ze alle vier klaar zijn voor de volgende stap in hun loopbaan.”

Reinders is een allrounder met een grote motor, Ariesen is een sprinter, terwijl Budding en Riesebeek het beste tot hun recht komen in de heuvels.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Chrys 9 augustus 2016 om 19:35

Prima aanwinsten. Niet goed genoeg voor de WT, maar kunnen waarschijnlijk prima op het niveau daaronder uit de voeten. Mooi ervaring opdoen en kijken of ze door kunnen groeien.

Het zou me niks verbazen als er een kleine schoonmaak gaat plaatsvinden bij Roompot. Nu vier aanwinsten tegenover drie vertrekkers (Lammertink, Tolhoek en De Maar). Zou zomaar nog wat bij kunnen komen.

0
Fast Freddy 9 augustus 2016 om 19:38

Hoogerland?

0
Tom Rey 9 augustus 2016 om 19:40

Marc de Maar stopt, maar wie gaan er nog meer weg? Het aantrekken van deze uitstekende renners doet me overigens vermoeden dat Tim Kerkhof naar een ander team kan uitkijken.

0
Tom Rey 9 augustus 2016 om 19:41

@Crys Waar zou Lammertink naartoe gaan dan?

0
flyellus42 9 augustus 2016 om 19:48

goede aanwinsten, nu nog een paar ervaren krachten erbij zoals bijvoorbeeld Ligthart, Westra, Langeveld. En de volgende renners mogen van mij weg: Hoogerland, honig, De Maar, Markus, Slik en van Empel.

0
glenn485 9 augustus 2016 om 19:50

Dit zijn de aankopen die Roompot moet doen, eindelijk. Nu al die jongens die al 25 kansen gekregen hebben gewoon laten vertrekken.

0
Verweggistan 9 augustus 2016 om 19:51

@flyellus42: Ik denk dat dat inderdaad de renner zijn die weg zullen gaan. Kerkhof rijdt nog best een goed tweede deel van het seizoen. Westra zou volgens mij een ideale aanwinst zijn. Kan ie weg uit Monaco, weg bij Astana; terug naar Nederland en lekker de Driedaagse van de Panne winnen en met een beetje geluk weer uitgenodigd worden voor Catalonie of Zwitserland en daar zonder druk rondrijden.

0
Chrys 9 augustus 2016 om 19:58

@tom Rey
Hij heeft aangegeven in onderhandeling te zijn met meerdere WT teams. Verder geen namen of concrete geruchten maar aangezien hij het zelf heeft gezegd.. Zijlaard windt er in het persbericht ook geen doekjes om. Hij zegt dat twee van hun renners zeer waarschijnlijk de stap naar de WT gaan maken. Dat kunnen eigenlijk alleen maar Tolhoek en Lammertink zijn

0
Cycl3mi 9 augustus 2016 om 20:00

Mooie transfers! Verder nog interessant voor Roompot: Ockeloen, Schoonbroodt, Tusveld, Meijers, J. Bol, Vermeltfoort, Koning, Westra?

Out: Slik, Van Empel, Michel Kreder, Honig, Reus, Hoogerland, De Maar, Markus?
En Lammertink en Tolhoek WT?

0
jobo14 9 augustus 2016 om 20:01

Hehe eindelijk de aankopen waar Roompot voor bedoeld is! Al zin in volgend jaar ;)

0
SolerEritrean 9 augustus 2016 om 20:14

Dacht even Johim Ariesen, gemiste kans.

0
Wielerfan1987 9 augustus 2016 om 20:35

@Chrys,

Weening over het hoofd gezien misschien?

0
TeamNL 9 augustus 2016 om 20:56

Wordt het sowieso geen tijd om te stoppen met alle Kredertjes bij Roompot?

0
Wielerfan1987 9 augustus 2016 om 21:07

Wesley Kreder heeft nog wel een leuke uithaal gedaan met die overwinning en Raymond Kreder is een sprinter die je er best bij kunt hebben.
Alleen Michel Kreder presteert al jaren niets noemenswaardigs meer.

Renners die wel zouden mogen blijven bij Roompot:

Tolhoek (maar die lijkt op weg naar TLJ)
Weening (stap terug naar WT?)
Lammertink
Asselman
de Vries
van Ginniken
Looij (het zit er echt ergens in)
vd Lijke?

ruimte genoeg dus voor vers bloed bij deze ploeg

0
Imbatido 9 augustus 2016 om 23:32

Stuk voor stuk leuke renners die een kans verdienen in het profpeloton. Ik verwacht alleen niet dat er (veel) renners zullen vertrekken. Slik, Van Empel en Kerkhof (laatste weken goed) rijden de minste uitslagen, maar dat zijn wel met Looij en Tolhoek de jongste renners binnen de ploeg. Ook jonger dan nieuwkomers Reinders en Riesebeek. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ze daar nu al een punt achter zetten.

Van de gevestigde namen zijn Hoogerland, Honig en Reus overduidelijk de minsten. Reus heeft in dienst van Roompot zelfs nog geen wedstrijd uitgereden. Maar Hoogerland is als Zeeuw een mooi uithangbord voor Roompot en Honig is gehaald als wegkapitein.

0
Chrys 10 augustus 2016 om 00:19

@wielerfan
Kan, maar lijkt me sterk aangezien hij heel bewust voor roompot heeft gekozen vorig jaar. Hij kon ook bij Orica blijven maar wilde volgens mij vaker thuis zijn. Dan is opnieuw verkassen naar een WT ploeg niet ideaal denk ik. Zelfs bij TLJ is een Nederlander vaak van huis voor training en competitie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone