Ronde van Spanje sleutelt niet aan concept: “Het wordt een typische Vuelta”

zaterdag 2 november 2019 om 12:14
Ronde van Spanje sleutelt niet aan concept: “Het wordt een typische Vuelta”

foto: Cor Vos (archief)

De parcoursen van de Giro d’Italia en de Tour de France voor volgend seizoen zijn reeds onthuld. Wachten is het nog op de Ronde van Spanje. Ondanks dat koersdirecteur Javier Guillén vooralsnog weinig details prijsgeeft laat hij aan Cyclingnews dat er weinig aan het idee van de drieweekse etappekoers zal veranderen.

“Het wordt volgend jaar een typische Vuelta”, licht de rondebaas alvast een tipje van de sluier op. “De Vuelta heeft een heel herkenbare identiteit. Vanaf de start zal de race intens zijn. Er zullen veel korte ritten zijn en al in de eerste week zullen er al lastige obstakels op de renners wachten en dat wordt gedurende de Vuelta alleen maar meer.”

“We willen goede bergritten in het weekend hebben en we zullen de dag voor de finish in Madrid een zeer grote bergetappe hebben”, zegt Guillén over de 75e editie van de Ronde van Spanje. De ronde wordt op 14 augustus 2020 afgetrapt met een ploegentijdrit in het centrum van Utrecht, gevolgd door een rit van Den Bosch naar (opnieuw) Utrecht. De derde en laatste etappe op Nederlands grondgebied brengt de renners van en naar Breda.

Eerder maakte de hoogste baas van de Spaanse wielerronde al duidelijk dat de Canarische Eilanden komend jaar niet zullen worden aangedaan. Het Baskische EITB maakte reeds gewag van een nieuwe passage door het Baskenland. Een etappe zal finishen bij het Heiligdom van Arrate, een traditionele scherprechter in de Ronde van het Baskenland.

“Voorlopig niet naar Yorkshire”
Aan het Britse wielermedium laat Guillén tevens weten dat zijn ronde de eerstvolgende jaren niet in Yorkshire zal starten. “We vertrekken volgend jaar in Nederland en omdat we al op vrijdag starten verlengen we de wedstrijd met een dag. Dat kan je meer een keer in de vier jaar doen, dus dat is waarom ik de Vuelta voorlopig niet naar Yorkshire zie gaan. Het is lastig te zeggen wanneer we er kunnen zijn. Misschien over vijf jaar, misschien tien. Maar dat is speculeren. Er is contact geweest maar meer ook niet.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Brabander 2 november 2019 om 12:27

Enorm veel goesting in de etappe Breda – Breda. Een volledige etappe door mijn streek. Dat maak ik nimmer meer mee vermoed ik. Verder zal het voor de rest ook wel een topparcours worden. Zijn de laatste jaren erg goed bezig :)

A.M.M. Jonkers 2 november 2019 om 12:30

Volledig mee eens, streekgenoot. En de Vuelta was dit jaar -zonder twijfel- de mooiste Grote Ronde.

Covadonga 2 november 2019 om 13:34

Hier nog een blije streekgenoot.

danseuse 2 november 2019 om 13:59

En nog een

Polleke 2 november 2019 om 17:59

Een typische Vuelta…met start in Nederland en dan holder de bolder toch nog alle hoeken van Spanje willen aandoen…gaan ze vast weer een paar keer na midderncht in het volgende hotel aankomen….

Agos-Vidalos 2 november 2019 om 19:11

@Polleke

Door het uitblijven van een duidelijke regelgeving omtrent alle verplaatsingen door de UCI, worden hoofdzakelijk de sporters zelf structureel benadeeld in een loodzware sport als deze. Juist de wielrenner is gebaat bij voldoende tijd om te herstellen, de essentie van de sport. Aandoenlijk om te aanschouwen dat jaar in jaar uit de organisatie van de UCI niet in staat is gebleken om de veiligheid en gezondheid van de wielrenners te waarborgen. Alsof de bestuursleden zelf nooit een meerdaagse wedstrijd hebben aangedaan… voor straf iedereen één dag voor het peloton uit de vuelta bedwingen zonder bergverzet, uitsluitend zijn er enkel nachtelijke verplaatsingen ter bevordering van het herstelvermogen.

Polleke 2 november 2019 om 20:22

Dat zal ze leren !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.