Roglic: “Bernal zal weer sterk voor de dag komen, Quintana moeilijk af te stoppen”

woensdag 15 juli 2020 om 11:20
Roglic: “Bernal zal weer sterk voor de dag komen, Quintana moeilijk af te stoppen”

Bernal met Roglic - foto: Cor Vos

Primoz Roglic is een van de renners waarvan verwacht wordt dat hij de komende editie mee gaat spelen om de eindzege in de Tour de France. De winnaar van de Vuelta a España gaf aan de Colombiaanse krant AS Colombia zijn mening over enkele Colombiaanse concurrenten.

Uittredend winnaar Egan Bernal noemde Roglic eerder al zijn grootste concurrent. “Ik waardeer dat hij dat zegt”, aldus Roglic. “Ik hoop dat wat hij zegt zal uitkomen. Het is in ieder geval mijn doel om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik twijfel er niet aan dat Egan ook heel sterk voor de dag zal komen.”

Dit voorjaar maakte Bernal zijn landgenoot Nairo Quintana indruk met zeges in Franse rittenkoersen, waaronder de slotrit van Parijs-Nice. “Ik denk dat hij moeilijk af te stoppen zal zijn in de Tour”, voorspelt Roglic. “Maar ik ben vooral benieuwd hoe sommigen aan de herstart van het seizoen zullen beginnen. Dat zal veel bepalen.”

Quintana zag zijn voorbereiding enkele dagen geleden nog verstoord worden door een aanrijding. Inmiddels heeft hij zijn training hervat. “Ik ben heel tevreden over mijn herstel”, vertelt hij op Twitter. “Daarom ben ik weer gaan trainen. Over een paar dagen vertrek ik naar Europa”, geeft hij aan. Wanneer alles volgens plan verloopt, vertrekt er namelijk aanstaande zondag een vlucht met Colombiaanse renners richting Europa.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Wheely 15 juli 2020 om 11:26

Roglič, Bernal en Pogačar op het podium in Parijs. Dumoulin en Thomas maken de top vijf compleet.

Jean Dumas 15 juli 2020 om 11:29

Bernal, Dumoulin, Froome en Roglic zijn de belangrijkste podiumkandidaten.

Kannibaal van Schepdaal 15 juli 2020 om 11:33

@Wheely: Om het met de woorden van José De Cauwer te zeggen: Dat zou zo maar eens kunnen.

Liwwadder 15 juli 2020 om 13:47

Ik moet nog zien of Froome de Tour gaat doen. Hij wil niet gaan knechten als dat moet.

hartstikkebedankt 15 juli 2020 om 11:36

Voor podium:
**** Bernal, Roglic
*** Thomas, Froome, Dumoulin
** Pinot, MAL, Quintana, Pogacar
* Kruijswijk, Landa, Buchmann, Higuita, A. Yates

Voor eindwinst:
*** Bernal
** Roglic
* Thomas, Froome, Dumoulin

Krul 15 juli 2020 om 11:48

Kruijswijk verwacht ik geen klassement voor dit jaar. Die heeft de toezegging dat hij top moet zijn tijdens de Vuelta. Roglic en Dumoulin zijn de uithangborden voor de Tour dit jaar.

Ik dien Uran, Mas, Valverde, Bardet nog meer kansen toe, aangezien die de volle kopman zijn.

KimJungPoels 15 juli 2020 om 12:10

Voor podium:

**** Roglic , Bernal
*** Thomas, Pinot, Pogacar, Buchmann
** Quintana, Froome, Dumoulin
* Yates, Lopez, Kruijswijk, Landa

Voor winst:
**** Roglic , Bernal
*** Thomas, Pinot
** Pogacar, Buchmann, Quintana, Froome, Dumoulin
* Yates, Kruijswijk, Landa

Massimo Bataille 15 juli 2020 om 11:42

Ik begrijp niet waarom de meesten Roglic als grote kandidaat van Jumbo naar voor brengt.
Het is de enige van het trio die nog geen podium in de TdF gereden heeft.
En vorig jaar was natuurlijk een topjaar, maar hij wint de Vuelta voor Valverde en Quintana (en Pogacar), die al de TdF in de benen hadden en respectievelijk 9de en 8ste waren.
Hij is derde in de Giro achter Carapaz en Nibali, met 8sec voorsprong op Landa. Die vervolgens 6de wordt in de TdF.
Dumoulin is natuurlijk nog een vraagteken en Kruiswijk lijkt me ook een renner die eerder voor het podium strijdt dan overwinning. Maar ik zie in Roglic ook niet de TdF-winnaar.

harryjohan71 15 juli 2020 om 12:04

In de Giro was Roglic in de 3e week niet fit meer. Dit kan gebeuren. In het begin van de Giro stak hij er bovenuit. Tevens ontbrak het hem aan goede ondersteuning in de bergen. De Tour was al een jaar eerder. De afgelopen 3 GT’s is hij 4, 3 en 1 geworden. Dan ben je toch wel favoriet in de Tour. Het wordt ook pas zijn 6e GT en de vierde waarvoor hij voor de overwinning gaat. Dan zijn zijn resultaten niet slecht.

kelderfan 15 juli 2020 om 12:04

Ik zie hem juist wel voor het podium strijden, na zijn winst in de Vuelta. In de Giro had hij de pech, dat zijn knechten en teamleiding het lieten afweten. De oorzaken zijn wel bekend.

KimJungPoels 15 juli 2020 om 12:06

Roglic heeft in 2019 zo’n beetje alles gewonnen waar hij is gestart. Dus ik denk dat dat wel in zijn voordeel spreekt ten opzichte van een Dumoulin die amper een koers gereden heeft.

boenk 15 juli 2020 om 12:56

Zijn knechten lieten het niet afweten, De Plus werd ziek. Als dat gelijk staat aan het laten afweten, dan liet Roglic het zelf ook afweten, want die werd ook ziek en verloor mede daardoor de Giro.

Anderzijds is het wel zo dat Roglic vooral indrukwekkend was in voorbereidingsrondjes waar niemand van wakker ligt. In de Giro was het heel wat minder indrukwekkend en in de Vuelta kwam de tegenstand van een 85 jarige die een maand eerder nog de Tour had gereden.

Voor mij is Roglic ook (na Bernal) één van de top kandidaten, maar enige terughoudendheid is wel op zijn plaats.

Wheely 15 juli 2020 om 13:17

De voornaamste reden dat Roglič die Giro uiteindelijk niet kon winnen is naar mijn idee zijn drukke en indrukwekkende voorseizoen geweest. Hij ging vol gas in wedstrijden waar zijn Giro concurrenten vaak niet eens aan meededen. Nogal logisch dat je dan in de derde week minder bent dan die jongens.

Mindless 15 juli 2020 om 13:53

Die Vuelta zege was wel een van de meest dominante GT zeges van de afgelopen jaren. Ondanks misschien middelmatige concurrentie. Hij leek het te doen op 80%.

Mindless 15 juli 2020 om 13:55

En dan ook nog het zwembad incident in de TTT van etappe 1. Anders was het waarschijnlijk een ongekend tijdverschil geweest voor deze tijd.

Kannibaal van Schepdaal 15 juli 2020 om 14:33

@KimJungPoels: Exact.

I. Karner 15 juli 2020 om 13:57

Ik denk dat Roglic nummer 1 is in het team op dit moment. Hij won de laatste GT en was aan het einde van het seizoen wereldwijd nummer 1. Wat Giro betreft, ik begrijp sommige hier echt niet. Hij was in de kamer met de Plus, die ziek was en ook Roglic zich van hem besmet had. Daarom had hij maagdarm problemen. Na de bekende plaspauze van zijn teammanagement, vooral op het moment dat hij hulp nodig had, moest hij veel risico nemen en viel hij hard. Volgens zijn vader voor de krant Delo, die hem werd gevraagd wat er aan de hand was, had hij zijn ribben gebroken. En toch martelde hij zichzelf tot het einde zonder de hulp van zijn teamgenoten en wist hij toch als derde te eindigen. Eigenhandig. Dit bewijst een buitengewone winnaarsmentaliteit.
Wat denk je dat hij moet voor de TdF doen om voor Tom Dumoulin te staan ​​in de teamstructuur? Tom toonde ook niets bijzonders voor en tijdens de Giro. Primoz Roglic was op alle races beter dan hij.
Nogmaals de vraag, wat zou hij moeten doen om voor jou als nummer 1 van TJV in de TdF te komen?

Panache 15 juli 2020 om 14:36

Je hele betoog is juist een duidelijk pleidooi om niet met één kopman te starten (omdat er zo veel kan gebeuren van valpartijen tot ziekte). TJV weet via de trainingen en data echt wel hoe de renners er voor staan en als het dicht bij elkaar zit dan ga je niet in de eerste twee weken een kandidaat eindwinnaar opofferen.

Dumoulinke 15 juli 2020 om 14:55

Pinot wordt ernstig onderschat. Had deze man niet zo vaak een smak op het asfalt gemaakt dan had hij de nodige extra podia gereden. Vergeet ook niet de Tour van vorig jaar. Hij stond 5e op slechts 20 seconden van nummer 2 Bernal en was in de bergen de sterkste, zo mogen we wel stellen.

Mijn voorspelling: als Pinot deze keer niet op zijn snufferd gaat of weer eens ongelukkig in een waaier terechtkomt dan kan deze goeie man zomaar de Tour winnen. Althans, als hij zijn tijdrit niet verpest.

KimJungPoels 15 juli 2020 om 15:23

Pinot ging ook heel vaak niet op zijn snufferd. Pinot zijn “pech” in grote rondes leek ook heel vaak gewoon op een lichaam dat toch wel redelijk opgebrand was.

Pinot is een enorme klasbak, maar zijn problemen in drieweekse koersen mogen echt niet volledig worden weggeschreven als pech.

Lalsacien 15 juli 2020 om 21:40

Pinot is menselijk

Jungle Man 16 juli 2020 om 18:19

En omdat ie zo menselijk is, hoop ik dat ie de tour wint

Scott Sunderland 15 juli 2020 om 15:01

Ik gok voor eindwinst op een duel tussen Roglic en Bernal. Opletten voor Pogacar en Buchmann. Thomas een vraagteken voor mij. Froome verwacht ik niet. Quintana is hard gevallen helaas, dat kan hem nadelig beïnvloeden. Dumoulin ook moeilijk te zeggen. Ik hoop dat hij de derde Nederlandse Tourwinnaar wordt, maar de twijfel knaagt. Met andere renners hou ik niet direct rekening voor de eindzege.

Murcia 15 juli 2020 om 21:47

Dat Roglic een streepje voor heeft binnen de ploeg is zo klaar als een klontje. Nummer 1 op de ranglijst van 2019, en hij haalde het maximale resultaat uit bijna elke koers waar hij meedeed. Bernal is zijn grootste concurrent, ook weer op basis van vorig seizoen en ik hoop dat Pinot en Pogacar met hun manier van koersen voor een verrassing kunnen zorgen. De grote onzekerheid zit hem erin of de nieuwe opzet van het seizoen door Corona ook van invloed is op de vorm van de renners. Maar aangezien ze allemaal ongelooflijk veel wetenschappeljke begeleiding krijgen zal het waarschijnlijk niet veel uitmaken.

michiel kokken 16 juli 2020 om 00:00

Bernal wint, Roglic 2e, Pinot 3e

dani 16 juli 2020 om 08:46

Hebben ze in Colombia gewoon door kunnen trainen. want dan zijn ze wel in het voordeel met al die bergen daar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair