Nairo Quintana fietst weer na zijn trainingsongeval

maandag 13 juli 2020 om 13:51
Nairo Quintana fietst weer na zijn trainingsongeval

foto: Cor Vos

Nairo Quintana zit weer op de fiets na zijn trainingsongeval, nu anderhalve week geleden. Dat is eerder dan verwacht, want de kopman van Arkéa Samsic was twee weken rust voorgeschreven.

Quintana kwam vrijdag 3 juli ten val toen hij werd geraakt door een auto, terwijl hij aan het trainen was in de buurt van Motavita. Zijn knie kreeg een flinke tik, waarop de Colombiaan röntgenfoto’s liet maken in het ziekenhuis. Daaruit kwamen geen breuken aan het licht. Wel was er sprake van letsel aan zijn rechterknie, waarvoor hij twee weken rust moest nemen.

Maar zaterdag al was de klimmer weer aan het trainen in de bergachtige provincie Boyacá, meldt Ciclismo Internacional. Dat was slechts acht dagen na zijn trainingsongeval. De nieuwssite zette tevens een video online die was gemaakt door de Quintana’s landgenoot José Leonel Diaz. Op de beelden is Quintana te zien samen met Arkéa-ploeggenoot Winner Anacona.

Quintana hervat het seizoen normaal gesproken met de Tour de l’Ain, die op 7 augustus begin. Dan werkt hij via het Critérium du Dauphiné toe naar de Tour de France.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Marveloke 13 juli 2020 om 14:12

Nairoman! Mooi om te zien dat hij weer terug wattages trapt. Zou hij dit jaar weer kunnen shinen in de groene trui?

Jessevd02 13 juli 2020 om 14:24

Nairo is bijzonder sterk begonnen dit jaar, weggaan bij Movistar lijkt hem goed te hebben gedaan.
Kan nog wel eens gaan verrassen in de tour denk ik, het enige is dat hij naast barguil geen team heeft die hem kan kan helpen misschien gesbert nog.
Maar gaat een Frans team barguil zen kansen op offeren voor die van quintana??

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair