Roelandts verleidt Movistar tot deelname openingsweekend

Roelandts verleidt Movistar tot deelname openingsweekend

Roelandts in het shirt van zijn vorige ploeg - foto: BMC

woensdag 9 januari 2019 om 08:20

Het openingsweekend is een opvallende ploeg rijker. Movistar geeft namelijk acte de présence. De Spanjaarden speelden nochtans altijd verstoppertje tijdens Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Gevonden werden ze nooit, want de WorldTour-ploeg liet de twee Vlaamse klassiekers altijd links liggen. Tot nu, schrijft Het Nieuwsblad.

Dat Movistar besloten heeft om nu wel te deelnemen, heeft alles te maken met Jürgen Roelandts. De 33-jarige Belg is nieuw in het team van ploegmanager Eusebio Unzué en hij heeft uiteraard wel raakvlakken met het Vlaamse werk. Hij werd immers al eens derde in de Ronde van Vlaanderen (2013) en tweede in de E3 Prijs Harelbeke (2011), nu bekend als E3 BinckBank Classic. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Roelandts de Movistar-kopman is voor het openingsweekend. De komst van de Spaanse WorldTour-ploeg is overigens wel een hard gelag voor ProContinental-formaties. In plaats van acht, zijn er daardoor nu zeven wildcards beschikbaar.

Dit artikel delen:

4 Reacties

appiett 9 januari 2019 om 08:52

Met Benatti, Sutterlin en Erviti kan hij best nog een redelijk ploegje meekrijgen. (ik gok dat Alejandro dan ergens anders fiets)

Vinyakke 9 januari 2019 om 10:10

Ik het verleden hebben Oliveira en Amador ook al wat kasseien uit de grond gereden. Ze doen dat niet enkel om Roelandts tevreden te stellen lijkt me. Ze hebben wel degelijk meerdere ijzers in het vuur!

Roosje 9 januari 2019 om 09:03

#redactie: het is hard gelag i.p.v. hard gelach

Stelvio-fan 9 januari 2019 om 09:11

haha je bent me net voor, ik denk dat de PCT’s wel kunnen janken

Headlines

Materiaalzone

Populair