‘Robert Gesink stelt rentree wederom uit’

Door , donderdag 2 april 2015 om 06:30
‘Robert Gesink stelt rentree wederom uit’

Foto: Sirotti

Oorspronkelijk was gepland dat Robert Gesink zijn rentree in het peloton ging maken in de Ronde van het Baskenland. Maar na de ziekte van zijn pasgeboren zoontje en een knieblessure was de Varsevelder ook nog eens zes dagen van de koersfiets door griep, waardoor de 28-jarige renner zijn comeback maakt in de Ronde van Romandië. Dat meldt de Telegraaf.

Robert Gesink stapte uit de Ronde van Algarve op 20 februari nadat zijn zoontje Bram ziek werd en in het ziekenhuis opgenomen werd. Toen werkte de kopman van LottoNL-Jumbo eerst naar een terugkeer in Tirreno-Adriatico. Dat ging niet door doordat hij vond dat zijn voorbereiding teveel in de war was gestuurd.

Daarna ging hij voor een comeback in de Ronde van Zeeland Seaports op 21 maart. Deze rentree in het peloton werd uitgesteld door een lichte knieblessure. Ook werd er een kruis gemaakt over een deelname aan de Ronde van Catalonië (23-29 maart).

De start van de Ronde van het Baskenland op 6 april was de volgende doelstelling om terug wedstrijden te rijden. Nu gooit de griep roet in het eten. Gesink mist nu ook het Baskenland, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De ploegleiding hoopt op een wedstrijdfitte Gesink in de Ronde van Romandië (28 april – 3 mei).

Ploegleider Nico Verhoeven in de Telegraaf: “Stel dat Gesink daar op 90 procent van zijn kunnen aan de start kan staan in de heuvelklassiekers, dan is hij nog kansloos om te wedijveren met al die mannen die optimaal naar de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik hebben toegewerkt via het Baskenland.” Op Instagram zegt Gesink dat “1 week pijnvrij trainen niet voldoende is om deel te nemen aan de zwaarste koersen ter wereld” en bedankt hij zijn team: “Ik ben blij dat ze dit erkennen en mij hebben geholpen met het vinden van nieuwe doelen”.

De wedstrijdkilometerteller van Gesink in 2015 staat op 364km door de eerste twee etappes in de Ronde van Algarve.

Dit artikel delen:

150 Reacties

bartali07 2 april 2015 om 06:45

laten we hopen op een topfitte Gesink in de Vuelta!!!

Wfelite 2 april 2015 om 06:54

Wat zal het volgende worden om Romandië niet te rijden

Ivo1976 2 april 2015 om 07:02

Ik hoop vooral dat thuis alles goed gaat. Als dat zo is komt het wel goed met Robert.

snellerfietsen 2 april 2015 om 07:04

dit zou toch wel weer jammer zijn. In mijn ogen nog steeds de renner met de meeste potentie. Al is het wel een bericht uit de telegraaf. Ik wacht het dus eerst even af..

Scotty 2 april 2015 om 07:07
Quote:
Stel dat Gesink daar op 90 procent van zijn kunnen aan de start kan staan in de heuvelklassiekers, dan is hij nog kansloos om te wedijveren met al die mannen die optimaal naar de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik hebben toegewerkt via het Baskenland.”

Nico denkt dat we achterlijk zijn ofzo? Die man moet koerskilometers maken en wel heel snel. Al rijdt hij AGR en LBL alleen maar uit.
Hij mag blij zijn als hij in Romandie op 90% zit ten opzichte van de rest, of gaat ie meteen voor de winst?

Lulkoek verhaal. Wordt niks meer dit jaar..

ikbenprocycling 2 april 2015 om 07:12

Heeft WF ook minder olijke foto’s van Gesink ? Steeds die brede lach vind ik niet meer gepast.

Tutu888 2 april 2015 om 07:25

Gesink op 90% is nog altijd een stuk beter dan de rest van de nog fitte renners bij Lotto Jumbo. Ik zou hem inderdaad kilometers laten maken in de klassiekers.

Zenon J. 2 april 2015 om 07:30

Mij bekruipt al langer het gevoel dat we Gesink niet meer terug gaan zien in het profpeloton…hij is alweer meer dan een week aan het trainen (zie Strava), dan kan je toch wel eerder dan Romandie beginnen? Al is het inderdaad alleen maar om kilometers te maken.

pinarello 2 april 2015 om 07:44

Gelukkig is er na oktober nog een veldritseizoen :)

TaDo 2 april 2015 om 07:45

@Zenon Als je goed zijn Strava had geanalyseerd, dan zou het je niet moeten verbazen dat zijn rentree uitgesteld is. Hij draait rondjes van gemiddeld 80 km, dan ben je verre van wedstrijdfit.
Ik vind het overigens allemaal erg opportuun om te stellen dat het einde carrière is en dat hij veel excuses zoekt. De goede man is pas 28 en heeft gedurende zijn profcarrière als een volwaardig hardwerkende wielerprof geleefd. Daarnaast heeft hij bewezen dat hij met zijn palmares NL’s beste renner is, tesamen met Niki Terpstra. Iets meer respect zou Gesink toch moeten verdienen in mijn ogen.

Di_Rossi 2 april 2015 om 07:46

Mij lijkt het ook beter om kilometers te gaan maken in de komende wedstrijden, anders wordt het allemaal wel heel dunnetjes zo met het oog op de tour.

Bravio 2 april 2015 om 07:47

@TaDo Spot on. Helemaal eens met jouw stelling.

xistnc 2 april 2015 om 07:47

Baskenland leek me al niet echt een geschikte koers om te herbeginnen, maar je zult toch ergens weer een keer een nummer moeten opspelden.

Okee, geen Baskenland dus. Dan zou ik als werkgever toch eens een keer wat lottoballen tonen richting werknemer en hem vriendelijk doch dringend uitnodigen voor een werkdag in Limburg, komende zaterdag.

alsjewint 2 april 2015 om 08:00

Dat Gesink nu pas in Romandie weer in competitie komt heeft denk ik met 2 dingen te maken. In april rijdt de ploeg naast de klassiekers niet zo heel veel koersen. Verder lijkt het erop dat Gesink niet een man is die wedstrijden gaat rijden als hij van te voren weet dat hij mischien niet eens kan uitrijden. Hoe dan ook vreselijk jammer en je vraagt je af of die gifbeker dan nooit eens leeg raakt.

Kwouter 2 april 2015 om 08:10

Ziek is ziek. Ik ga ook niet fietsen als ik griep heb.

Ik kan alleen vaak binnen 2 dagen herstellen van een griep, dus zou nog op tijd beter zijn voor de 6de. Vreemd dat hij nu al afblaast.

Maar dat hij de klassiekers niet kan rijden snap ik niet helemaal. Ze stellen nu op veel plekken ook geen voltallige ploeg op. Vaak zelfs het minimale wat ze moeten inzetten om mee te mogen koersen. Hij kan toch vast wel ergens koersritme opdoen. Zo komt er maar weinig van.

Daarintegen wil iedereen klassiekers rijden, dus als de ploegleiding een zwakke gesink meeneemt, die waarschijnlijk halverwege afstapt, zou ik dat als collega-wielrenner ook niet in dank afnemen als je thuis voor de buis moet zitten.

Youri IJnsen 2 april 2015 om 08:21

Wat zal die jongen enorm uitgerust aan de Tour beginnen. Ik bekijk deze teleurstellende voorjaarscampagne van een geheel andere kant, je moet altijd het positieve eruit halen. Bovendien, als Robert vijfde wordt in de Tour en een rit wint, is iedereen deze eerste vier maanden van 2015 al lang en breed vergeten;) In potentie is dat nog altijd mogelijk. Sterker nog, fysiek gezien zijn de komende vier a vijf jaar de jaren waarin Gesink moet gaan oogsten. We hebben het beste van die man nog lang niet gezien. Ik heb het eerder ergens gezegd, maar blijf erbij: Gesink komt dit jaar sterker terug dan ooit te voren. 2015 is zijn jaar!

nasibal 2 april 2015 om 08:23

De achterliggende redenen mogen absoluut anders zijn, maar hij begint toch langzaam wel een beetje de Nederlandse Andy Schleck te worden. Dit vind ik overigens eerder vervelend voor hem dan dat ik het als een persoonlijke aanval bedoel natuurlijk.

Tuubke 2 april 2015 om 08:23

Gesink in de Ronde van Romandië! Die van 2015?

Coldeportes 2 april 2015 om 08:30

Man man man wat een visie van de ploegleiding weer… ook op 100% doet Gesink niet mee voor winst in genoemde klassiekers. Hij heeft andere kwaliteiten.

Maar elke andere ploeg zou kiezen voor opdoen van wedstrijdkilometers met oog op de rest van het seizoen (o.a. Tour) en dan is proberen uitrijden het belangrijkst.

Robert zou er goed aan doen om net als Bauke uit die pamper-omgeving te vertrekken naar een andere ploeg a la Mollema, zal hem goed doen als renner. Met de mens zit het wel ok bij Robert die ik oprecht het beste gun. En dus gun ik hem een andere ploeg(leiding)

Lucatony 2 april 2015 om 08:32

‘Robert Geesink stelt afscheid wederom uit’

Koersmaniak 2 april 2015 om 08:37

Volgens mij gaat hij Romandie laten schieten en op trainingsstage in de VS voor California

jan19 2 april 2015 om 08:39

Dat wordt nooit niks meer!!

řezník 2 april 2015 om 08:40

Geduld van de fans wordt zo wel op de proef gesteld. Weer een maand wachten voordat hij in koers te zien is :( . Hopelijk betaald hij dat geduld terug met nog wat mooie overwinningen en prestaties dit jaar.

NQuintana 2 april 2015 om 08:45

@LucaTony
Geesink heeft 5 jaar geleden, veel te vroeg, al afscheid genomen van ons.

Dre 2 april 2015 om 08:49

Gebed zonder eind…

Headlines

Materiaalzone

Populair