‘Robert Gesink stelt rentree wederom uit’
Foto: Sirotti
donderdag 2 april 2015 om 06:30

‘Robert Gesink stelt rentree wederom uit’

Oorspronkelijk was gepland dat Robert Gesink zijn rentree in het peloton ging maken in de Ronde van het Baskenland. Maar na de ziekte van zijn pasgeboren zoontje en een knieblessure was de Varsevelder ook nog eens zes dagen van de koersfiets door griep, waardoor de 28-jarige renner zijn comeback maakt in de Ronde van Romandië. Dat meldt de Telegraaf.

Robert Gesink stapte uit de Ronde van Algarve op 20 februari nadat zijn zoontje Bram ziek werd en in het ziekenhuis opgenomen werd. Toen werkte de kopman van LottoNL-Jumbo eerst naar een terugkeer in Tirreno-Adriatico. Dat ging niet door doordat hij vond dat zijn voorbereiding teveel in de war was gestuurd.

Daarna ging hij voor een comeback in de Ronde van Zeeland Seaports op 21 maart. Deze rentree in het peloton werd uitgesteld door een lichte knieblessure. Ook werd er een kruis gemaakt over een deelname aan de Ronde van Catalonië (23-29 maart).

De start van de Ronde van het Baskenland op 6 april was de volgende doelstelling om terug wedstrijden te rijden. Nu gooit de griep roet in het eten. Gesink mist nu ook het Baskenland, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De ploegleiding hoopt op een wedstrijdfitte Gesink in de Ronde van Romandië (28 april – 3 mei).

Ploegleider Nico Verhoeven in de Telegraaf: “Stel dat Gesink daar op 90 procent van zijn kunnen aan de start kan staan in de heuvelklassiekers, dan is hij nog kansloos om te wedijveren met al die mannen die optimaal naar de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik hebben toegewerkt via het Baskenland.” Op Instagram zegt Gesink dat “1 week pijnvrij trainen niet voldoende is om deel te nemen aan de zwaarste koersen ter wereld” en bedankt hij zijn team: “Ik ben blij dat ze dit erkennen en mij hebben geholpen met het vinden van nieuwe doelen”.

De wedstrijdkilometerteller van Gesink in 2015 staat op 364km door de eerste twee etappes in de Ronde van Algarve.

RIDE Magazine
150 Reacties
Sorteer op:
2 april 2015 08:50
Gesink toprenner, ok. Maar wie gaat er ongevraagd zijn ballen er afdraaien voor hem? Hij betaalt namelijk niet uit.
2 april 2015 09:01
Het seizoen gaat nu wel heel snel voorbij voor Gesink. hopen dat hij snel weer in koers komt, met Romandie, Californie, Zwitserland zou hij toch nog een goede basis voor de tour moeten kunnen leggen en dan maar een goed najaar rijden. Laten we het hopen anders is dit weer een verloren seizoen.

Overigens de Baskenlandploeg van Lotto-Jumbo wordt nu wel een erg zwakke ploeg, zonder kopmannen
2 april 2015 09:05
Dus als je nog niet 100% bent moet je maar niet meedoen omdat je geen kans maakt?
Heeft die vent nooit gehoord van wedstrijdkilometers maken om die 100% te halen?
Er is geen één renner die 100% haalt met enkel trainingsrondjes.

Ik snap niks van dit verhaal.
2 april 2015 09:11
LottoNLJumbo moet ook haar verantwoordelijk nemen en Gesink never nooit meer een nieuw contract geven.
2 april 2015 09:20
Wat een tegenslag. Lijkt me nauwelijks meer op te brengen om daar optimistisch onder te blijven.
Maar wat ik niet snap is waarom nu al alle wedstrijden in april worden geschrapt. (Is hij dan zo ziek?) Hij zou ze toch als 'training' kunnen rijden? Dat hij de plaats van een ander zou innemen lijkt me onzin. LJ heeft met al die blessures al moeite genoeg om een ploeg vol te krijgen.
2 april 2015 09:25
Nog steeds mensen die denken dat dit een "judobericht" is...
2 april 2015 09:30
Misschien zou hij gewoon zichzelf kunnen opperen als knecht tijdens een aantal koersen om wedstrijdritme op te doen. Niets mis mee, als dat goed gecommuniceerd wordt kun je er als ploeg zelfs je voordeel mee doen. Op mij zou het heel sympathiek overkomen als hij dat zou doen. Een kopman die gaat knechten voor anderen omdat hij niet fit is klinkt heel sociaal naar zijn ploegmakkers. Dus als Lotto-Jumbo dit leest: doe er wat mee mensen!
2 april 2015 09:30
Jongens het seizoen duurt nog lang. als hij een goede tour (top10/top5) rijdt en Daarbij een goed najaar (vuelta/klassiekers) denkt niemand hier meer aan terug. ik geloof heilig in robert gesink!
2 april 2015 09:30
Het seizoen is nog best lang dus ik zie het net als Youri en lekbandje allemaal wel goed komen. Mysterieus is het wel een beetje.

Hoop alleen niet dat er sprake is van een drempel die steeds hoger wordt.
2 april 2015 09:34
Wat een negatieve reacties weer. Er wordt weer van alles geroepen.
@Plaggie: Ze hebben ook de kans er nog niet voor gehad. Als hij fit is rijdt elke renner voor hem.
@Koos1: Verloren seizoenen heeft hij nog nooit gehad, alleen wel mindere seizoenen door tegenslagen buiten zijn schuld.
@ NumberSeventeen & Lombarda: Goed herstellen en fit worden is belangrijkste..
@IljoKeisseFan: Gesink is wel de renner in de ploeg met de meeste waarde. In elk opzicht. Je suggereert dat er iets mis is met zijn motivatie. Jij zou ook veel minder werken als je ziek zou worden, je vrouw zwaar bevalt en je zoontje goed ziek is.
2 april 2015 09:39
Net zoals de meesten hier snap ik er ook niets van. Waarom een complete maand vrij vanwege een griepje?
Zou het trouwens niet eens tijd worden dat Gesink een gedeelte van zijn zeer riante salaris gaat inleveren? Zou hem wel sieren als hij dit zou voorstellen aan de ploeg. Gewoon half geld ofzo tot hij weer wedstrijdfit is.
2 april 2015 09:42
@blokkie
1 april was gisteren hè.
2 april 2015 09:44
Net terug uit Frankrijk (soms moet dat even) lees ik dit verhaal. Ik pas ervoor om mijn twee maanden geleden geopperde stelling (Gesink moet keuzes maken tussen privéleven of topsport bedrijven) weer te gaan uitleggen. het enige woord dat me nu te binnen schiet is : "tja"....
2 april 2015 09:49
Bij een willekeurige buitenlander (Spanjaard/Italiaan/Rus/Kazach of Colombiaan) zou dit soort uitstelgedrag op z'n minst vraagtekens oproepen en een aantal suggererende posts opleveren dat desbetreffende renner kennelijk zijn bloedwaardes niet onder controle kan krijgen. Gelukkig blijft dat onze nationale knuffelrenner/held/schlemiel hier bespaard.

Net als een aantal bovenstaande wf-ers hoop ik dat het goed komt met Robert, maar heb ik er langzamerhand een hard hoofd in. Zolang zonder echte competitie moet je op een gegeven moment opbreken
2 april 2015 09:50
Ik als grote liefhebber van Geesink ga me nu ter degen afvragen wat in vredes naam deze jongen voor een weerbare mentaliteit heeft.

Het is niet goed wat we nu weer zien.
2 april 2015 09:51
Eerlijk gezegd snap ik hier niet heel erg veel van. Hij kan blijkbaar op 90% van zijn kunnen verschijnen aan de start van de klassiekers, daar is toch niets mis mee? In de klassiekers kan hij dan zijn vorm aanscherpen om topfit aan de Ronde van Romandië te verschijnen. Anders krijg je straks het verhaal dat hij in de Ronde van Romandië niet met de beste mee kon omdat hij niet genoeg wedstrijdritme had.
2 april 2015 09:52
Gesink is tegenwoordig een gebroken man zonder de meedogenloze wedstrijdmentaliteit die je nodig hebt om überhaupt te koersen. Geef je plek binnen de ploeg aan een talent die nog fris in het leven staat.
2 april 2015 09:52
Mensen die denken dat Gesink top 5 rijdt in de Tour zijn helemaal de weg kwijt natuurlijk.
2 april 2015 09:55
Kunnen we vanuit WF in afwachting van zijn glorieuze rentree niet een Robert Gesink tour organiseren waarin onze held gaat voorrijden, of in de bus als zijn vorm het nog niet toelaat ? Afstand 80 km, om het nog leuk te houden voor hem.
2 april 2015 09:57
ik begrijp dit ook niet helemaal. LottoNL Jumbo heeft al zo weinig laten zien, dan kan je toch beter Gesink in ieder geval laten meerijden?

De excuses raken wel een beetje op zo.
2 april 2015 09:57
Quote:
Marszzz - 2 april 2015 om 09:34
Jij zou ook veel minder werken als je vrouw zwaar bevalt

Ik kon een vette glimlach niet onderdrukken :|
2 april 2015 09:57
Wat een kansloos gedoe. Je kunt alleen naar 100% toewerken door wedstrijden te rijden.
2 april 2015 09:59
het is zoals het is,de reactie van sommigen zullen wel komen door de teleurstelling

ik geloof nog heilig in een goed seizoen voor robert,in potentie 1 van nederlands beste coureur.
tot nu toe valt stelt het nederlandse wielrennen van de heren van roompot en jumbo nl weinig voor,ik zou als sponsor toch maar eens achter mijn oren krabben om de jongens zo kleurloos in het peleton te zien rijden,als je als nederlandse ploeg al je pijlen moet gooien op seph dan is er toch echt iets mis

rijst me toch de vraag waarom t dekker geen contract kon krijgen tegen een zeer laag verdienste,de gemiddelde renner bij de 2 nederlandse ploegen zijn eerder minder dan beter als deze jongen
2 april 2015 10:03
Kansloze ploeg. leiding vervangen te soft en betere renners aantrekken.
Denk dat Jumbo en Lotto zich snel zullen terug trekken
2 april 2015 10:05
Ik vind het persoonlijk achterlijk om te denken dat de Amstel een wedstrijd is waar je je eerste koerskilometers gaat maken, niet eens in goede doen. Als er één wedstrijd is (buiten de Vlaamse koersen) waar er groot risico op valpartijen is en je de hele dag scherp moet zijn is het de Amstel wel. Bovendien slaat het sowieso nergens op om klassiekers als de wedstrijden te zien om kilometers te draaien, ze zijn tenslotte maar 1 dag. Oh, en wat als het de hele dag regent en waait? Dan loop je als je nog niet helemaal fit bent ook nog eens kans op een extra terugslag. Nee, het is allemaal voer voor de Gesink-haters (en bijna terecht inmiddels), maar je rentree uitstellen na het zoveelste voorval dit jaar is de enige logische keuze.

En dat geouwehoer over zijn salaris: HAHA!

Reacties zijn gesloten.