Ritwinnaar Van der Poel: “Ik wilde niet weer ingesloten raken”

dinsdag 10 september 2019 om 17:36
Ritwinnaar Van der Poel: “Ik wilde niet weer ingesloten raken”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel wist vandaag op indrukwekkende wijze naar de ritzege te sprinten in de Tour of Britain. De renner van Corendon-Circus wist op de oplopende finishstraat in Kendal de concurrentie te degraderen. “Gisteren zat ik wat ingesloten, dat wilde ik vandaag voorkomen”, zo liet hij na de finish weten.

Van der Poel liet zich meerdere malen zien in de vierde etappe van Gateshead naar Kendal, maar de Nederlander leek aan de streep genoegen te moeten nemen nemen met een ereplaats, aangezien Tony Gallopin, James Shaw en Ben Hermans met aardig wat voorsprong begonnen aan de laatste kilometer.

De drie koplopers zagen echter al snel een witte schicht voorbij flitsen: het was Van der Poel die zijn tegenstanders wist te verslaan met een indrukwekkende eindsprint. “Het was een beetje gokken, aangezien ik niet wist waar de finishstreep was. Ik ging vol aan met nog driehonderd meter te gaan”, zo blikt de ritwinnaar terug.

Zware etappe 
“Dat was wel een beetje ver, maar ik had meteen een gat. Met nog honderd meter te gaan werd het klimmetje wat minder steil, waardoor mijn voorsprong groot genoeg was. Het is heel erg mooi om een rit te winnen. Het was een zware etappe met veel hoogtemeters. De ploeg reed ook erg goed”, aldus Van der Poel.

“We controleerden samen met Mitchelton-Scott (voor leider Matteo Trentin, red) de koers. Mijn ploeggenoot Otto Vergaerde reed echt geweldig en wist de koplopers op tijd in te rekenen.” Van der Poel neemt tevens de leiderstrui over van Trentin, al is het verschil slechts één seconde. Morgen koerst het peloton naar Birkenhead.

Van der Poel blinkt als nieuwe leider – foto: Cor Vos

De grote vraag is of Van der Poel ook een gooi kan doen naar de eindzege in de Tour of Britain. “Het zal nog een hevig gevecht worden, maar ik denk dat de individuele tijdrit beslissend zal zijn. Het is lang geleden dat ik nog eens een tijdrit heb gereden. Ik weet dus niet wat ik kan verwachten, maar het zal heel erg lastig worden om in de buurt te blijven van de specialisten”, zo denkt de nieuwe leider.

Dit artikel delen:

11 Reacties

AnderJ 10 september 2019 om 17:43

Heerlijk, wat een droogkl**t: “Gisteren zat ik wat ingesloten, dat wilde ik vandaag voorkomen”

Jean Dumas 10 september 2019 om 18:06

Nee, dat wil je niet.

assen 10 september 2019 om 19:02

Hij is gewend 20 minuten te rammen, dus als ie al tijd gaat verliezen in de itt – veel zal dat toch niet zijn?

Martino87 10 september 2019 om 19:12

20 minuten rammen kan elke wielrenner, het gaat in de tijdrit natuurlijk ook om de efficiëntie/stroomlijn. Ik ben in ieder geval erg benieuwd!

Poeksel 10 september 2019 om 19:19

Ik verwacht ongeveer op het niveau van Van Aert van vorig jaar, top 3 maar nog geen winst.

Panter 10 september 2019 om 19:33

Hij gaat iedereen naar huis rijden in de tijdrit en dan ben ik niet in de flow om dat te zeggen. Hij is gewoon beter als de rest hier.

SnellePelle 10 september 2019 om 20:49

MvdP geeft zelf vaak aan dat hij minder enthousiast wordt van klimmen en tijdrijden. Dus ik ben erg benieuwd of hij zich kan opladen om dit B peloton erop te leggen in een tijdrit.

yo-eddy 10 september 2019 om 23:03

@SnellePelle …… sneue vogel met je B peloton ……. pak een zakdoek en ga in een hoekje zitten. Is niet de eerste keer trouwens.

Hensie 10 september 2019 om 19:41

Hij pakt dus gewoon een minuut of 7 in de tijdrit. Hoppa!

Vigiroso1 10 september 2019 om 22:08

Telkens opnieuw genieten van deze kanjer.

havana 11 september 2019 om 07:52

Lijkt me dat hij een Trentin prima kan hebben in een tijdrit. Die zal ook weinig op zijn TT-fiets zitten lijkt me.

Headlines

Materiaalzone

Populair