Reus kampt met ziekte van Pfeiffer

dinsdag 9 maart 2010 om 18:38

Kai Reus is er achter gekomen waarom hij de afgelopen maanden niet fit was: hij lijdt aan de ziekte van Pfeiffer. Momenteel zit hij al in een laat stadium van de ziekte, maar wanneer hij weer kan fietsen is nog niet bekend.

“Ik was al langer heel erg moe en had last van koorts in januari en februari”, vertelt hij aan BNR. “We hebben bloedonderzoek gedaan omdat de ploeg al vermoedens had en daaruit is gekomen dat ik een variant van de ziekte van Pfeiffer heb. Het is een lichte variant en al in het eindstadium, maar ik moet maar kijken wanneer ik weer echt kan belasten.”

Reus moet het nog wel even verwerken. “Ik ben nu even in shock, heb het pas gehoord. Wanneer ik weer in competitie ben? Ik heb echt nog geen idee.” De jonge Raborenner, die vorig jaar knap terugkwam van een ernstige blessure, leeft wel mee met zijn ploeggenoten in Parijs-Nice. “Mooi dat Lars Boom de trui heeft, maar ik denk dat hij hem donderdag kwijt raakt. Die rit is echt lastig en Alberto Contador zal daar waarschijnlijk de leiding pakken.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone