Chaves maakt rentree in Valencia en lanceert goed doel

Chaves maakt rentree in Valencia en lanceert goed doel

foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

maandag 3 december 2018 om 16:50

Johan Esteban Chaves maakt in februari zijn rentree in het peloton tijdens de Volta a la Comunitat Valenciana. Na de Giro d’Italia van 2018 reed de goedlachse 28-jarige Colombiaan geen enkele wedstrijd meer. Bij de klimmer van Mitchelton-Scott werd de Ziekte van Pfeiffer geconstateerd, waarna hij maandenlang buitenspel stond.

Chavito wilde zelf terugkeren tijdens de Colombia 2.1, de rittenkoers die vorig jaar nog door het leven ging als Colombia Oro y Paz. Nu staat zijn rentree dus een week eerder gepland. Daarnaast heeft de Colombiaan een aantal details naar buiten gebracht voor zijn eigen Gran Fondo. Daar wil hij met een crowdfunding-actie geld inzamelen om zo veel mogelijk kansarme kinderen te helpen die orthopedische ingrepen nodig hebben om te spelen, schrijven of zelfs lopen. Hij schakelt daarbij de hulp in van dokter Julio Sandoval, de arts die in 2013 de carrière van Chaves wist te redden nadat hij een complexe armbreuk opliep.

“Koersen heeft mijn leven veranderd en nu hebben we de kans om het te gebruiken om het leven van meer kinderen te veranderen”, legt Chaves uit. “In 2013 had ik enorm veel geluk dat ik het pad kruiste met dokter Sandoval. Veel artsen zeiden dat mijn loopbaan ten einde was. Nu wil ik mijn glimlach doorgeven aan andere kinderen, zoals dokter Sandoval mijn glimlach gaf. We willen kinderen zonder geld helpen, zodat we hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Het is waar dat onze dromen groot zijn, maar samen kunnen we ze waarmaken. Iedere donatie helpt, help ons dus om de droom waar te maken.”

De grote droom van Chaves is om een instituut te creëren waarmee hij nog meer kansarme kinderen kan helpen. Onder meer Eddy Merckx, Joaquim Rodríguez, Paolo Bettini en Annemiek van Vleuten hebben hun steun toegezegd. Doneren kan hier.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Polly 3 december 2018 om 17:33

Was al fan en nu nog meer, vamos Chavito!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone