Rémy Di Grégorio vrijgesproken van dopingbezit

dinsdag 9 april 2013 om 09:53

remy di gregorio

foto: Sirotti

Rémy Di Gregorio is vrijgesproken in zijn zaak van vermeend dopingbezit. De Fransman werd vorig jaar op de eerste rustdag van de Ronde van Frankrijk door de Franse politie gearresteerd op verdenking van het bezit van verboden producten. Nu pas is hij definitief vrijgesproken door het Hof van Beroep van Aix.

“Ik blijf het herhalen: ik heb nooit doping gebruikt”, zegt een opgeluchte Di Grégorio in de Franse regionale krant La Provence. “Toxicologische analyses door experts (van producten die de politie bij hem had aangetroffen, red.) hebben aangetoond dat het enkel en alleen om vitamines ging. Maar mijn naam is er wel door besmeurd.”

De 27-jarige Fransman, die naar eigen zeggen erg geleden heeft onder de mediahetze die volgde op zijn arrestatie, is nu vrij om opnieuw te koersen. Daarvoor moet hij dan wel eerst op zoek naar een werkgever, want zijn ploeg Cofidis zette hem vorig jaar aan de deur. “Dat ik weer van nul moet beginnen? Daar ben ik niet bang voor. Ik ben altijd in mezelf blijven geloven.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair