Reden voor WK-afmelding Aniek van Alphen: een positieve COVID-19-test

Reden voor WK-afmelding Aniek van Alphen: een positieve COVID-19-test

Foto: Cor Vos

zaterdag 4 februari 2023 om 10:53

Aniek van Alphen moest vrijdagavond in extremis haar forfait geven voor het WK veldrijden 2023 in Hoogerheide, zaterdagmiddag. Ze zou niet fit zijn en is huiswaarts gekeerd. Bronnen bevestigen intussen aan WielerFlits dat het gaat om een positieve coronatest van Van Alphen. Ze was al in het rennershotel in Ossendrecht.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het is binnen de Nederlandse selectie geen protocol om coronatests te doen. Iedere atleet is daar vrij in. Van Alphen voelde zich niet lekker en besloot daarop een test te doen. Die bleek positief, waarna ze moest passen voor een WK-deelname.

Van Alphen is vervangen door Manon Bakker. Aanvankelijk was het nog de vraag of de UCI de toevoeging van Bakker, die op de reservelijst stond, aan de selectie zou toestaan, maar laat op vrijdagavond heeft bondscoach Gerben de Knegt groen licht gekregen en is Bakker naar Hoogerheide gekomen.

De wedstrijd voor elite vrouwen begint vanmiddag om 15.05 uur. Zo heeft De Knegt op de valreep toch nog een volledige selectie aan de start weten te krijgen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Maillot à Pois 4 februari 2023 om 12:16

Er staat net in het artikel dat er niet standaard getest wordt. Van Alphen voelde zich ziek, dan heeft starten geen zin en is deze vervanging voor de Nederlandse ploeg alleen maar voordelig. De enige rol die de positieve test er in speelt is dat het helpt om toestemming te krijgen van de UCI voor de vervanging.

5
Brabander 4 februari 2023 om 12:17

Ik ben ook allemaal niet zo van al die heisa, maar ze deed die test dus omdat ze zich niet zo lekker voelde. Nu had ik het zelf 4 weken geleden ook voor de eerste maal. Flink spierpijn en koortserig. Dat was ook maar 1 dag, maar dan stap je ook niet op de fiets hoor.

2
xistnc 4 februari 2023 om 11:03

Intussen is één woord, er moet geen spatie tussen tussen en in.

1
Limal 4 februari 2023 om 12:21

“…er moet geen spatie tussen tussen en in”

Die moest ik toch even twee keer lezen :-)

1
Posterix 4 februari 2023 om 12:27

Staat er een in tussen twee Russen, dan staat er weldegelijk een in tussen.
Kan makkelijk in en tussen los van elkaar.

1
Brabander 4 februari 2023 om 12:20

Eigenlijk legt Maillot a Pois het al duidelijk genoeg uit. Ben zelf ook een fervent tegenstander van onzinnige maatregelen, maar zoals in de tekst staat is dat hier dus duidelijk niet het geval. Dus bezint eer gij begint

1
Emergo 4 februari 2023 om 12:14

Geloof je hetzelf, kennelijk.

0
AdZ 4 februari 2023 om 14:31

Enigszins suggestieve kop Youri. Bewust? En zoja, waarom?

De volgorde is natuurlijk relevant, ze voelt zich ziek, trekt zich terug en doet een test.

Er wordt in Europa niet meer preventief getest, behalve wellicht (is dat nog?) de controles op luchthavens van reizigers uit China.

0
Youri IJnsen 4 februari 2023 om 18:47

Suggestief? Allesbehalve. Volgens mij kan de titel niet feitelijker: ze meldt zichzelf ziek vanwege een positieve test en nergens anders om. Ze was al in het hotel, zat alleen op haar kamer in afwachting van de test. Is die negatief, dan rijdt ze. Nu is-ie positief en is ze meteen vertrokken. Dus nee, niet suggestief.

De volgorde is inderdaad relevant, maar die is anders dan jij schetst: ze voelt zich niet fit, doet een test (die positief terugkomt) en trekt zich terug.

1
In de waaier 4 februari 2023 om 14:45

Covid-19 bestaat dat nog???. Ja nog steeds helaas.

0
Draadband 4 februari 2023 om 15:03

Dit snap ik niet. Sportster voelt zich ziekjes, neemt daarom niet aan de wedstrijd deel, OK. Maar waarom die test ? Als het griep was geweest, of een verkoudheid, of misschien voedselvergiftiging of bedenk nog maar wat anders, had zij dan wel meegedaan ?

0
Cornelius 4 februari 2023 om 20:14

Bij een voedselvergiftiging kun je ook niet rijden, maar je vormt dan geen besmettingsgevaar voor je ploeggenoten.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone