Reacties na afloop van het EK Veldrijden 2018: “Mathieu was vandaag weer een klasse beter”

zondag 4 november 2018 om 18:30
Reacties na afloop van het EK Veldrijden 2018: “Mathieu was vandaag weer een klasse beter”

foto: Photopress.be

De Europese titelstrijd in Rosmalen kende naast een ongenaakbare Van der Poel en een in zijn nederlaag berustende Van Aert tal van renners die achter hen streden om een ereplaats. Wij hebben enkele reacties verzameld in een overzicht.

flag-be Laurens Sweeck (3e)
Laurens Sweeck was vanmiddag ‘best of the rest’ en veroverde het brons. “We zaten niet ver verwijderd van het podium. Dus we zijn blijven rijden tot het einde”, vertelt hij voor de camera van Sporza. “Iedereen zat na afloop stikdood. Het parcours loog niet. Het was heel moeilijk om grote verschillen te maken. Dan blijft het kort bij elkaar en geven ze achter je niet snel op”, kijkt hij terug. Hoewel Van der Poel en Van Aert boven de rest uitsteken, denkt Sweeck dat ze niet onklopbaar zijn. “Ik denk niet dat de kloof supergroot is. Bij momenten zijn ze allemaal te kloppen. Toon heeft dat afgelopen donderdag nog bewezen”, geeft hij aan. “Het hangt van kleine dingen af, van goede en slechte dagen. Op een superdag hoop ik de aansluiting te kunnen maken.”

flag-be Michael Vanthourenhout (4e):
Michael Vanthourenhout greep net naast een medaille. “Ik ben toch een beetje ontgoocheld. Vorig jaar was ik ook al vierde. Altijd net niet is wel een beetje frustrerend”, aldus Vanthourenhout. “In het begin deed Tim Merlier een perfecte start voor Wout. Daarna was het lastig om te passeren en kon ik niet direct meegaan. Ik moest het gat op Toon Aerts en Lars van der Haar dichtrijden. Op het laatst kwam ik daardoor krachten tekort om Sweeck nog te kunnen volgen. We hebben in de slotfase samengewerkt om vooruit te blijven, maar hij was aan het einde net iets sterker”, stelt hij vast. Vanthourenhout roemt de winnaar. “Mathieu was vandaag weer een klasse beter. Dat bleek weer op dit parcours.”

flag-be Toon Aerts (5e):
Toon Aerts blesseerde zich onderweg na een botsing met een paaltje: “Het is een wekelijkse gewoonte,” vertelde hij na afloop voor de camera van Sporza. “Die snelle omlopen met die vele bochten zijn voor mij vanwege mijn lengte niet makkelijk. Wanneer ik iets te snel wil zijn, hang ik wel eens tegen een paaltje aan”, stelt hij vast. “Eigenlijk ben ik die snelle omlopen kotsbeu. Dit is eigenlijk geen parcours om een kampioenschap op te rijden. Maar een crosser moet eigenlijk alles aankunnen, dus over een omloop moet je niet zeuren. Als crosser moet je er een heel jaar staan.”

flag-nl Lars van der Haar (6e):
Lars van der Haar zag na een val een goede klassering in rook opgaan. “Één foutje bij de balkjes kost mij uiteindelijk het podium of een plek bij de beste vijf”, vertelde Van der Haar na afloop. “Maar dat is mijn eigen schuld. Niets aan te doen.” Er waren onderweg weinig positiewisselingen. “Maar dat had ik wel verwacht”, stelt hij. “In principe zou het door de aard van het parcours vanaf de eerste ronde in een plooi komen te liggen”, aldus Van der Haar. “Ik had hier graag een derde of vierde plek willen hebben. Daarvoor was ik hier naartoe gekomen.”

flag-be Quinten Hermans (8e):
Quinten Hermans was een van de zeven Belgen in de top tien. Hij miste zijn start. “Ik zat achter Corné (van Kessel, red.) en die trapte volledig naast zijn klikpedaal. Daarna kwam iedereen erover en was het praktisch game over. Wanneer je niet Mathieu van der Poel of Wout van Aert heet, dan kan je niet sneller rijden dan snel. Op dit parcours kan iedereen snel rijden. Wij rijden even snel als Michael en Laurens op sommige punten maar komen ook niet korter.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Domestique 4 november 2018 om 19:39

Behoorlijk dramatisch de laatste tijd, Lars zijn verstandhouding met de balkjes…

0
Snuf 007 4 november 2018 om 20:37

Toon Aerts is de snelle omlopen beu. De enige wedstrijd die hij 2 jaar geleden won was op een snelle omloop en toen was alles hemels

0
marehoek 5 november 2018 om 15:27

Toon een slechte verliezer.
Door zijn uitspraken nog weinig sympathie voor deze huilebalk.

0
ddijkers 5 november 2018 om 06:14

Sweeck: "de kloof naar de anderen is niet heel groot". Hij zal de koers nog eens terug moeten kijken, VDP reed de laatste ronden op t gemakske.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone