Mathieu van der Poel: “Kan niet beter voor Nederland”

zondag 4 november 2018 om 17:39
Mathieu van der Poel: “Kan niet beter voor Nederland”

Mathieu van der Poel - Foto: Photopress.be

Mathieu van der Poel prolongeerde vandaag in Rosmalen met verve zijn Europese titel. Van der Poel plaatste al vroeg in de wedstrijd de beslissende demarrage en soleerde naar de vierde gouden medaille voor Nederland op dit EK.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Van der Poel heeft genoten van de Europese titelstrijd. “Als je ziet hoeveel man er hier in Nederland op de been was, dan is dat toch wel mooi. In bijna alle categorieën pakken we een medaille. Dat kan niet beter voor Nederland”, vertelde hij na afloop aan de NOS.

Na zijn off-day op de Koppenberg kreeg het publiek in Rosmalen weer de vertrouwde Van der Poel te zien. “Na de Koppenberg ben ik kalm gebleven. Ik heb het vaker meegemaakt en ik heb het liever op de Koppenberg dan vandaag”, stelt hij koeltjes vast. “Ik denk dat ik wel weet wat ik fout gedaan heb. Na Ruddervoorde heb ik iets te weinig gerust. Nu heb ik na de Koppenberg enkel wat losgefietst en wat gerust. Dat maakt wel een verschil.”

Van der Poel legde vrij vroeg de concurrentie zijn wil op. “Ik was best goed weg, maar kwam na de eerste bocht in het gedrum te zitten. Van Aert ging er gelijk vandoor. Toen ik erbij kwam merkte ik dat hij een paar foutjes maakte en hij kapot ging. Ik plaatste direct een tegendemarrage op een plek waar hij het niet verwachte.”

Op een vlak, recht stuk in de tweede ronde reed hij concurrent Van Aert uit het wiel. “Ik ben sterker geworden. Het is niet alleen draaien en keren dat ik kan. Er waren maar een beperkt aantal stukken waar je echt vol gas kon geven. De rest was meer op techniek.”

Van der Poel prolongeert zijn Europese titel. “Ik had nog een paar truien in de verpakking zitten, dus die kan ik nu gebruiken”, grapt hij.

Dit artikel delen:

1 Reactie

RefleX 5 november 2018 om 09:48

“Ik ben sterker geworden. Het is niet alleen draaien en keren dat ik kan.”

Je zou bijna denken dat hij getergd was door de uitspraak van WVA en anderen over het feit dat hij op techniek weg rijdt. En daarom bewust WVA degradeert op een recht stuk.

Het was in elk geval een fenomenale demarrage. Zo een demarrage die ik wel eens zie in mijn amateur koersen als een ander die 10 keer beter is van mij weg vlamt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone