Ramon Sinkeldam voor twee jaar naar Alpecin-Deceuninck

maandag 5 december 2022 om 10:47
Ramon Sinkeldam voor twee jaar naar Alpecin-Deceuninck

foto: Cor Vos

Ramon Sinkeldam zal de komende seizoenen uitkomen voor Alpecin-Deceuninck. De ervaren sprintaantrekker heeft voor twee jaar getekend bij de ploeg van onder meer Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen.

De 33-jarige Sinkeldam leek op weg naar B&B Hotels-KTM, maar de Franse ploeg van Jérôme Pineau heeft problemen om de financiën voor volgend jaar rond te krijgen. Sinkeldam koos eieren voor zijn geld en heeft inmiddels getekend bij Alpecin-Deceuninck. Dit is overigens geen verrassing, aangezien Sinkeldam al in verband werd gebracht met de formatie van de gebroeders Roodhooft.

Sprintaantrekker voor Philipsen 
Sinkeldam was de voorbije vier seizoenen sprintaantrekker voor Arnaud Démare bij Groupama-FDJ. Alpecin-Deceuninck heeft met Jasper Philipsen ook een topsprinter aan boord, die nog wel een goede lead-out kan gebruiken. In gesprek met Rouleur liet Philipsen onlangs weten dat hij – mede door de lange afwezigheid van laatste man Jonas Rickaert – niet tevreden was over zijn trein in 2022 en deze winter graag wilde werken aan dit onderdeel.

Sinkeldam moet bij zijn nieuwe ploeg de lead-out nog verder perfectioneren. “Het klinkt misschien als een cliché, maar het is de waarheid: ik ben waanzinnig blij met deze kans. De puzzelstukjes vallen op de juiste plek. Ik heb superveel zin om deel uit te maken van de sprinttrein van Alpecin-Deceuninck, en om mijn ervaringen te delen met de andere renners.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Romāns Vainšteins 5 december 2022 om 11:15

Slimme, goede en passende aankoop. Mits dhr Sinkeldam een conditie vasthoudt die tot aan de meet reikt. Hij gaat tenminste lead out zijn van 450 tot 200 neem ik aan.

3
JohnDeere 5 december 2022 om 11:17

Voor Philipsen hopelijk tot 150m. Dan kan hij zelf kiezen wanneer hij zijn sprint inzet.

1
Jeweetzelluf 5 december 2022 om 14:21

Meesterlijke zet, op tijd weg en er nog op vooruit ook in alle opzichten. Top deal voor iedereen lijkt mij.

2
4 Jours de Dunkerque 5 december 2022 om 11:40

Mooi voor Sinkeldam en Alpecin, maar waarschijnlijk een minder mooi teken voor de ploeg Pineau. Laten we hopen dat het daar nog goed mee gaat komen, anders gaat het voor een aantal renners en het overige personeel nog erg lastig worden elders onderdak te vinden!

1
Kerstie 5 december 2022 om 11:46

Wat ik begrepen heb is dat ze continentaal verdergaan en dat iedereen vrij is om of te blijven of te vertrekken naar pro conti of WT. Dus er zullen er wat vertrekken zoals Mozatto, Bonnamour etc maar het grote gedeelte zal blijven hangen. Vrees alleen voor Bol. Zal wel ineens einde wielercarriere kunnen zijn.

1

Nou, dan zijn de andere concurerende ploegen gewaarschuwd, en tellen voor 2

0
Cochise 5 december 2022 om 11:04

Teken dat Pineau z’n financiën niet op tijd heeft rondgekregen dus? Was vandaag niet z’n ultieme deadline?

0
JohnDeere 5 december 2022 om 11:11

Volgens verschillende media zijn alle renners vrij om ergens anders te tekenen. Pineau probeert wel nog om zijn financiën op orde te krijgen.

0
JohnDeere 5 december 2022 om 11:12

Axel Laurance wordt al genoemd bij Ineos.

0
bilthoven 5 december 2022 om 11:28

Pineau heeft zijn renners afgelopen vrijdag al gemeld dat ze vrij zijn om naar een andere ploeg te gaan. In de Engelse media circuleert het gerucht dat Cavendish wel eens naar Ineos zou kunnen gaan. Die kunnen nog wel een sprinter gebruiken. Vanuit commercieel oogpunt zou dit natuurlijk een enorm goede zet van Ineos zijn, Cavendish is immers al jaren verreweg de populairste Britse wielrenner. Voor Cav zou het een prachtige afsluiting van zijn carrière zijn, hoewel de Tour dan natuurlijk niet meer op zijn programma zou staan.

0
Gebruikersnaam 5 december 2022 om 12:03

Het enige doel wat Cavendish nog lijkt te hebben, is dat Tour-record. Zou toch bizar zijn dat hij dan naar een team gaat waar dat geen optie meer is.

0
ChefSpijker 5 december 2022 om 16:22

Cav was ook al aan het trainen met gasten van Israel. Die keus lijkt me veel meer voor de hand liggend. Die betalen vast minimaal hetzelfde als WT-teams en is ie verzekerd van kopmanschap in de Tour.

1
Groetjesaandevoetjes 5 december 2022 om 17:21

Israel rijdt niet zeker de tour, zijn afhankelijk van de wildcard.

0
ChefSpijker 6 december 2022 om 14:08

Dat is natuurlijk een formaliteit met Froome en Cavendish in de selectie.

0
AWestie 5 december 2022 om 11:28

Interessant: LtD zei laatst nog in de podcast dat Ramon hoogstens nog een jaartje zou rijden. Laurens heeft vast een snaar geraakt ;)

0
Luca Quasi 5 december 2022 om 11:28

Mooi voor alle partijen!

0
Marcel de Gendt 5 december 2022 om 11:28

Als je dit leest dan lijkt Philipsen spekkoper, en Merlier een beetje de sjaak. Een goede leadout naar Alpecin, terwijl Merlier bij QS zowel moet opboksen tegen Jakobsen alsook tegen “project Evenepoel”.

Benieuwd hoe Lefevere dit allemaal gaat managen. Voor komend jaar lijkt het opgelost met Evenepoel in de Giro (en dus 1 van de 2 topsprinters met volledige support in de TdF). Maar daarna? Jakobsen die andere lucht gaat opsnuiven misschien?

0
Groetjesaandevoetjes 5 december 2022 om 17:22

Jakobsen staat nog wel een treetje hoger dan Merlier qua pure sprinter, dus ik denk dat als er niks raars gebeurd Fabio gewoon weer naar de Tour gaat.

0
Marcel de Gendt 5 december 2022 om 17:44

@Groetjes,
Is ook mijn mening. Maar ik geloof dat Jakobsen contract heeft tot eind 2023. En dan kan ik me voorstellen dat hij misschien eieren voor zijn geld kiest, aangezien de kans groot is dat QS met Evenepoel naar de Tour gaat in 2024. En dan kan ik me niet voorstellen dat ze volledige ondersteuning gaan geven aan hun sprinter.

0
Bimbo Visma 5 december 2022 om 23:10

Gaan we Cees Bol nog op het hoogste niveau zien?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone