Ramon Sinkeldam gaat mee op trainingskamp met Alpecin-Deceuninck
foto: Cor Vos
donderdag 1 december 2022 om 14:16

Ramon Sinkeldam gaat mee op trainingskamp met Alpecin-Deceuninck

Ramon Sinkeldam leek op weg naar B&B Hotels-KTM, maar de Franse ploeg heeft problemen om de financiën voor volgend jaar rond te krijgen. Wat dit betekent voor de toekomst van de Nederlander, is nog afwachten. Het Nieuwsblad meldt nu echter wel dat Sinkeldam volgende week alvast met Alpecin-Deceuninck meegaat op trainingskamp naar Spanje.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sinkeldam was de voorbije vier seizoenen sprintaantrekker voor Arnaud Démare bij Groupama-FDJ. Alpecin-Deceuninck heeft met Jasper Philipsen ook een snelle man, die nog wel een goede lead-out kan gebruiken. In gesprek met Rouleur liet Philipsen onlangs weten dat hij – mede door de lange afwezigheid van Jonas Rickaertniet tevreden was over zijn trein in 2022 en deze winter graag wilde werken aan dit onderdeel. “Maar het is lastig, want het is erg specialistisch. Er zijn niet veel specialisten in het peloton die zich echt op het aantrekken van de sprint focussen en voor de volle honderd procent zijn toegewijd aan deze taak”, voegde de rappe Belg daaraan toe.

B&B Hotels-KTM
De Franse krant Le Télégramme meldde woensdag dat Jérôme Pineau, de teammanager van B&B Hotels-KTM, aanstaande vrijdag zal communiceren over de toekomst van zijn wielerploeg. De deadline van de UCI om de documenten aan te leveren voor de wielerlicenties voor 2023 is inmiddels al verstreken, maar Pineau zou nog wat extra tijd hebben gekregen van de UCI om een dossier af te ronden en in te dienen. De internationale wielerunie zal dan op zaterdag (3 december) bepalen of ploegen aanspraak maken op hun aangevraagde licentie, en dit ook naar buiten toe communiceren.

Een andere Franse krant, Ouest-France, stelt dan weer dat B&B Hotels-KTM tot en met maandag 5 december de tijd heeft om alle documenten in te leveren bij de licentiecommissie van de UCI. De Franse formatie zou in 2023 een forse upgrade krijgen, maar dit lijkt inmiddels niet meer zo realistisch. De namen van Paris Cycling Club, Amazon France, Carrefour, Cdiscount en Engie zijn al meermaals gekoppeld aan de Franse ploeg, maar vanuit die sponsorhoek blijft het vooralsnog angstvallig stil.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
1 december 2022 14:43
Zou tof zijn als hij daar gaat rijden, er koersen veel te weinig Nederlanders voor die ploeg terwijl we genoeg ervaring en talent hebben. Zou voor beide partijen goede match zijn denk ik.
  1 december 2022 15:50
  het is wel een belgische ploeg.
  1 december 2022 17:11
  Dat is natuurlijk waar maar ik bedoel meer dat er een hoop Nederlandse gasten zijn die qua rijstijl goed bij de ploeg zouden passen.
1 december 2022 15:50
Zou een ideale transfer zijn voor beide partijen. Er is nog geen zekerheid of Rickaert zijn oude niveau nog haalt na zijn operatie en met Groves hebben ze ook nog een tweede topsprinter.
  1 december 2022 16:45
  Vast niet ideaal voor Ramon, die bij B&B veel meer had kunnen verdienen. Dat zal nu vermoedelijk zelfs wat lager uitvallen dan voorheen bij FDJ.
1 december 2022 15:19
Zat die ploeg niet al vol of wordt hij de vervanger van Vine?
1 december 2022 17:10
Voor Philipsen, die afgelopen seizoenen al tot de beste sprinters behoorden, zou dit wel eens het laatste ontbrekende puzzelstukje kunnen zijn.
Prima plek voor dun Ramon.
1 december 2022 15:17
Ik zie m liever bij AD.. zal zich hebben laten verlekkeren door BB met Cav en de centjes
Dus Sinkeldam heeft het zinkende schip verlaten. Benieuwd of Bol daar ook nog in slaagt. En zo ja, stapt hij dan over in een mooi schip zoals Sinkeldam of wordt het een pover schuitje.
2 december 2022 07:19
Past indien min of meer aan de praat gekregen natuurlijk naadloos in de ploeg.
Lekker voor de sprint rijden zonder al te veel kopwerk willen doen op weg daar naar toe, is ie perfect voor. Die hele Bol meteen meepakken zou ook nog kunnen trouwens, op alle klein grut koersen inzetten en kijken wat er nog bovendrijven komt.
1 december 2022 17:26
Ik dacht, heeft Lefevere weer goed gezien. Die kan ie voor een prikje contracteren straks.

Las het enthousiasme van de reageerders.

Dat is vreemd?? maar ok...

toen las ik Philipsen...

o ja, ALPECIN deceuninck. Roodhooft past dus dezelfde truken toe.

maar het wordt wellicht iets beter onthaald van een Belg die Matje betaalt.

Reacties zijn gesloten.