Quick-Step Floors start in Roubaix met dezelfde namen als in Vlaanderen
foto: Sirotti
Youri IJnsen donderdag 5 april 2018 om 17:20

Quick-Step Floors start in Roubaix met dezelfde namen als in Vlaanderen

Quick-Step Floors gaat net als in de Ronde van Vlaanderen zonder uitgesproken kopman naar Parijs-Roubaix. De grote man om naar uit te kijken is natuurlijk Niki Terpstra, die afgelopen zondag de Vlaamse Hoogmis naar zich toe trok. Aankomende zondag gaat de Belgische formatie met dezelfde zeven renners van start.Roubaix is een afvalkoers”, stelt ploegleider Tom Steels op de website van Quick-Step Floors. “De eerste honderd kilometer zijn meteen belangrijk. We moeten ervoor zorgen dat we de vroege vlucht controleren of dat we zelf mee zijn. Wanneer de juiste renners in de vroege vlucht zitten, kan die groep het in Roubaix zelfs uitzingen tot op de meet. Ook is het afwachten wat het weer doet. Het is nog niet duidelijk of het gaat regenen of dat het droog blijft. Als het nat is, krijg je een heel andere koers met veel meer scenario’s”, voorspelt Steels.

Selectie flag-be Quick-Step Floors voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-nl Niki Terpstra

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
5 april 2018 17:26
Never change a winning team..
Hoop ditmaal op een overwinning voor Phil!
5 april 2018 17:27
Never change a winning wolfpack.

Droomscenario: iedereen rijdt op het wiel van Niki en Stybar muist er vanonder.
5 april 2018 17:40
1, 2 en 3 voor Wolfpack. Zit er dik in.
5 april 2018 17:44
Ik denk geen 1-2-3.
Het wordt toch warm in Roubaix? Het is net alsof die wolven heel goed tegen kille regen kunnen.
5 april 2018 18:04
Leegloper, het zijn alleskunners tegenwoordig, stuk voor stuk, zelfs die jonge jongens. Let maar eens op, ze rijden de rest op een hoopje.
5 april 2018 18:56
Ik zou Stybar deze wel gunnen
5 april 2018 18:58
Mooi zo'n voorspelling van de kenner!
5 april 2018 19:09
Ik vind Stybar wel een zielig geval worden. Fantastische wielrenner en veldrijder, maar door de ploegentactiek van QS bijna nooit in winnende positie. Je ziet hem soms leidend toezien, hij wil wel aanvallen, maar mag niet.
5 april 2018 19:25
Ik zou het verkeerd vinden als Gilbert nu een streepje voor zou hebben in een koers die hij nog maar één keer reed, Terpstra al won en waarin Stybar twee keer zilver pakte. Dat zou hetzelfde zijn als hij de week erop zou moeten knechten voor pakweg Pieter Serry. Hij heeft al veel gezegd dat hij al veel in dienst gereden heeft om psychisch wat druk te leggen bij de brave zielen van QS. Het is niet omdat je door een ploegmaat op snelheid gepakt wordt in het wegrijden, en je zoals het een ploegmaat betaamt afstopt, dat je je voor de ploeg wegcijfert. Neen, Gilbert rijdt enkel voor eigen glorie. Ik geloof zijn "oprechte vreugde" niet. Het is een eerzuchtige, geslepen vos in wolvenvacht.
5 april 2018 19:48
Flauw hoor fringale.
Ik herinner me de ronde van vorig jaar, waar Terpstra verschillende malen ovenam bij Van Baarle en Van Avermaet. Peeters heeft hem verschillende malen moeten aanmanen om niet mee te rijden. Terwijl Phil nu in al die vorige wedstrijden perfect afstopte.
5 april 2018 20:05
Hij zou in de E3 maar wat graag naar Terpstra toegesprongen zijn. En wat "perfect afstoppen" genoemd wordt, beschouwt hij als "de rekening openen", en hij verwacht dat er zondag gaat betaald worden. Ik wil niet per se een ballon doorprikken, het is hoe ik het koersgedrag van en de sportmens Gilbert ervaar. Hij heeft zijn geweldig palmares ook niet bij elkaar gefietst door alleen maar in dienst van de ploeg te rijden. Maw, ik zie hem zondag als eerste van de ploeg oorlog maken, om niet opnieuw in een "dienende" rol verdrukt te worden. En voor we de landsgrenzen erbij halen, ik ben geen Nederlander, zelfs weinig sympathie voor Terpstra...tot dit voorjaar dan.
5 april 2018 20:29
Senechal in de kopgroep, lampaert of stybar in de aanval op 80k van de meet. Gilbert op 40k en niki op mons en pevele
5 april 2018 20:54
Wederom zegt Boonen: Terpstra. Place your bets.
5 april 2018 21:13
Gewoon Stybar mee in de vlucht, de rest voorin het peloton laten hangen en de andere ploegen zich laten slopen.
5 april 2018 21:36
Stybar laten ze niet gaan. Senechal, Keisse of Declercq alle anderen laten de andere ploegen niet gebeuren.
5 april 2018 21:50
Een afvalkoers, echt iets voor Peeters en Steels
5 april 2018 23:42
Terpstra voor deel II, geen enkele overspannen druk want de ronde op zak en Paris Roubaix al eens eerder gewonnen. Schermutselingen genoeg, doch alles op een zakdoek op de carrefour en knallen maar.
6 april 2018 09:46
Ditmaal voor Gilbert...al weet je in Roubaix nooit zeker wie er nog bij zal zitten in de finale. Maar laat ons hopen dat de favorieten van pech gespaard blijven.

Reacties zijn gesloten.