Qhubeka NextHash ‘niet in de positie’ om WorldTour-licentie aan te vragen

vrijdag 15 oktober 2021 om 15:03
Qhubeka NextHash ‘niet in de positie’ om WorldTour-licentie aan te vragen

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Qhubeka NextHash is ‘niet in de positie’ om vandaag zijn eerste aanvraag voor een WorldTour-licentie voor volgend seizoen in te dienen bij de UCI. Dat maakte de ploeg vandaag bekend. In een bericht op zijn website laat het team weten actief bezig te zijn met potentiële partners en huidige partners om de toekomst voor 2022 veilig te stellen.

Vandaag is de deadline voor WorldTeams om de registratie als WorldTeam voor volgend seizoen aan te vragen. Deze deadline heeft Qhubeka NextHash, de ploeg van onder anderen Giacomo Nizzolo en Victor Campenaerts niet gehaald. “Vandaag zijn we niet in de positie om onze eerste aanvraag voor onze UCI WorldTour-licentie voor volgend jaar in te dienen bij het bestuursorgaan van de sport”, laat de ploeg weten in een persrelaas. Het team verkeert financieel in zwaar weer en eerder deze maand werd bekend dat renners mogen uitkijken naar een andere werkgever.

Toch blijft de ploeg optimistisch. Nadat manager Doug Ryder onlangs al liet weten dat hard aan een oplossing wordt gewerkt, liet hij in het persbericht soortgelijke bewoordingen horen. “We zijn actief bezig met potentiële partners, en onze huidige partners, om onze toekomst voor 2022 veilig te stellen”, zegt Ryder. “We zijn ervan overtuigd dat ons verhaal nog niet af is, dat onze reis door zal gaan en dat we door zullen gaan met het veranderen van levens door middel van fietsen”, aldus de 49-jarige Zuid-Afrikaan.

“Ik heb altijd gezegd dat het onze droom voor deze ploeg zou zijn om een jongere uit Afrika, die zijn reis begint op een Qhubeka-fiets, op een dag te zien koersen op de beroemdste weg van het wielrennen – de Champs-Élysées. Dan komt de droom volledig uit”, zegt Ryder verder. Hij sluit af met een oproep: “Als u, of een van uw zakelijke netwerken, met onze ploeg wilt samenwerken en levens wilt blijven veranderen, neem dan contact met ons op. Dank u voor uw steun.”

Registratie-aanvraag
Elk jaar moeten de WorldTeams hun registratie aanvragen voor het volgende seizoen. Vandaag moest de bankgarantie bij de UCI binnen zijn, net als documenten waarin bijvoorbeeld de exacte ploegnaam, de namen van stafleden en renners en de contactgegevens van de boekhouder zijn vastgelegd. In geval van vertraging wordt de registration fee met 1.000 CHF (ruim 930 euro) per dag verhoogd. Ook wordt de aanvraag pas in behandeling genomen als aan alle voorwaarden is voldaan. Het risico dat het onderzoek niet tijdig wordt afgerond, is de verantwoordelijkheid van het WorldTeam of de licentieaanvrager.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Michelangelo 15 oktober 2021 om 15:33

Sympathieke ploeg, voor mij hoge gunfactor. Hopelijk blijft deze ploeg bestaan, ook al is het in de onderste regionen van de WT.

En hopelijk halen ze het ook niet nog een keer in hun hoofd om een type als Riis binnen te halen….

Titaantje 15 oktober 2021 om 15:59

Allicht dan die Premier Tech kliek, alhoewel geen enkele teammanager happig is om 50% van de licentie / ploeg af te staan. Dat laatste vind ik overigens een groter probleem voor het wielrennen, het monopolie van 18 mannetjes op die licenties zorgt ervoor dat goede sponsors soms niet kunnen of willen instappen, en dan hebben meer dan de helft van die 18 eigenaren ook nog zeer bedenkelijke reputaties.

IlPirata 15 oktober 2021 om 16:18

Androni grijp je kans, Pozzovivo is waarschijnlijk vrij..

Polleke 15 oktober 2021 om 16:32

Die WT licentie vacant laten, herstarten op een lager niveau en daar ook blijven, ze zijn destijds de WT ingelokt door de UCI (!) toen die het clubje niet vol kregen, daar betalen ze nu een erg hoge prijs voor….

Murcia 15 oktober 2021 om 17:02

Doug is nu nog aan het werven in het bericht dat hij zijn eerste deadline niet haalt. Dat is tekenend voor zijn doorzettingsvermogen maar nu hoogstwaarschijnlijk ook de aanwezige renners met sponsorwaarde vertrekken zoals Nizzolo en Campenaerts wordt het nog moeilijker om partijen met geld aan te trekken. Die crypto deal was al een wanhopige poging. Het lijkt mij einde oefening.

Verweggistan 15 oktober 2021 om 17:21

Doug ‘ the black knight’ Ryder.

Lalsacien 15 oktober 2021 om 18:47

Ik heb op een Franse website gelezen dat Arkéa in 2023 World Tour ploeg wil worden.

VTI 15 oktober 2021 om 18:56

Ik ben er geen fan van, maar Rwanda zou hier wellicht nog wel instappen na voornamelijk voetbalsponsoring

Cochise 15 oktober 2021 om 20:17

Als je in het bericht waarin je zegt dat het wel goed komt ook nog een random (en redelijk wanhopige) oproep doet naar sponsors om zich te melden, dan ben je een slechte situatie iets te doorzichtig aan het verbloemen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair