Teammanager Qhubeka NextHash bevestigt sponsorproblemen

zondag 3 oktober 2021 om 08:48
Teammanager Qhubeka NextHash bevestigt sponsorproblemen

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Donkere wolken pakken zich samen boven Qhubeka NextHash. De Zuid-Afrikaanse formatie verkeert financieel in zwaar weer en renners mogen inmiddels uitkijken naar een andere werkgever, maar teambaas Doug Ryder is nog altijd optimistisch over de toekomst van de ploeg. “We werken hard aan een oplossing”, klinkt het in gesprek met Velonews.

De Zuid-Afrikaanse formatie heeft het al jaren moeilijk om financieel het hoofd boven water te houden en flirtte eerder al een keer met de sportieve afgrond. Ryder heeft het echter nog niet opgegeven. Integendeel, de voormalig wielrenner is achter de schermen druk bezig om een nieuwe sponsor binnen te halen. “We zijn nog altijd op zoek naar een nieuwe partner voor 2022 en we werken nu aan een paar opties.”

“We zijn al maanden in gesprek met potentiële partners. De huidige situatie (doelt op de coronacrisis, red.) heeft niet geholpen in onze zoektocht, maar we zijn nu dicht bij een doorbraak”, aldus Ryder. “We hopen dat we alles op tijd kunnen regelen, zodat we in 2022 weer kunnen koersen. Ik ben heel erg positief en hoopvol en we werken heel erg hard aan een oplossing.”

Procedure 
Dat renners nu mogen uitkijken naar een andere ploeg, ook zij die in 2022 nog een contract hebben, is volgens Ryder geen teken aan de wand. “Dat is onderdeel van de procedure. Er is een afspraak met rennersvakbond CPA dat je renners moet informeren over hun contractstatus, als je voor 30 september nog geen contracten hebt verlengd. Dit zegt niks over de stabiliteit van de ploeg, of over de toekomst.”

Ryder heeft het tot slot ook nog over partner NextHash. Afgelopen zomer slaagde de ploeg erin om met NextHash (een cryptobedrijf) een nieuwe sponsor te strikken voor de komende vijf jaar. “NextHash zou dit jaar ASSOS vervangen als co-sponsor, maar vanaf 2022 is het bedrijf een shirtsponsor. Ze investeren in onze ploeg, maar niet genoeg om als hoofdsponsor te opereren.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Viktrodriguez 3 oktober 2021 om 09:10

Zonde dat die ploeg een devolutie heeft ondergaan van Afrikaanse potentieploeg tot deze ellende. Dat ie begin oktober nog steeds geen oplossing heeft voor volgend jaar, is natuurlijk WEL een teken aan de wand. Dat is niet alleen als een procedure in samenspraak met de CPA.

0
A.M.M. Jonkers 3 oktober 2021 om 09:24

NextHash heeft waarschijnlijk maar een klein bedrag overgemaakt, een cryptobedrijf handelt in gebakken lucht.

0
Polleke 3 oktober 2021 om 11:41

Nexthash is één grote farce, een ketting van obscure off-shore postbus bedrijfjes die omzeggens geen omzet genereren… dat Ryder nog geen cent gezien heeft stond in de sterren geschreven

0
Baukema Tomoulin 3 oktober 2021 om 09:34

Qua resultaten en atractief koersen dit jaar wel enorme vooruitgang tov de voorgaande jaren. Hopelijk komt het goed want het is echt een toevoeging voor de WT geworden

0
Verweggistan 3 oktober 2021 om 10:32

Oh, niks aan de hand dus..
Hij heeft echt enorm veel geluk met het geduld van Nizzolo.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone