Purito Rodríguez, Van Der Burg, Berlato, Dennis

Purito Rodríguez, Van Der Burg, Berlato, Dennis

foto: Sirotti

zaterdag 5 mei 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de stunts van ex-prof Joaquim Rodríguez, Van der Burg, Berlato en Dennis.

Ex-prof ‘Purito’ Rodríguez nog altijd actief… als Ninja Warrior

Joaquim Rodríguez mag dan al bijna twee jaar gestopt zijn als wielrenner, hij is nog altijd bijzonder actief. De Catalaan – die volgende week 39 kaarsjes mag uitblazen – was deze week te gast in de Spaanse versie van Ninja Warrior 5, een spelshow waarin kandidaten een parcours moeten afleggen met verschillende obstakels.

Rodríguez, die tijdens zijn loopbaan onder meer tweemaal de Ronde van Lombardije won, moest ter afsluiting in het water terecht komen na een salto. Maar of dat helemaal goed ging…


Nancy van der Burg zet punt achter carrière

Het verblijf van Nancy van der Burg bij de damesafdeling van Parkhotel Valkenburg heeft slechts enkele maanden geduurd. De 25-jarige Nederlandse heeft in goed overleg met de ploeg besloten een punt achter haar carrière te zetten. De formatie meldt op Twitter dat Van der Burg haar bestaan als topsportster niet kon combineren met een maatschappelijke carrière als Sport Nutrition Coach bij LottoNL-Jumbo.

De laatste koers die ze reed was de Festival Elsy Jacobs. Ze wist deze Luxemburgse rittenkoers als vijftiende af te sluiten.


Giacomo Berlato ontbindt contract bij MsTina-Focus

Giacomo Berlato maakt geen onderdeel meer uit van de selectie van MsTina-Focus. De 26-jarige Italiaan moest de voorbije winter noodgedwongen een stap terugdoen naar het continentale niveau nadat zijn contract bij Nippo-Vini Fantini niet werd verlengd. Hij reed voor de Italiaanse ProContinentale formatie onder meer twee keer de Giro d’Italia.

Berlato laat in een reactie aan Cicloweb weten dat het hem momenteel aan motivatie ontbreekt. “Het feit dat mijn contract niet werd verlengd bij Nippo-Vini Fantini, kwam aan als een mokerslag. Ik blijf MsTina-Focus voor eeuwig dankbaar dat ze mij een kans hebben gegeven, maar de motivatie ontbreekt om actief te zijn op het hoogste niveau”, aldus Berlato.


Roze, geel, rood in kledingkast Rohan Dennis

Rohan Dennis is vanmiddag de 21ste renner in de geschiedenis geworden die de leiderstrui in alle drie de grote rondes heeft gedragen. De renner die dat voor Dennis presteerde, is nog steeds actief in het peloton. Vincenzo Nibali was op 7 juli 2014 de voorganger van Dennis.

Op de lijst staan onder andere namen als Miguel Indurain, Eddy Merckx en Jacques Anquetil, maar geen Nederlanders. Lang hoeft daar wellicht niet op gewacht te worden; Tom Dumoulin kan deze zomer in de Tour de eerste Nederlander worden die dat presteert. Chris Froome kan deze Giro al de 22ste renner worden die alle drie de truien om zijn schouders heeft gehad.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 5 mei 2018 om 20:21

Berlato! :( :( Mijn Giro 2016 Apeldoorn-adoptierenner :(. Ik heb hem daar nog heel lang aangemoedigd. Hij was toen in de eerste week constant in de aanval en moest later in de Giro opgeven wegens uitputtingsverschijnselen en door zijn ploegleider van de fiets worden geplukt omdat hij weigerde op te geven. Ik ging er vanuit dat hij zich via MsTina weer zou terugknokken naar PCT niveau, maar vond het al opvallend dat hij nog geen koers had gereden dit jaar. Erg jammer dat hij stopt.

0
Fort 5 mei 2018 om 20:54

Dat nieuws over Nancy hak er wel in. Hier had best een uitgebreider artikel over gemogen!!

0
adelaarvanantwerpen 5 mei 2018 om 21:45

@redactie
Aru reed in 2015 in de leiderstrui in de vuelta en giro en in de tour van 2017 en ook Cavendish is daar in de tour van 2016 in geslaagd allemaal na nibali in 2014.

0
Hoebele 6 mei 2018 om 09:00

Wel opvallend nieuws van Nancy VDB. Je wordt niet zomaar 15e in Elsy Jacobs. Ze heeft in elk geval meer talent dan Miss DNF.

0
Fort 6 mei 2018 om 10:59

Miss DNF heeft twee talenten, Nancy maar 1!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone