Profploegen nemen heft in eigen hand: “Geen vertrouwen in veiligheidscontroles UCI”

zondag 16 augustus 2020 om 14:08
Profploegen nemen heft in eigen hand: “Geen vertrouwen in veiligheidscontroles UCI”

foto: Cor Vos (archief)

Richard Plugge heeft uitgehaald naar de UCI, nadat de afgelopen weken meerdere keren de veiligheid van de wielrenners niet gewaarborgd kon worden. De manager van Jumbo-Visma zegt met andere profploegen te werken aan een professioneel, extern bedrijf dat zelf de veiligheid van parcoursen controleert. Daarbij wordt de UCI buitenspel gezet. “Het is nu wel een keer klaar”, aldus Plugge tegen de NOS.

“Het moet veiliger voor onze renners”, geeft de Nederlander aan. De afgelopen weken zijn meerdere incidenten gebeurd, met onder meer de zware val van Fabio Jakobsen in Polen, de val van Steven Kruijswijk en Emanuel Buchmann in een gevaarlijke afdaling van de Dauphiné en de botsing van Maximilian Schachmann met een auto op het parcours van de Ronde van Lombardije.

‘Het moet gewoon anders’
“Ik heb hier veel over gesproken met andere ploegleiders en we zeggen allemaal: we kunnen onze renners niet blijven blootstellen aan gevaren. Het is nu wel een keer klaar. We hebben geen vertrouwen meer in de controle die de UCI zelf doet”, zegt Plugge. “Het moet gewoon anders. Onze helm wordt duizend keer getest, maar bij een parcours zegt de UCI al snel: het zal wel. Dat is niet oké.”

Plugge wil met een groot aantal andere profploegen op zoek naar een bedrijf dat, los van de UCI, de parcoursen controleert. Dat bedrijf moet ook richtlijnen en voorwaarden vaststellen waaraan een parcours moet voldoen, zodat die op voorhand getoetst kunnen worden.

“Er moeten bijvoorbeeld voorwaarden zijn voor de laatste kilometer met een massasprint, maar ook hoe hekken langs het parcours moeten staan. We hopen dat het volgend wielerseizoen al kan worden ingevoerd. Zo’n bedrijf kan dan tegen de organisatie zeggen: het moet beter, dit is niet goed genoeg. Dan kan het nog worden opgelost, want het moet gewoon veiliger zijn voor onze renners”, vertelt hij.

Protest in begin slotrit Dauphiné
De renners in het Critérium du Dauphiné besloten zondag om de eerste afdaling van de etappe geneutraliseerd af te leggen. Dit als protest tegen het parcours van de vierde etappe. “De renners willen daarmee aangeven dat wat gisteren gebeurd is in de vierde etappe te gevaarlijk was”, schrijft rennersvakbond CPA op haar website. De renners vragen daarmee extra aandacht voor hun veiligheid.

Dit artikel delen:

52 Reacties

Miko1983 16 augustus 2020 om 14:16

Nou eindelijk actie, die Plugge is echt een goede en bekwame manager met eerlijke, menselijke en onderbouwde teksten! Ik mag hem wel.
Hopelijk kunnen ze een sterk front maken en gaan we dit soort gevaren minimaliseren voor de toekomst.

0
Merlinappa 16 augustus 2020 om 14:21

Uitstekend plan en slim om de UCI buitenspel te zetten. Hopelijk hebben ze dit snel voor elkaar!

0
Jacob Lohof 16 augustus 2020 om 14:24

Die val van Fabio heeft toch niks mee te maken.

0
reusjen 16 augustus 2020 om 14:30

Dat heeft er alles mee te maken. Plugge heeft na zijn ongeval aangekondigd hiermee aan de slag te gaan. En als die hekken vast hadden gestaan waren de gevolgen veel minder groot geweest. Dan blijft Jakobsen op het parcours en heeft hij misschien een breuk en schaafwonden, maar niet met 80 km/h tegen een finishboog geprakt.

0
Guushovd 16 augustus 2020 om 14:34

Massasprint in dalende lijn is belachelijk. Dus hoe het ook zit met die hekken, dat is al genoeg om het parcours af te keuren.

0
Jacob Lohof 16 augustus 2020 om 14:45

Groenewegen rijdt hem toch de hekken in !!!!!! Maarja Jumbo maakt geen fouten !!!
Wat Greipel zei heb ik meer aan
Organisatie en renners moeten beide wat doen

0
Kelder is de Man 16 augustus 2020 om 14:50

Begin vaak te typen en denk dan.. laat ook maar, heeft toch geen zin.

0
reusjen 16 augustus 2020 om 15:21

@Jacob Lohof
Ik had er overheen gelezen, maar Plugge zegt inderdaad: “Groenewegen treft totaal geen blaam, hij handelt in de geest van ons motto; “als je concurent niet in coma ligt ben je niet tot het gaatje gegaan”.”
Belachelijke uitspraak inderdaad…

0
john 16 augustus 2020 om 17:18

Voor de laatste keer die gast van Quickstep wil in een gat duiken die er niet was maar schijnbaar zijn al die wielerprofeten daar de dom voor die gast heeft net zo veel schuld als Dylan die van zijn lijn gaat ,en dan door een gat willen gaan die er niet was

0
Panache 16 augustus 2020 om 14:25

Hoe minder schade na een valpartij hoe beter, maar het aantal potentieel gevaarlijke situaties is oneindig groot, ergens moet je de grens trekken. Benieuwd of het plan vanaf volgend jaar door gaat, of dat het (uiteraard vanwege de kosten) niet door gaat. Dit gaat de WT-ploegen immers minimaal 10 miljoen kosten (als totaal, niet per ploeg) schat ik in. Reken maar mee: 200 koersdagen (50.000 per koers). Inspectie, problemen in kaart brengen, problemen oplossen (vangnetten, luchtkussens op honderden plekken), controle, afbouwen. Je hebt een team van 25 mensen nodig die hier twee dagen aan werken (per rit).

0
KennyKlimmen 16 augustus 2020 om 14:29

Verdeeld over organisaties als start en finishplaatsen, koersorganisatie, ploegen, bezoekers, sponsoren en deelnemers aan voorafgaande toertochten moet dat toch op te brengen zijn….

0
reusjen 16 augustus 2020 om 14:37

Daarom wordt er een kader gemaakt met punten waar naar gekeken moet worden en waar die aan moeten vokdoen. Als dit gestandaardiseerd wordt is het relatief makkelijk te controleren met weinig personeel.

0
Arie den Blanken 16 augustus 2020 om 17:39

“Hoe minder schade na een valpartij hoe beter”, is waar maar nog belangrijker is “Hoe minder valpartijen hoe beter”, Daarom pleit ik voor strenge naleving van de regels van het inhalen over stoepen en fietspaden en van onreglementair van de lijn afwijken in sprints en sprint voorbereidingen. Sneller neutraliseren in onverwachte weerssituaties.
Meer koersen van de openbare weg naar circuits. Plugge hoorde ik zeggen dat wegen t.o.v. 30 jaar geleden helemaal veranderd zijn. Misschien eens nadenken om eens met de tijd mee te gaan en het wielrennen op de openbare weg vaarwel te zeggen.

0
Romāns Vainšteins 16 augustus 2020 om 20:08

Voor jouw gruwelijke idee verdien je eigenlijk een permanente ban Arie.
Sowieso snapt niemand er wat van waarom je een forum bezoekt van een sport die je niet aanstaat, los van veldrijden, de goede ouwe tijd en belabberd/zogenaamd van andere talen op de hoogte zijn.

0
Kelder is de Man 16 augustus 2020 om 20:28

Snap sowieso niet waarom Arie hier is. Je houdt duidelijk meer van het geploeter in de modder. Ieder z’n ding, maar kom gewoon terug als het zover is.

0
Arie den Blanken 17 augustus 2020 om 09:37

Wat is er gruwelijk aan dat idee? Omdat het wat verder gaat dan het instant houden van de traditionele wielrennen?
Ik gruwel van al die valpartijen. Ik ben er van overtuigd dat wat ik opperde een sterke reductie van het aantal valpartijen op zou leveren. Gelukkig zie ik ze niet allemaal want inderdaad zie ik liever het veldrijden dan de Tour de France maar het wegwielrennen volg ik wel omdat grotendeels buiten het veldritseizoen plaatsvindt. Tijdens het wegseizoen kijk ik op de eerste plaats uit naar die koersen als er veldrijders aan meedoen. Is volgens mij niet veel anders dat iemand alles volgt en weet over bijvoorbeeld de Jumbo-ploeg.
Ik heb inderdaad een voorkeur voor prestaties en beelden uit jaren 50 t/m 80. Daarmee hangt samen mijn voorkeur voor de traditionele wielertalen als Frans en Italiaans. Dat laten blijken is toch net zoveel mis mee als dat anderen laten blijken allerlei onbeduidende huidige renners te kennen met hun uitslagen.

0
r525 16 augustus 2020 om 14:27

Als de veiligheid zoveel met je doet had je wellicht Groenewegen al eerder waarschuwingen kunnen geven voor zijn gedrag? En dubieuze en uitlokkende uitspraken als ‘podium of jodium’ horen natuurlijk helemaal niet bij je thuis als je een voortrekkersrol wilt hebben.

0
S. Morgenstern 16 augustus 2020 om 14:32

Welk gedrag dan? Die ene sprint ooit tegen Naesen? En weet je hoe daar intern over is gesproken?

0
reusjen 16 augustus 2020 om 14:33

Onzin, podium of jodium is gewoon een uitspraak om aan te geven dat je er 100% voor gaat. Dit moet je niet letterlijk nemen, en zeker niet na een ongeluk. Dan had je je hier hard voor moeten maken toen dit gezegd werd. Bovendien doet Plugge nu in ieder geval iets, je kunt het laat vinden, maar dat zijn renner de oorzaak was van het ongeval doet niets af aan de noodzaak hiervan.

0
Guushovd 16 augustus 2020 om 14:36

Iedere keer dat podium of jodium. Dat gaat dan over hem zelf toch? Hijzelf podium of hijzelf jodium. Hij zegt toch niet dat hij anderen leed aan wilt doen. In het licht van de gebeurtenissen is het niet de fijnste uitpraak, maar al die aandacht ervoor is echt overanalyse.

0
r525 16 augustus 2020 om 14:42

@morgenster
Sorry maar ga nou niet doen alsof Groenewegen bekend staat als de meeste nette sprinter. En of ze er reeds over gesproken hadden, inderdaad, dat weten we niet.
Maar dat zou hij dan prima bekend kunnen maken.

@reusjen
'dan moet je niet te letterlijk nemen'. Ja zo kan je natuurlijk iedere uitspraak goedkeuren, beetje een dooddoener.

@Guushovd
Valpartijen in de sprint met slechts 1 renner zie je niet veel. Dus als jij valt, betrek je er eigenlijk per definitie iemand anders bij.

Als ze de veiligheid zo serieus willen nemen, is het gewoon niet een uitspraak die er bij past.
Ik heb namelijk helemaal niets tegen wat ze nu gaan doen, prima om een onafhankelijke controleur te hebben. Maar als Plugge het allemaal zo verschrikkelijk belangrijk vind snap ik niet waarom hij dit niet eerder gedaan heeft.

0
Sephiroth 16 augustus 2020 om 14:47

R525 duidelijk dat tjv het bij jou nooit goed gaat kunnen doen na de crash van Jakobsen. Wees toch blij man dat tjv iig hun woord nakomt ipv enkel slap te lullen

0
S. Morgenstern 16 augustus 2020 om 14:50

Doe ik alsof hij zo bekend staat? Waar zie je dat? Jij doet alsof hij bekend staat om dit soort gedrag. Ik vraag waar je dat op baseert.

0
reusjen 16 augustus 2020 om 14:51

@r525
Je focust je op één argument en de rest, wat je persoonlijk aan gaat, laat je voor het gemak maar even links liggen.

Deze uitspraak is nooit zo uitgelegd als ik beuk iedereen aan de kant als ik anders niet win. Het betekend niets meer of minder als de dood of de gladiolen. Als iemand dat zegt ga je er ook vanuit dat diegene daadwerkelijk iemands dood voor lief neemt?

0
r525 16 augustus 2020 om 15:04

@sepiroth
Ze kunnen het bij mij prima goed doen. Maar snap je niet dat ik er wel een beetje een zure nasmaak van krijg dat ze nu opeens voorvechter van veiligheid zijn? Dit zijn allemaal stappen die genomen hadden kunnen worden zonder zo’n ernstig ongeluk. Bij mij voelt het nu aan als ‘ik veeg mijn bordje schoon’ tactiek.

@reusjen
Hoe bedoel je ik focus maar op 1 argument? Het is gewoon geen uitspraak die bij een ‘veilig’ wielrennen hoort. Dan kunnen ze daar toch gewoon afscheid van nemen? Iemand de een beetje creatief is kan vast genoeg uitspraken bedenken die geen valpartijen impliceren.

0
reusjen 16 augustus 2020 om 15:12

Het is gewoon een daadwerkelijke stap ipv klagen en over tot de orde van de dag. Overigens is het altijd en overal zo dat er pas maatregelen komen na een incident. Is het laat, ja, maar dat doet niet af aan de noodzaak en dat het een goed streven is. Heb je liever dat ze niks doen omdat ze anders zogenaamd hun straatje schoonvegen. Jumbo-Visma is nooit weggelopen voor hun verantwoordelijkheid na het ongeluk en Groenewegen loopt ook niet podium of jodium te roepen nadat hij iemand omver gereden heeft. En zoals eerder gezegd, als zo’n uitspraak zo’n probleem is had je daartegen moeten optreden toen het gezegd werd, niet een jaar later als het mis is gegaan.

0
Sephiroth 16 augustus 2020 om 16:45

R525 ja het is te laat, maar ITT tot alle! Andere ploegen die bij ernstige crashes betrokken waren doen ze nu wel wat. Zowel intern ivm de fout van Dylan als voor het algemeen goed/veiligheid. Dus dat gevoel van hun straatje schoonvegen is echt een probleem bij jou en je interpretatie van het geheel. Quickstep, bora, ineos, lotto soudal, xofidis zijn allemaal schuldig geweest aan gevaarlijke en onverantwoorde situaties en doen niks. Tjv had het eerder kunnen doen ja, maar nu doen ze iig iets in tegenstelling tot alle anderen

0
Markjow 16 augustus 2020 om 17:04

@R525, ik denk dat je de beelden nog eens goed moet gaan terugkijken. Er was ook een duidelijk filmpje te vinden, die het verschil zeer goed liet zien tussen goed geplaatste dranghekken (barrières) en zoals we zagen in Polen. Het is een een keihard feit waar ook jij niet onderuit kan, dat de schade bij Fabio lang niet zo erg zou zijn geweest als die barrières goed waren geplaatst. En dat geldt niet eens alleen voor Fabio, maar ook voor die Movistar renner die een rondvliegend hek tegen zich aan kreeg en nog een andere renner (waar ik ff de naam van kwijt ben) die ook in aanraking kwam met een dranghek. Dat zou nooit gebeurd zijn als de organisatie en de UCI daar hun werk goed hadden gedaan. En dat is precies waar Plugge (en de andere ploegleiders) het nu over heeft, dat moet voortaan beter.

Laat wel duidelijk zijn dat ik Groenewegen niet vrij spreek hierdoor, en ik ook nog steeds terecht zou vinden als ie geschorst zou worden. Maar de feiten zijn duidelijk, en het is wel heel makkelijk, simpel en kortzichtig om alleen naar Groenewegen te wijzen.

0
Cyclinglife 16 augustus 2020 om 14:29

Hoe minder macht bij de uci en aso hoe beter. Alleen kan het wel wat ze willen? Ze hebben nu toch afgesproken (al dan niet met handtekening) om te conformeren aan de regels van de uci? Wat gebeurt er als uci a zegt en het nieuwe bedrijf b, wie gaat wat dan afdwingen bij de parcoursbouwer en wie betaald de wijzigingen.

0
reusjen 16 augustus 2020 om 14:35

Ik neem aan dat ze hier met de ploegen onder elkaar afspraken over maken. Als er niet voldaan wordt aan de eisen als collectief niet starten of die passages met 25 per uur afdoen. Uiteindelijk zijn de renners de baas.

0
Panache 16 augustus 2020 om 14:45

De renners de baas? Media, ploeg, sponsor, renner en organisator hebben elkaar allemaal nodig. Zonder renners geen koers. Maar zonder koers geen betalende sponsor. Zonder betalende sponsor geen profsport.

0
reusjen 16 augustus 2020 om 14:55

Klopt, maar denk je dat de sponsoren van de ploegen het leuk vinden als hun toppers uitvallen door zaken die makkelijk te voorkomen zijn. Als er aan de kant van de renners/ploegen overeenstemming is ben je de baas en gaan de organisatoren echt wel mee.

0
stalle 16 augustus 2020 om 14:31

Eindelijk.

0
Wheely 16 augustus 2020 om 14:38

Fantastische ontwikkeling, nu nog doorpakken. We zullen heus nog wel erge valpartijen meemaken maar als we absurde en hachelijke situaties kunnen voorkomen graag!

0
Jan Blokland 16 augustus 2020 om 14:39

Loffelijk streven, en goed dat het gebeurd. Maar of het daadwerkelijk uithaalt vraag ik mij af. Ieder ongeluk staat toch weer op zichzelf. Soms zie je valpartijen waarbij je je afvraagt: Hoe kan dit! Ongelukken wat niets met veiligheid had te maken.
En hoge snelheden kan je niet voorkomen. Daar valt weinig tegen te beginnen. Wat moet je nu met zo'n val als gisteren met Evenepoel. Je kunt toch niet voor elk opstakel over meer dan 200 km wat neerleggen. Je zult dan net zien dat ze 100 meter verderop onderuit gaan. Voor mij was het gisteren meer een stuurfout dan een probleem van veiligheid.
Neemt niet weg dat het goed is er naar te kijken.

0
Vlinder 16 augustus 2020 om 14:44

Heel erg goed nieuws. Hier had ik enorm op gehoopt en ik heb ook vertrouwen in Plugge. En laat de renners zich ook blijven verenigen zoals Greipel aangaf te willen doen. Dat ze nu al een statement maken nav gisteren doet me deugd. Hopelijk zetten ze nu door. Onder druk wordt veel vloeibaar. Maar alleen als iedereen meewerkt. In ieder geval de grote teams.

0
Paling99 16 augustus 2020 om 15:02

Goede actie van Plugge! Hij is niet bang om de UCI hier buitenspel te zetten. De UCI heeft vele malen bewezen niet capabel te zijn, wat de reden daarvoor is is moeilijk te beoordelen. Deze actie en uitspraak van Plugge getuigt van leiderschap en durf! Klasse.

0
schlunzi 16 augustus 2020 om 15:31

Er gaat pas wat gebeuren als een winnaar zijn zege teruggeeft van wegen de slechte veiligheid. Ook al vallen doden, er staat altijd iemand met de bloemen te zwaaien en de koers gaat door.

0
Rufusvb 16 augustus 2020 om 15:57

Prima verhaal van Plugge, hij probeert daad bij zijn woord te voegen.
Denk dat een externe beoordelaar van het parcours en eventueel een externe wedstrijdjury alleen maar van belang kan zijn voor veiligheid en FairPlay in de wielersport.

Maar zo’n protest van het peloton is toch ook slappe hap?

Ze hadden gisteren direct in de remmen moeten knijpen en de organisatie een dikke middelvinger moeten geven… Als Dumoulin en Wout zo boos zijn: waarom stappen ze dan niet af en zeggen ze tegen de organisatie: dit is zo waardeloos, ik stop er mee!

En in de ronde van Polen is de beruchte aflopende aankomst al meerdere keren geweest en is al eerder over geklaagd: maar als ze het zo erg vinden, waarom gaan ze er dan elke keer weer overheen?
En de afdaling waar Evenepoel naar beneden duikelt: idem dito…

Weer heel hard roepen over veiligheid en bla bla bla, maar puntje bij paaltje rijden ze allemaal voor zichzelf.

0
Fuubs 16 augustus 2020 om 16:06

Mooi initiatief.

Ik neem aan dat hij dit doet in functie als vicevoorzitter van de AIGCP. Het is niet de eerste keer dat AIGCP over veiligheid klaagt (vaak ook met Plugge die het aankaart).

Als dat zo is (wat ik wel vermoed), is het vreemd dat er in de tekst alleen verwezen wordt naar zijn rol als ploegleider bij Jumbo-Visma. En dat daar dan reacties op komen over Groenewegen is dan ook begrijpelijk.

Wat mij ook opvalt is de vorige keren dat dit werd aangekaart hij samen op trok met Spekenbrink. Ik ga er van uit dat dit nu ook het geval is.

Edit: ik moet echt eens leren schrijven/interpunctie. Ik kan het bij teruglezen zelf nauwelijks volgen.

0
Fuubs 16 augustus 2020 om 16:52

Ik bedoel uiteraard manager van Jumbo Visma.

0
Piet 16 augustus 2020 om 16:35

Bij voetballen heb je toch ook een scheidsrechter die het veld keurt? Geen goed veld; geen wedstrijd om te zorgen voor het welzijn van de spelers en hun botten. Er is geen wielerliefhebber die dit leuk vind om te zien. Ik kan genieten van een mooie afdaling, maar voor downhillen op een geitenpad moet je bij mountainbike wedstrijden zijn.

0
Maenhout 16 augustus 2020 om 16:45

De UCI keurt, maar keurt nooit af… Daarom moet een externe partij het gaan verzorgen. Een afdeling op gravel, bijvoorbeeld, kan niet meer, en de schade door de gevolgen van valpartijen wordt alleen maar groter.

0
Fuubs 16 augustus 2020 om 17:01

Ik zit weer eens te zoeken in de regelementen van de UCI over deze keuring. Die regelementen zijn echt te triest voor woorden, let op het volgende:

Security

2.2.018 “In no case can the UCI be held responsible for any defects in the course or accidents that may occur.”

0
debarreman 16 augustus 2020 om 17:24

Uitstekend initiatief. Nu nog een van de UCI onafhankelijke aanklager die op eigen initiatief onderzoeken kan uitvoeren en strafzaken kan starten.

Als dit idee van Plugge maar niet te duur wordt voor Lefevre.

0
Fuubs 16 augustus 2020 om 17:27

Dat zou inderdaad fantastisch zijn, maar lees mijn reactie hierboven. De UCI gaat dat nooit doen/heeft het juridisch gewoon dicht getimmerd.

We gaan koersen? Prima, even tekenen bij het kruisje en ze zitten goed.

Edit: hoe langer ik er over nadenk en hoe vaker ik de regelementen van de UCI doorneem. Op boksen tegen de UCI heeft geen enkele zin.

0
Merlinappa 17 augustus 2020 om 08:13

Daarom moet je er ook omheen werken. Externe organisatie waarbij (alle) ploegen zijn aangesloten die parcoursen keurt. Als een parcours niet goed is, starten die ploegen niet. Zo simpel is het.

0
debarreman 17 augustus 2020 om 22:02

https://nos.nl/l/2344473

En inderdaad, bij Trek vinden ze het te duur.

0
davyduck 16 augustus 2020 om 17:28

Wat een gedoe altijd over dat podium of jodium.
Mag ik mijn concurrenten ook niet meer in de vernieling rijden.
Mag ik ook niet meer heel hard op kop rijden om de rest te versmachten.
Mag ik ook mijn vrienden hun ogen niet meer uitsteken met m’n nieuwe fiets.
Mag ik mezelf nog wel Total-loss rijden op training?

0
user5697 16 augustus 2020 om 17:47

@John
Hoe belachelijk is dat. Heb je plots eigen regels voor de koers ? In een gat duiken mag altijd, anders moet je nooit meer spurten. In dit geval was het niet eens zo. Jacobsen haalde Groenewegen geleidelijk in, wou er naast en over komen, maar werd door Groenewegen koudweg de hekkens ingereden, en omdat Jacobsen niet snel genoeg viel, ook nog met gebruik van de elleboog. Tenslotte gaat Groenewegen er zelf volledig overhangen. Herbekijk de beelden, zeker vanuit de lucht. Is bijna een kopie van het WK in Ronse, waar Bauer Criquiélion in de hekkens reed. Met dat verschil dat het daar om een spurt bergop was, en dat de lichamelijke schade veel minder was. Bauer uiteraard gedeclasseerd. Maar omdat Criq met zijn verhakkelde fiets te voet over de meet kwam, in derde positie, kreeg “de derde”, Fondriest, die er in de spurt niet aan te pas kwam, de wereldtitel.
Criq kreeg nooit een schadevergoeding, wat schandalig was. Hopelijk krijgt Groenewegen er strafrechterlijk wel stevig van langs. Want van de UCI zal het niet komen.

0
Romāns Vainšteins 16 augustus 2020 om 20:13

Het is geen idioot plan zolang de ploegen naar ratio bijdragen en zo 75% ophoesten en dan de organisatie de overige 25% bijlegt. Je gaat er bij lange na niet alles mee afvangen en sommige adviezen zullen terzijde geschoven worden maar in ieder geval heb je dan een extra, specifiek op gevaren loerend, extra rapport ter inzage dat de meest voor de hand liggende problemen in kaart brengt.

0
Gerrit Glomser 17 augustus 2020 om 15:37

Stef Clement gaf het gisteren al aan bij Studio Sport. De controles worden nauwelijks doorgevoerd aan gezien de UCI geld krijgt van de organisatoren en daarom niet snel een parcours afkeurt. Dus een externe partij is de enige oplossing en dat de ploegen dit gaan organiseren ook de enige mogelijkheid dit te organiseren. Nu alleen hopen dat Plugge niet alleen komt te staan, want net zoals bij de dopingcontroles en protocollen zullen niet alle ploegen dit gaan steunen.

Maar dat het een keertje tijd wordt lijkt me niet meer dan logisch.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone