Pozzato soleert naar eerste seizoenszege in GP Beghelli

zondag 9 oktober 2011 om 15:56
Pozzato soleert naar eerste seizoenszege in GP Beghelli

foto: Sirotti

Filippo Pozzato (Katusha) heeft in eigen land de Gran Premio Bruno Beghelli (1.1) op zijn naam geschreven. De Italiaan sprong in de slotfase weg uit een kopgroep van een vijtiental renners en zong het uit tot op de streep. Het is pas zijn eerste seizoenszege. Zijn landgenoten Manuel Belletti (Colnago) en nationaal kampioen Giovanni Visconti werden (Farnese Vini) op kleine afstand tweede en derde.

De kopgroep was al halverwege de wedstrijd weggereden uit het peloton en bood plaats aan zowat alle favorieten en outsiders die op de startlijst stonden. Zo waren ook de Nederlanders Bauke Mollema en Steven Kruijswijk (Rabobank) van de partij. Hoewel hun voorsprong nooit meer dan twee minuten bedroeg, zag het peloton hen niet meer terug.

Mollema opende op de laatste beklimming van de dag de debatten. Hij raakte echter niet weg, en in het zicht van de top liep hij op een counter van Pozzato. Die sloeg meteen een bres op de rest van de groep. In de afdaling gaf hij de anderen niet meer de kans om nog terug te keren, waardoor hij met kleine voorsprong won. Mollema sprintte in de achtergrond naar plek vijf.

Gran Premio Bruno Beghelli (198,9 km – 1.1) (o.v.)
1. Filippo Pozzato (Italië/Team Katusha) 4u39m08s
2. Manuel Belletti (Italië/Colnago-CSF Inox)
3. Giovanni Visconti werden (Italië/Farnese Vini-Neri Sittoli)
4. Miguel Angel Rubiano (Colombia/D’Angelo & Antenucci)
5. Bauke Mollema (Nederland/Rabobank)
6. Fabio Taborre (Italië/Acqua & Sapone)
7. Maxime Monfort (België/Leopard Trek)
8. Oliver Zaugg (Zwitserland/Leopard Trek)
9. Thibaut Pinot (Frankrijk/FDJ)
10. Luca Paolini (Italië/Team Katusha)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone