Frans Maassen na GP Beghelli: “Het kan niet altijd feest zijn”

zondag 6 oktober 2019 om 19:09
Frans Maassen na GP Beghelli: “Het kan niet altijd feest zijn”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma kon daags na de overwinning van Primoz Roglic in de Giro dell’Emilia niet meedoen om de prijzen in de GP Bruno Beghelli. Namens de Nederlandse ploeg waren vooral George Bennett en Neilson Powless actief, maar zij misten de beslissende kopgroep. “Er was meer mogelijk geweest, maar het kan niet altijd feest zijn”, zegt ploegleider Frans Maassen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“De ploeg heeft goed gestreden en zich van zijn beste kant laten zien”, aldus Maassen, die wel goed gemutst terugblikt op het weekend. “Al bij al geeft dit vertrouwen naar de volgende Italiaanse koersen die komende week op het programma staan.”

Powless: “Te vroeg in onze kaarten laten kijken”
Toen de finale ontbrandde was Jumbo-Visma op de voorposten. “George en ik probeerden om beurten aan te vallen en daardoor de koers hard te maken”, zegt Neilson Powless. “Toen ik in de laatste ronde alleen ten aanval trok, was het de bedoeling dat George in de wielen bleef zitten bij Moscon en Houle tot aan de slotklim. Daar zou hij dan zijn poging wagen. Dat lukte helaas niet. Ik denk dat we iets te vroeg in onze kaarten hebben laten kijken, maar we hebben ons getoond.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Franco Ballerini 6 oktober 2019 om 19:13

Koers niet gezien. Maar wel erg mooi dat het voor een Nederlandse ploeg “Niet altijd feest is”. Hopelijk volgend jaar het grootste feest met een Nederlander.

0
assen 6 oktober 2019 om 19:17

Net als vorig jaar. Met een beetje geluk (bijv 1 renner van Bahrain minder vooraan) had ie hier kunnen winnen , die Nederlander

0
bartje 7 oktober 2019 om 02:31

Maassen heeft gelijk, maar….

De enigen die het feestje consistent weten te verstoren zijn de ploegleiders zelf en hun leiding. Want wat is TJV een ontzettend sterke ploeg geworden, die in elke koers waar het in deelneemt bepalend is.

Zolang de ploegleiding echter in de bus en uit de auto alleen ‘kom op nou. Kom op’ kan stamelen (even los nog van Addy Engels’ cruciale blunders) en meer niet, zal men ondanks de potentie veel te vaak misgrijpen.

En dat doet behoorlijk zeer, lettend op het briljante wervingsbeleid, en de uitgesproken ambities. Wat mij betreft is de enig echte, positieve uitzondering in dat middenkader de onvolprezen Grischa. Die weet op een of andere manier de opgestelde ploeg telkens weer boven zich uit te laten stijgen, tactische geintjes uit de hoge hoed te toveren, en onverwachte resultaten te behalen met zijn cluppie van het moment.

jammer…

0
Napoleon 7 oktober 2019 om 02:50

Kijk, we hebben een kenner!

Jij kunt ons vast ook wel het aantal overwinningen per ploegleider laten zien?

0
Viktrodriguez 7 oktober 2019 om 08:07

Ik vind het knap hoe mensen zo stellig kunnen oordelen over de kwaliteiten van de ploegleiding o.b.v. wat volledig irrelevante mediaoptredens.

0
tendam 7 oktober 2019 om 08:58

Grischa Niermann zat ook gewoon achter het stuur in de beruchte waaierrit… maar Addy Engels ook, dus gingen de verwijten daarheen. Ik ben het wel met je eens dat ze zich in elk geval in de media niet allemaal even goed presenteren, maar verder kunnen wij moeijk beoordelen wat ze goed of fout doen. Bij Niermann lijkt er een drive te zijn die je bij sommigen mist, dat is waar.

0
Viktrodriguez 7 oktober 2019 om 09:55

En laat dat zichzelf in de media presenteren nou net volstrekt onbelangrijke kwaliteiten zijn voor een ploegleider bij een wielerploeg. Uiteindelijk gaat het om wat er intern tussen de renners en staf gebeurd, niet wat er met de media besproken wordt en vooral hoe.

Dus het is niet ”verder kunnen wij moeilijk beoordelen wat ze goed of fout doen,” maar ”wij kunnen überhaupt niet beoordelen wat ze goed of fout doen.”

0
john 7 oktober 2019 om 10:21

bartje misschien moet je eens solliciteren voor ploegleider, ja en” kom op nou ,kom op” in het Engels dan begrijpen ze het misschien ook.

0
peervaneynthoven 8 oktober 2019 om 00:50

Ik ken Bartje alleen van “ik bid nie veur bruine bonen” en die wist meer van het platteland dan van wielrennen. Jij weet kennelijk meer van wielrennen dan van bruine bonen. Althans zo kom je over.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone