Colbrelli na GP Beghelli: “De tactiek in de finale was perfect”

zondag 6 oktober 2019 om 18:15
Colbrelli na GP Beghelli: “De tactiek in de finale was perfect”

foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli looft de ploegtactiek van Bahrain Merida in de GP Bruno Beghelli. De Italiaan wist namelijk de winst te pakken in eigen land vanuit een kopgroep van zeven. Hij was de enige renner in de kopgroep met een ploeggenoot van voren, namelijk Iván Garcia. “De tactiek in de finale met Iván was perfect”, reageert Colbrelli bij CyclingPro.net.

“Onze tactiek heeft goed uitgepakt, want we hebben gewonnen”, aldus Colbrelli, die in 2015 ook al de GP Beghelli won. “Het was een heel zware wedstrijd met veel demarrages en tegenaanvallen. We besloten om zelf het initiatief te nemen en Iván Garcia mee te krijgen naar de finish. Dat lukte en het leverde ook nog een overwinning op, voor mij en voor het hele team.”

“De tactiek in de finale met Iván was perfect”, zegt de kopman van Bahrain Merida. Hij was de enige koploper met een knecht, waardoor hij eenvoudig Alejandro Valverde kon kloppen in de sprint. Al de hele dag bepaalde Bahrain Merida het wedstrijdbeeld. “We namen de koers in handen, want de ploeg reed op kop vanaf het begin. Ik moest mijn teamgenoten dus wel terugbetalen met een mooie zege.”

Colbrelli sluit het seizoen af met de Tre Valli Varesine, Gran Piemonte en de Japan Cup.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone