Pim Ligthart wint Ronde van Drenthe

zondag 17 maart 2019 om 17:26
Pim Ligthart wint Ronde van Drenthe

foto: Cor Vos

Pim Ligthart heeft in Hoogeveen de Ronde van Drenthe op zijn naam geschreven. De renner van Direct Energie klopte na een wedstrijd van 217,6 kilometer zijn medevluchter Robbert de Greef (Alecto)

De zestigste editie van de Ronde van Drenthe kende wederom een parcours met de nodige kasseistroken en een meervoudige beklimming van de VAM-berg. Daarnaast zorgde de strijd tegen de elementen voor een extra moeilijkheidsgraad.

De wedstrijd werd gekleurd door een grote kopgroep, met daarin onder meer streekrenner Elmar Reinders (Roompot-Charles). Voor de laatste beklimming over de VAM-berg reed Reinders echter lek, waardoor hij gedwongen werd te achtervolgen.

Op de laatste keienstrook in de lokale ronde rond Echten ontsnapte Ligthart. Hij kreeg trainingsmaatje De Greef met zich mee. De twee reden een voorsprong van een halve minuut bij elkaar. De Est Aksel Nõmmela en de Let Emīls Liepiņš (beiden Wallonie Bruxelles) gingen in de achtervolging, maar kwamen niet tot bij de koplopers.

De twee Nederlanders zouden samen voor de overwinning gaan strijden. Aan de finish bleek Ligthart echter afgetekend de sterkste. De voormalig Nederlands kampioen klopte zijn vluchtmakker met enkele fietslengtes. De Italiaan Nicola Bagioli (Nippo Vini Fantini Faizanè) won de sprint van de achtervolgers en legde beslag op de derde plek.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Wielerfan999 17 maart 2019 om 17:31

Ik vond het al raar dat hij niet bij de favorieten stond in de voorbeschouwing. Ligthart was de sterkste en heeft verdiend gewonnen. De Greef heeft behoorlijk meegelift op de kracht van Ligthart en mag blij zijn met zijn 2e plaats. In de tweede groep begrijp ik de mannen van Nippo en Wallonie-Bruxelles niet helemaal, allebei met duo’s in de achtervolging maar namen allemaal niet over.

0
Henki 17 maart 2019 om 17:47

Mooie koers gezien, en top afgewerkt door Ligthart. Krijgt zijn kans en pakt hem, bij een nieuwe ploeg. Daar zullen beide zeer blij mee zijn! De Greef ook sterk gereden. Heerlijk koersen over modderige wegen, kasseien en die VAM berg, dat ziet er toch ook wel gaaf uit.

0
Fassa Bortolo 17 maart 2019 om 18:02

Ligthart en de Greef schijnbaar goede trainingsmakkers, logisch dat de Greef dan ook niet meer sprintte aangezien Ligthart het merendeel van het werk voor zijn rekening nam. Toch ben ik wel benieuwd naar de reactie van de Alecto ploegleider, die geeft niks om die vriendschap natuurlijk

0
r525 17 maart 2019 om 18:25

Leuk dat hij de ploeg kan laten zien af en toe ook méér dan een knecht te zijn. Mooi dat hij zo’n kans raak schiet, ze zullen niet heel dik bezaaid zijn.
Al blijft deze ploeg natuurlijk aanvallend, dus op die manier, zullen er zeker nog wat kansen komen.

0
Schone 17 maart 2019 om 19:03

Heerlijke wedstrijd gezien met een mooie winnaar! Wat mij betreft mag deze koers groter worden.

0
LutsenkoFan 17 maart 2019 om 19:12

Met een sterk deelnemersveld krijg je enkele World Tour teams erbij die een sprinter meeneemt. Dan krijg je 9/10 keer een sprint. Dus hou het maar lekker zo.

Vandaag was het trouwens puur door het weer ook zo zwaar.

0
Verweggistan 17 maart 2019 om 19:36

Mooie zege, mooie wedstrijd. Opvallend dat het twee oud-Roompotters zijn die 1 en 2 worden, terwijl ze daar in hun Roompottijd niet in de buurt kwamen, zoals Roompot er nu ook weer niet aan te pas kwam. Alleen Reinders was goed.

0
ChefSpijker 17 maart 2019 om 19:40

We hebben het hier over een Ronde van Drenthe. Schat een p4 in Kuurne wel wat hoger in eigenlijk. Of een p5 in Frankfurt. Dit was ook best een net resultaat in z’n Roompotperiode gezien de namen om hem heen: https://cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=30830

Zo slecht was het ook allemaal weer niet bij Roompot voor Ligthart.

0
Verweggistan 17 maart 2019 om 20:11

Ligthart reed goed bij Roompot, dat is zeker zo. En een topklassering in een klassieker is zeker mooi. Maar los van het niveau (al was het een .2 koers), winnen doet Roompot zelden. En ook Ligthart lukte het bij Roompot niet.

0
Vincent Lacressonniere 17 maart 2019 om 20:25

Ik heb bij Roompot een beetje het gevoel dat je daar een shirt en fiets krijgt, en dat iemand dan vlak voor de wedstrijd tegen je zegt: hard fietsen vandaag!

T zal vast een stukkie anders gaan.

0
maklukzat 17 maart 2019 om 21:57

Reinders kan hard rijden, maar zodra er wat druk op staat lijkt het mis te gaan. Vandaag ook weer tegen de vlakte. Wel leuk voor De Greef. Afgedankt door Roompot, maar vandaag wel mooi 2e.

0
Dolledriesoldebroek 17 maart 2019 om 20:07

Mooie koers en er werd echt gereden en ligthart was vanaf de eerste van de drie passages van de vamberg al veruit de sterkste, en uiteindelijk de dik verdiende winnaar…. chapeau!

0
mamaffia 17 maart 2019 om 21:58

Zeer fraaie en verdiende zege! Toch wel een onderschatte renner deze Ligthart, terwijl hij toch ook in grotere wedstrijden regelmatig ereplaatsen heeft gepakt. Ook niet voor niks Nederlands kampioen geworden enkele jaren geleden. Zou mooi zijn als hij zich mede door deze zege in de Tourselectie rijdt. Is hem wel gegund na dat pechjaar en zou tevens zijn eerste deelname zijn. Eerst maar eens een mooi voorjaar afleveren, maar dat gaat met deze vorm wel goedkomen.

0
zwiggelbig 18 maart 2019 om 06:35

pff heel jammer dat reinders viel zeg

0

Headlines

Populair

Materiaalzone