Geëmotioneerde Ligthart: “Dit doet heel veel deugd”

zondag 17 maart 2019 om 17:41
Geëmotioneerde Ligthart: “Dit doet heel veel deugd”

foto: Cor Vos (archief)

Pim Ligthart boekte vandaag in Hoogeveen voor het eerst sinds lange tijd weer een overwinning. De 30-jarige renner van Direct Energie reageerde na afloop voor de camera van TV Drenthe geëmotioneerd. “Dit doet heel veel deugd,” aldus Ligthart.

“Ik wist dat de vorm er was. Alles viel op zijn plek en dat doet heel veel deugd”, aldus Ligthart. “Ik had vorig jaar een rotjaar”, legt hij uit. “Eind mei ben ik hard gevallen. Daardoor heb ik maar vijf koersen kunnen rijden. Maar dat valt in het niets bij wat mijn vriendin heeft doorgemaakt. Zij heeft drie weken in het ziekenhuis gelegen en bij haar was het echt kantje boord”, kijkt hij terug. “Haar zo zien aftakelen, dat was verschrikkelijk om te zien. Toen ik net over de finish kwam zag ik haar aankomen met de kleine en dan gaat dat allemaal door je hoofd.”

Ligthart voelde zich vandaag sterk. “Gogl van Trek probeerde het op de kant te gooien. Ik bleef in de wind rijden en voelde me erg goed. Ik dacht: ‘Ik probeer het gewoon’, aldus Ligthart. “Ik kreeg Robbert mee. Hij is een trainingsmaatje. We trainen drie of vier keer per week samen. Ik wist dat hij niet zou verzaken en door zou rijden. We hebben gezegd, we blijven samen en tijdens de sprint maken we het af.”

In de klassiekers zal Ligthart weer moeten knechten voor kopman Niki Terpstra. “Ik ben heel blij dat ik in dit soort koersen mijn eigen kant kan gaan en heel blij met deze overwinning.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

achterhoeker 17 maart 2019 om 18:36

Pakt toch mooi effe 200 punten hier..
Prachtige zege

52voor11achter 17 maart 2019 om 22:00

Als je het stuk gelezen hebt dan zijn punten wel het minst belangrijk van alles.

Top gedaan van Pim! Het is hem van harte gegund.

Scott Sunderland 17 maart 2019 om 22:50

Goed gedaan ! Hij is geen topper. En dat is prima. Het NK van destijds was uiteindelijk zijn grootste overwinning. We dachten dat er meer in zat wellicht. Maar als knecht kan hij voor Terpstra veel betekenen. En in wedstrijden als vandaag voor eigen rekening rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair