Pierre-Luc Périchon schrijft La Poly Normande op zijn naam

Pierre-Luc Périchon schrijft La Poly Normande op zijn naam

foto: A.S.O. / K.D. Thorstad (archief)

zondag 5 augustus 2018 om 17:26

De Fransman Pierre-Luc Périchon heeft La Poly Normande gewonnen. De coureur van Fortuneo-Samsic bleef samen met Pierre Gouault over uit de vroege vlucht en bleef het achtervolgende peloton nipt voor. Lorrenzo Manzin completeert het podium.

Om één uur vertrok het peloton uit Avranches onderweg naar Saint-Martin-de-Landelles door het glooiende Normandische landschap. Als één van de twee aanwezige WorldTour-ploegen nam Groupama-FDJ het initiatief. Zij lieten een kopgroep met daarin acht renners wegrijden en gaven hen een voorsprong van vijf minuten mee.

Zij wisten echter niet dat de latere winnaar in deze groep was meegeglipt. Périchon was één van de acht namen die mee wist te springen in de vlucht van de dag. Met onder andere Julien Duval, Neil van der Ploeg en Goualt in de vlucht hadden zij een aantal hardrijders. Dit bleek in het laatste koersuur, toen Van der Ploeg, Gouault en Périchon tempo maakten en het peloton nauwelijks dichterbij kwam.

Zelfs na aanvallen van sterke renners als Guillaume Martin en Benoit Cosnefroy op de klimmetjes hielden zij stand. Het bleek echter wel een uitputtingsslag te zijn. Eén voor één moesten renners in de kopgroep eraf. In de laatste tien kilometer bleven alleen Gouault en Périchon nog over. De voorsprong van een halve minuut behielden zij met verve, waarna de Fransman van Fortuneo-Samsic zich tot winnaar kroonde voor een aanstormend peloton.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sagan=hulk 5 augustus 2018 om 17:34

Eindelijk de eerste overwinning voor Fortuneo.

0
Lalsacien 5 augustus 2018 om 17:52

Behielden zij met verve…..

0
bilthoven 5 augustus 2018 om 18:38

Opnieuw een ereplaats voor Connor Swift. Die heeft de laatste weken al meer laten zien dan zijn bekende neef Ben in het hele seizoen!

0
Mwielerfan 5 augustus 2018 om 19:44

Ben liet zich in csc goed opmerken gisteren

0

Headlines

Populair

Materiaalzone