Pidcock: “Hoopte dat Wout en Mathieu naar elkaar zouden kijken”
foto: Cor Vos
zondag 20 december 2020 om 17:12

Pidcock: “Hoopte dat Wout en Mathieu naar elkaar zouden kijken”

Tom Pidcock stevende lang af op een memorabele zege in de Wereldbeker van Namen, maar de jonge Brit werd in volle finale alsnog voorbijgestreefd door de latere winnaar Mathieu van der Poel en Wout van Aert. “Ik denk niet dat ik de perfecte race reed, maar dit is wel de beste manier voor mij”, blikt Pidcock terug.

“Ik heb mijn eigen wedstrijd gereden”, aldus de Brit, die uiteindelijk derde werd op elf seconden van wereldkampioen Van der Poel. “Vandaag had ik het geluk niet aan mijn zijde. Ook met een beetje meer energie in de slotronde had ik tweede kunnen worden, denk ik. Maar winnen ging niet lukken. Daar lieten ze het gat nooit te groot voor worden.”

‘Heb gestreden met de twee koningen van de cross’
Pidcock weet dat hij sterker is als hij solo aan kop rijdt. “Het is moeilijk om te zeggen, maar ik rijd beter van voren. Zo heb ik dat ook veel gedaan bij de junioren en de beloften. Als ik in de wielen moet rijden, ben ik niet zo goed. Daarom denk ik dat dit vandaag voor mij wel de juiste manier was om te koersen”, stelt de winnaar van de cross in Gavere.

Pas in de finale wisten Van Aert en Van der Poel het gat met Pidcock te dichten. De Brit wilde graag profiteren van die tweestrijd. “Ik hoopte dat ze naar elkaar zouden kijken. Maar Wout deed wat werk om terug aan te sluiten, en daarna viel Mathieu aan. Een podiumplaats is goed voor mij, en ik heb mogen strijden tegen de twee koningen van de cross”, aldus een trotse Pidcock.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
20 december 2020 17:23
Heerlijke renner in en na de cross, gewoon de beuk er in gooien omdat hij minder goed is als hij achter anderen aan moet rijden zegt hij. Nou ga hier mee door zou ik zeggen want het is geweldig om naar te kijken en je wordt er zelf ook beter van. Iets zegt mij dat we op de weg ook nog wel grote dingen van hem gaan zien.
20 december 2020 17:26
Prachtig gereden, Thomas. Mathieu hield het gaatje klein genoeg zodat Wout er nog naartoe kon rijden en dat hielp Mathieu weer in het zadel. Volgend jaar is Pidcock weer wat sterker en word hij de te kloppen man.
20 december 2020 17:27
Fantastisch gereden, had heel lang het gevoel dat hij zou gaan winnen vandaag en dat de elastiek zou breken maar uiteindelijk waren de grote 2 toch net iets te goed. Al hadden ze mekaar nodig om Pidcock terug te halen.
20 december 2020 18:26
Stoer ventje, ik had hem de winst van harte gegund!
20 december 2020 18:34
Sterkste man in koers vandaag, soort VDP 2.0.
    20 december 2020 22:12
    Hij werd 3e .... omdat hij ging "hopen" Die gasten moeten eens leren dat je met hopen niet wint. VdP wint vandaag alleen maar omdat hij als enige oprecht gelooft dat hij kan winnen.
    20 december 2020 22:16
    vdp wint omdat van Aert het gat dichtrijdt anders was het gewoon voor pidcock hoor.
    20 december 2020 22:47
    Stijn is er nog ziek van. Wen er aan: VdP is beter dan Van Aert. Maar so what. Schitterende sport gezien, mede dankzij WvA. Dat telt.
    20 december 2020 22:58
    @Stijn, VdP is nooit meer dan 11 seconden v.d. leiding v.d. wedstrijd geweest .... en de laatste ronde is in zo'n geval 99% vd tijd voor hem. Pracht race dat zeker Maar Pidcock verliest door te hopen en Wout door "voor het podium" te rijden ... en was er wederom maar één met het geloof om te winnen.
    21 december 2020 06:51
    Die jongen zegt eens iets op TV en hij wordt hier direct afgemaakt. Ik denk dat hij zelf het maximum aan het geven was en dan hoop je uiteraard dat ze achter je een beetje naar elkaar kijken, zeker als het verschil nooit groter is dan 10'.
20 december 2020 19:10
Heerlijk koers gemaakt, nu nog Nederlands leren!
    21 december 2020 06:57
    Hij zou al enkele woorden NL - zelfs zinnen - kennen. Renaat deed gisteren een poging tijdens het interview maar dat leek nog te hoog gegrepen.
    21 december 2020 09:51
    Voor Renaat ?

Reacties zijn gesloten.