Pfingsten over overstap naar Jumbo-Visma: “Een van de mooiste ploegen ter wereld”

woensdag 30 oktober 2019 om 11:18
Pfingsten over overstap naar Jumbo-Visma: “Een van de mooiste ploegen ter wereld”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft de komst van Christophe Pfingsten bevestigd. De 31-jarige Duitser heeft voor een seizoen getekend bij het Nederlandse WorldTour-team. “Jumbo-Visma is een van de mooiste ploegen ter wereld”, aldus de kersverse aanwinst.

De Duitse coureur looft de professionaliteit binnen Jumbo-Visma. “De laatste jaren is het team steeds groter en steeds professioneler geworden. Ik ben daarom heel blij dat de ploeg mij wil hebben en dat ik deze kans krijg.”

Pfingsten is geen nieuwe naam voor enkele renners van Jumbo-Visma. De Duitser reed tussen 2012 en 2014 samen met Dylan Groenewegen bij het Zuid-Hollandse Cyclingteam De Rijke. “Daarnaast ken ik mijn landgenoten Paul Martens en Tony Martin goed.

Jumbo-Visma heeft met de komst van Christophe Pfingsten de selectie voor 2020 rond.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma 2020
flag-be Wout van Aert
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Pacal Eenkhoorn
flag-nl Jos van Emden
flag-no Tobias Foss
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-au Chris Harper
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Lennard Hofstede
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-de Tony Martin
flag-de Christoph Pfingsten
flag-si Primož Roglič
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-dk Jonas Vingegaard
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

28 Reacties

AnderJ 30 oktober 2019 om 11:24

Hoe denken jullie over de selectie? Aangenomen dat Bennet in grote ronden moet knechten, zijn er nu vier klimknechten (Bennet, De Plus, Gesink en Kuss). Je komt er een eind mee. Maar voldoende?

ghostwriter 30 oktober 2019 om 11:39

Zijn Bouwman, Tolhoek, Harper, Vingegaard en Foss geen klimmers die voor een kopman kunnen knechten? Samen met Gesink, Bennett, Kuss en De Plus lijkt me dat meer dan voldoende.

Johnny7 30 oktober 2019 om 11:43

+ Tolhoek

Als je in elke grote ronde een volwaardig klassement team wilt opstellen wat mogelijk is met 3 kopmannen, dan zal het wel krap worden met het verdelen van de bergknechten inderdaad.

kelderfan 30 oktober 2019 om 11:57

Ik denk ook, dat er wel 1 klimknecht bij had gekund. Pfingsten komt voor 1-jaar; dan had je bijv. Bakelants ook voor 1-jaar kunnen inhuren.

tendam 30 oktober 2019 om 13:23

@ghostwriter
Bouwman vind ik niet echt een klimknecht, meer een allrounder die redelijk bergop gaat. Qua renners die echt het verschil kunnen maken voor hun kopman heb je nu De Plus, Bennett, Kuss, Gesink en wellicht Tolhoek. De anderen moeten dat nog laten zien.

ghostwriter 30 oktober 2019 om 14:01

@tendam
Bouwman heeft in het verleden al meerdere keren bewezen ook in het gebergte een waarde te hebben voor een kopman. Verder hebben Harper, Vingegaard en Foss zich misschien nog niet bewezen als knecht in een grote ronde maar dat neemt niet weg dat ze klimmers zijn. Of ze het verschil kunnen maken kunnen we nog niet weten omdat ze nog niet de kans hebben gekregen om dat aan te tonen. Daarbij hoeft niet elke klimknecht direct het verschil te kunnen maken zolang ze maar een meerwaarde hebben.

rovi 30 oktober 2019 om 15:26

Bovendien hoeft niet iedere knecht een klimknecht te zijn. Als je in de finale je kopman, schaduwkopman en twee goede knechten heb zit je mijns inziens al in een enorme luxepositie. Voor de eerste fase zijn krachtpatsers die niet bij de eerste heuvel opgeven, bijvoorbeeld Tony Martin, Wout van Aert etc., ook extreem nuttig. Als je naar de tourselectie van Ineos zie je ook genoeg van deze types (ik reken renners als Rowe, Moscon en in mindere mate Kwiato daar toe) en zijn het echt niet alleen maar topklimmers

Yeez 30 oktober 2019 om 11:26

Er zijn wel meer klimknechten, maar echte topknechten heb je er 4/5 van ja, al kunnen kruijswijk, dumoulin en roglic ook voor elkaar rijden!

Overigens krijgt Pfingsten maar een 1jarig contract. Denk dat ze voor volgend jaar nog een pure knecht zochten die dat jaar kan overbruggen op alle terreinen

kelderfan 30 oktober 2019 om 11:41

Sam Oomen komt volgend seizoen vrij. Dan is ook ’t gedoe met de opstellingen voor de OS niet van toepassing.

vanSpringel 30 oktober 2019 om 11:45

Mooi dat de ploeg nu rond is.
Wat ik me wel eens afvraag, bestaat er ook een namenlijst van alle, ondersteunende, niet te missen, mensen van wielerploegen ?. Denk aan soigneurs, artsen, mannazjees etcetera.

kiryienka 30 oktober 2019 om 12:09

Zie de site van elke ploeg. Staat vaak iedereen van de ploeg op. Misschien moet je voor de nieuwe namen nog even wachten tot ze echt in dienst zijn

jvh93 30 oktober 2019 om 12:08

Denk dat de selectie wederom goed in balans is, net als dit jaar het geval was.

Powless –> Dumoulin (enorme verbetering)
De Tier –> Foss (momenteel gelijkwaardig, maar voor de toekomst een verbetering)
Olivier –> Harper (moet nog blijken, maar gezien Olivier maar weinig gereden heeft al een verbetering)
Van Poppel –> Pfingsten (beide semi-snelle mannen die ook in de klassiekers meekomen maar net te kort komen. wellicht een kleine achteruitgang o.b.v. resultaten, maar puur als knecht zal ik hem gelijkwaardig noemen)

Al met al een prima transferperiode en weer een sterke ploeg voor komend seizoen

ChefSpijker 30 oktober 2019 om 12:29

Een kleine achteruitgang op basis van resultaten? Ik snap de keuze om Danny te laten vertrekken wel op zich, geen echte veelwinnaar en de focus gaat steeds meer naar klassementen. Maar kom op zeg, hij is wel een veel betere renner dan Pfingsten. Op basis van resultaten. Dit jaar viel wellicht wat tegen (al eindigt hij gewoon nog 5e in GW en 7e in DDV), maar in 2017 sprintte hij nog acht keer top 5 in een grote ronde en won drie koersen/etappes. Daar kan Pfingsten enkel van dromen.

KnightBiker 30 oktober 2019 om 12:55

Van Poppel haalt toch heel wat puntjes binnen met korte klasseringen, maar echt winnen is moeilijk: te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Bij Wanty hebben ze zo’n renner nodig om de punten binnen te halen en is eventueele winst een leuke bonus. (Vorig jaar Giro was hij er vaak dichtbij)

Voor Van Poppel is het echt de beste optie, want zal ook vaker de steun van de hele ploeg krijgen.

Rawolf 30 oktober 2019 om 15:31

Alles is een flinke verbetering behalve Pfingsten voor van Poppel, dat is een achteruitgang. 3 vooruit 1 achteruit we mogen niet klagen.

jp.vanoosterhout 30 oktober 2019 om 14:48

hoe komt men erbij dat er bergop versterking moet komen,met de plus,gesink,bennett,kuss,tolhoek heb je al 5 man die heel goed bergop van waarde zijn !en dan heb je nog 3 man foss,vingegaard en harper die al redelijk goed mee komen en bouwman is ook van de heuvels en ook martin,van aert en teunissen kunnen hun werk in de heuvelzone of eerste berg goed doen !en de 3 kopmannen zullen ook niet te beroerd zijn om eens te knechten onzin sterk genoeg die ploeg

rahimns 30 oktober 2019 om 15:01

En kijk hoe Hofstede aan het eind van de Vuelta op kop van het peloton reed bergop. Ze hebben meer renners die als het gaat om het verdedigen van een trui prima werk kunnen doen. Deze ploeg heeft een prima balans gevonden in renners voor het klassieke werk, de sprint en voor de klassementen. Alleen geen echt puncher, een renner voor de heuvelklassiekers. Jammer dan maar… je kan niet alles hebben.

deluxe 30 oktober 2019 om 16:16

@Rahims, ik denk dat Roglic zijn zinnen op de Waalse klassiekers gaat zetten. In elk interview geeft hij aan dat hij de beste wil zijn, dat is zijn motivatie. Hij is al de beste in weekkoersen, was de beste in een grote ronde. Heeft nu geproefd van 1-dags koersen dit najaar en wil hier ook de beste worden. En kan dat dan volgend jaar prima combineren met de Tour de france en het WK.
Dan heeft TJV dus ook direct een kanshebber in deze koersen.

On: prima aankoop als knecht lijkt me

rahimns 30 oktober 2019 om 17:09

@deluxe ik sluit het ook zeker niet uit… wellicht misschien nog niet komend jaar maar ik denk ook zeker dat hij daar zijn geluk zal gaan beproeven.

Explorer 30 oktober 2019 om 19:52

@rahimns, ik vind het team voor de Vlaamse klassiekers mager, het is meer een ‘ronde’ team aan het worden. Roosen, theuissen, (normaal van aert) en misschien grondahl/wynants zijn er voor die eerste klassiekers in het jaar. De laatste twee en meerdere zijn geen winnaars/afmakers. Geeft niet als roosen of theuissen in goede doen zijn. Ik laat me verrassen wat die richting betreft. Het ronde werk zit wel snor. Wat een teams kun je daarvoor samenstellen zeg, poeh.

castelinni 30 oktober 2019 om 16:33

Jammer dat ze al uitgewinkeld zijn maar wel begrijpelijk,
Had een politt, edvald hagen of bakelands nog graag zien komen

Jonathan 30 oktober 2019 om 17:24

Ik denk dat ze zochten naar een extra man voor een ronde met TTT.
Gewoon iemand die hard kan rijden, evt het zelfde profiel als Tony Martin, alleen iets minder.

Franco Ballerini 30 oktober 2019 om 18:00

Mooie ploeg als je het rijtje zo ziet. Ik denk dat ze wel wat beters als Pfingsten hadden kunnen aantrekken. Over Bouwman en van der Hoorn heb ik ook wat twijfels, maar voor de rest zie ik voor een ieder wel een nuttige rol weggelegd.

Explorer 30 oktober 2019 om 19:55

@franco, bouwman lindeman zelfde type renner die midden gebergte moeten aankunnen. Zich daarin het snotje rijden en daarna lekker afzakken. Bouwman kan trouwens ook aardig tijdrijden, ventje is pas 25, beste jaren moeten nog komen.

kelderfan 30 oktober 2019 om 20:11

Bouwman is toch wel een maatje groter en beter dan Lindeman denk ik zo.
Lindeman kan misschien nog van nut zijn in de 1.1/1.2 koersen. Harde werker dat wel.

S. Morgenstern 30 oktober 2019 om 20:29

Bouwman is een ander type middenvelder dan Lindeman. Die eerste is echt veel beter in de bergen (41ste in Giro en 33ste in Zwitserland) en een stuk waardevoller in een eventuele ploegentijdrit. De tweede is dan weer een stuk beter als loods in het WT-gedrang. Beide zijn prima knechten voor allerlei werk voor de finale, waarbij er bij de jongere Bouwman wellicht nog wat rek op zou kunnen zitten.

steoo 30 oktober 2019 om 20:24

Pfingsten heeft ook nog een veldrijdersverleden. Leuk voor Wout en Mike.

Theo Smits 30 oktober 2019 om 22:36

Ik zou Pieter Weening nog halen als ik iets bij TJV te zeggen had.
Een superknecht ( zie WK 2019) die als vrijbuiter ook nog een rit kan winnen
Jaarcontract en volgend jaar weer kijken hoe het gaat / gegaan is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair