Peter Stetina verruilt de weg voor gravel en endurance mountainbiking

woensdag 6 november 2019 om 17:12
Peter Stetina verruilt de weg voor gravel en endurance mountainbiking

foto: Cor Vos

Peter Stetina zien we komend seizoen niet terug in het WorldTour-circuit. Sterker, om de Amerikaanse klimmer in actie te zien moeten we uitwijken naar onverhard terrein, want hij volgt zijn hart en gaat zich volledig op het gravelracen en endurance mountainbiken richten.

Medio oktober liet Stetina weten dat de Tour of Guangxi zijn laatste wedstrijd zou zijn voor Trek-Segafredo en dat hij al een nieuwe werkgever voor 2020 had. Zijn toekomstplannen bleven toen nog schemerig, maar nu blijkt dat hij zich gaat toeleggen op een carrière in het gravelracen en endurance mountainbiken. Zijn deelname aan de Dirty Kanza-gravelrace eind mei had het vuurtje aangewakkerd, laat hij weten aan Velonews. “Ik was nerveuzer voor Dirty Kanza dan voor de Ronde van Lombardije. Het werd mijn nieuwe passie.”

Hoewel hij een nieuwe weg inslaat, is zijn liefde voor het wielrennen op de weg niet verdwenen, integendeel. “Ik ben nog steeds dol op koersen op de weg en ik had het graag allebei gedaan, maar dat was niet haalbaar. Veel managers van WorldTour-teams staan daar niet voor open. Laten het duidelijk zijn, dit is geen pensioen, maar een overgang. Fysiek sta ik er uitstekend voor. Ik ben gelukkig en nog altijd hongerig, maar ik realiseerde me dat er meer te bereiken is in een andere tak van sport.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Baik-Baik 6 november 2019 om 17:45

Mooi dat hij zijn hart volgt en meteen serieuze concurrentie voor Ten Dam. Na het stoppen van Phinney is er wel een plaatsje vrijgekomen bij EF in het alternatieve circuit. Blijkbaar vullen ze dat niet op.

0
Samlambeej 6 november 2019 om 21:42

Concurrentie? Wat dacht je van de jongste junioren-wereldkampioen Quinn Simmons.
https://durangoherald.com/articles/289241

0
kampioenvanhetkarakter 6 november 2019 om 23:35

wel fiks verschil tussen Leadville en Dirty Kanza..Leadville is en 160km minder en is op extreme hoogte…Quinn woont zijn hele leven in Colorado en zoals je in Yorkshire zag is hij volgroeid voor zijn leeftijd…net als Nairo

0
chasse patat 6 november 2019 om 17:53

Gaat Laurens ook meedoen met de Dirty Kanza het komende jaar? Lijkt mij inderdaad wel iets voor hem.

0
chasse patat 6 november 2019 om 17:54

Ik zie dat hij daar al bevestigend op heeft geantwoord in het artikel van 12 oktober jl. op Wielerflits.

0
kampioenvanhetkarakter 6 november 2019 om 23:29

Ten Dam gaat Dirty Kanza doen, maar niet om te winnen…gezien het niveau van dit jaar waarbij WorldTour profs met meer overwinningen dan Ten Dam het niet konden winnen verwacht ik ook niet dat hij kansrijk zou zijn…
Ik vind dat EF alternative racing program wel echt spekkie naar het bekkie voor Ten Dam. Alleen is het volgens mij de bedoeling dat hij ambassadeur wordt van Giant en Etxeondo…net ff verkeerde merken voor EF

0
Scott Sunderland 6 november 2019 om 22:31

Ook wel een goed moment voor Stetina om van discipline te wisselen. Het is geen verkeerde renner, maar hij is alweer 32 jaar en zonder een enkele overwinning.

Men zag een behoorlijke rondrenner in hem maar nog nooit heeft hij top twintig gehaald. Misschien goed het eens over een andere boeg te gooien.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone