Pellizotti: “Vaak gedacht aan einde zoals Pantani”

donderdag 1 maart 2012 om 12:25

foto: Sirotti

Franco Pellizotti zag het leven lange tijd niet meer zitten. Nadat hij in maart 2011 met terugwerkende kracht werd geschorst voor twee jaar, doet de Italiaan nu zijn verhaal in La Stampa.

“Ik heb vaak gedacht dat ik zou eindigen als Marco Pantani. Gelukkig hebben mijn vrouw en mijn kinderen mij gered. Dankzij hen heb ik mijn schorsing kunnen accepteren. Wielrennen is niet langer het belangrijkste in mijn leven, mijn gezin is dat wel”, zo was Pellizotti openhartig.

Betrapt werd de Italiaanse krullenbol eigenlijk nooit. Wegens afwijkende bloedwaarden in zijn biologich paspoort werd de toenmalig renner van Liquigas geschorst. Pellizotti: “Dat maakte het zo moeilijk. Ik zat zo diep dat ik vaak aan Marco Pantani heb gedacht. Gelukkig kon ik rekenen op veel steun.”

De nu 34-jarige ‘Dolfijn van Bibione’ ziet zijn schorsing in mei aflopen en kan rekenen op de interesse van een viertal Italiaanse ploegen. Liquigas zou de renner graag weer verwelkomen in het team, maar met Lampre, Acqua&Sapone en Farnese Vini liggen er wel kapers op de kust.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone