Patrick Lefevere over Wout van Aert: “Hoeveel pech kan je hebben…”

zaterdag 25 juni 2022 om 09:31
Patrick Lefevere over Wout van Aert: “Hoeveel pech kan je hebben…”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere is in zijn wekelijke column ingegaan op de absentie van Wout van Aert op het Belgisch kampioenschap wielrennen zondag. De uittredende kampioen van Jumbo-Visma heeft zijn knie gestoten en wil richting de Tour de France geen risico nemen. “Hoeveel pech kan je hebben?”, vraagt Lefevere zich af.

“De grote afwezige zondag is natuurlijk Wout van Aert, die op stage in Tignes met zijn knie tegen zijn stuur heeft gestoten“, schrijft de ploegbaas van Quick-Step-Alpha Vinyl in Het Nieuwsblad. “Hoeveel pech kan je hebben… Ik ga niet beweren dat het niet is gebeurd, maar als Jumbo-Visma zijn kopmannen voor de Tour liever weg houdt van de kampioenschappen, zeg dat dan ook met zoveel woorden. Of is het toeval dat Primož Roglič ook niet mee doet in Slovenië?”

Geen kleine kampioenen
Het BK van zondag in Middelkerke is vlak en Quick-Step-Alpha Vinyl huisvest geen favoriet, volgens Lefevere. “Amper tweehonderd kilometer. Uiteraard niet in het voordeel van onze ploeg, die zonder sprinter start. Ik lees links en rechts dat Remco Evenepoel het maar moet doen zoals in Gullegem Koerse, maar met permissie: dat is complete nonsens. Tussen het peloton dat daar aan de start stond en dat van het BK is geen vergelijking mogelijk. […] Op het BK ligt het soortelijk gewicht van het peloton tien keer hoger.”

“Om positief te eindigen: ondanks het parcours, ondanks de scheef getrokken krachtsverhoudingen en ondanks de afwezigheid van Van Aert gaan we toch een goeie koers zien en een verdiende winnaar krijgen”, gaat Lefevere verder. “In de tijd van Ludovic Capelle had je nog kleine kampioenen, vandaag niet meer. Niemand moet Dries De Bondt zo noemen, want die jongen heeft genoeg getoond dat hij met de fiets kan rijden. Wie zondag wint, mag zich voor eeuwig Belgisch kampioen noemen. En zal zich daar nooit voor moeten schamen.”

Dit artikel delen:

88 Reacties

Vierkante Wielen 25 juni 2022 om 11:34

Het is ook wel beetje shady toch? Paar dagen voor het BK op trainingskamp voor de Tour last van je knie krijgen en dan afmelden. Ik geloof er ook weinig van eerlijk gezegd, maar je zult iets moeten als je niet wil starten maar wel het WK wil rijden. Zo kort voor de Tour en een groene doel afreizen naar België met oplopende positieve Corona tests is gewoon een extra risico en ik had het zelf ook niet gedaan als ik hem was.

Bij Roglic hebben ze al eerder gezegd dat ie niet rijdt dus das een ander verhaal.

0
Romāns Vainšteins 25 juni 2022 om 11:45

De interessante piste voor Lefevere is natuurlijk dicht door laten sudderen en etteren tot een niveau dat Belgie van Aert ook náást zijn bloedlijn als landverrader bestempelt en zo Vannogwathout wel gedwongen wordt om de stijve rolverdeling van afgelopen jaar om te draaien.

0
harryjohan71 25 juni 2022 om 12:03

@Albeijing Feeniks alleen is het altijd wel erg subjectief.

0
Beer 25 juni 2022 om 14:41

Beetje samenloop van omstandigheden denk ik.

Enerzijds geloof ik het verhaal wel dat hij tegen zijn stuur stootte en dat ze geen risico willen nemen richting Tour. Ik geloof het ook dat van Aert op zich wel wil meerijden op het BK en heel graag nog eens die trui wil pakken.

Maar anderzijds staat daar dan wel tegenover dat de Tour zoveel belangrijker is. Ik denk dat Wout heel graag Ganna nog eens wil kloppen en die eerste gele trui wil & daar maximaal op inzet. Een hoofddoel veel meer dan Wout laat blijken en vertelt. Neem daar nog eens bij de schrik voor een positieve corona-test in combinatie met de massa volk in Middelkerke en dan is die stoot tegen het stuur plots wel heel convenient. Een excuusje om nog meer te kunnen mikken op dat eerste geel.

En nu maar hopen dat hij niet echt pijn heeft aan zijn knie en er na de RVV weer een groot doel in rook opgaat. Zal toch blij zijn als hij maandag terug op Strava verschijnt en laat weten niets meer te voelen.

Beetje sneu van Lefevere, de wrijvingen met Jumbo over andere zaken klinken er in door. Hij zal ook al wel doorhebben dat van Aert nooit meer naar zijn team komt, dus die hoeft hij ook niet te sparen of paaien.

0
Silent Hill 25 juni 2022 om 15:03

edit wf: niet doen

0
SpeedyLegs 25 juni 2022 om 14:58

Zou het kunnen zijn dat een sponsor je liever ziet rijden in de standaardtrui? Kan me dat goed voorstellen.

0
Marcus Aurelius 25 juni 2022 om 15:16

Dat was alleszins voor Lefevere in vroegere tijden altijd al een grote bezorgdheid. Zelfs met de wereldkampioenentrui hinkt hij nog op twee gedachten daaromtrent. Ben er verder zeker van dat hij gelijk heeft omtrent Van Aert. Als de bond wat ballen heeft laat men hem overkomen voor een onderzoek. In het voetbal nemen ze zoiets toch ook nooit voor waarheid aan bij interlands !?

0
Knaljaas 25 juni 2022 om 19:16

@Marcus Aurelius: integendeel, Lefevere heeft al altijd een zwak voor kampioenentruitjes in z’n ploeg

0
vanSpringel 25 juni 2022 om 15:33

Indien men zo nu en dan met een grote versnelling rijdt, krijgt men af en toe kniespijt.

0
Baard 25 juni 2022 om 20:50

Misschien wint er nu een andere Ludovic. Zou mooi zijn!

0
peervaneynthoven 26 juni 2022 om 00:08

Cynische zuipschuit.Had ie nog wat te melden over Schmid,maar vooral Lampaert?

0
Kopinkas 26 juni 2022 om 00:27

Knieproblemen bij de concurrentie. Een kniesoor die daarom maalt.

0
tramontana 26 juni 2022 om 08:10

De man zal wellicht wel gelijk hebben. En dat Remco straks voluit voor die trui gaat, valt te verwachten, die rijdt pas eind in augustus weer een koers dus kan zich smijten. Lampaert kan goed afstoppen. Het kan ook omgekeerd. Lampaert die gaat, en Remco die afstopt, of Remco die Lampaert als springplank gebruikt. Bottom line: ook zonder WvA zal het een QS overwinning zijn om naar op te kijken. Dat was zowat de boodschap die PL wilde geven.

0
drethehague 26 juni 2022 om 10:17

Moet je het niet vlak voor de belangrijste ronden van t jaar inplannen misschien ?

0
drethehague 26 juni 2022 om 10:18

Wout gaat voor geel

0
sooike 26 juni 2022 om 23:13

Ik ben ooit berispt door deze redactie omdat mijn taalgebruik “onwelvoeglijk” was. Maar mag een eerzame ploegleider wel als “cynische zuipschuit” worden betiteld?

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone