Patrick Lefevere lonkt naar Lotte Kopecky: “Wij bieden graag een oplossing”

zaterdag 30 juli 2022 om 11:13
Patrick Lefevere lonkt naar Lotte Kopecky: “Wij bieden graag een oplossing”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere ziet Lotte Kopecky graag de overstap maken naar zijn vrouwenploeg AG Insurance-NXTG. In zijn column gaat de manager van Quick-Step-Alpha Vinyl, die sinds dit jaar betrokken is bij het project van NXTG, in op de situatie van Kopecky bij haar huidige ploeg SD Worx.

Afgelopen weekend werd namelijk bekend dat Lorena Wiebes na dit seizoen vertrekt bij Team DSM, ondanks een doorlopend contract. “Lorena Wiebes rijdt volgend jaar voor SD Worx en ik heb de indruk dat Lotte Kopecky zich daardoor een beetje koud gepakt voelt. Mochten ze elkaar echt in de weg zitten, dan bieden wij natuurlijk graag een oplossing”, schrijft Lefevere in zijn column in Het Nieuwsblad.

Een eventuele komst van Kopecky (winnares van Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen dit jaar, red.) zou een flinke versterking zijn voor AG Insurance-NXTG, dat momenteel vooral talenten herbergt en moet hopen op wildcards voor grote koersen. “Onze gemiste deelname aan Luik en de Waalse Pijl is meer dan goed gemaakt met de invitatie voor de Tour Femmes. De bedoeling is om met ons team in de toekomst niet meer afhankelijk te zijn van de invitaties. We willen naar de Women’s WorldTour en liefst al volgend jaar“, vertelt Lefevere.

‘Financieel gaat het vrouwenwielrennen hard’
“Op de transfermarkt zoeken we versterking, maar de kalibers Lorena Wiebes zijn financieel voorlopig geen spek voor onze bek. Ook daarin gaat het dameswielrennen hard. De makelaars hebben een nieuwe goudader ontdekt”, geeft de manager aan.

Met het uitzendbureau Experza, waar Lefevere medeoprichter van is, is hij dit jaar ingestapt bij NXTG. Op dat moment werd ook AG Insurance als nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. De dagelijkse leiding bij het team is in handen van Natascha Knaven-den Ouden en Jolien D’hoore is momenteel de ploegleidster.

Patrick Lefevere bij de presentatie van AG Insurance-NXTG – foto: Nico Dick

Dit artikel delen:

24 Reacties

Emergo 30 juli 2022 om 11:26

Die man is toch de goedheid zelve, Asiel aanbieden aan die arme Kopecky die zich een beetje koud gepakt voelt (sic).

YogiBear 30 juli 2022 om 11:34

En al die grote boze makelaars hebben het natuurlijk allemaal gedaan. Dat terwijl ome Pat het beste voorheeft met iedereen; zomaar uit de goedheid van zijn hart.

Pietspeed 30 juli 2022 om 12:15

Wilde eigenlijk een vakbond, werd toch maar een uitzendbureau. Patlef is bovenal zakenman.

Fast Freddy 30 juli 2022 om 12:19

Hahaha yogi, de goedheiligman.
Meteen ook weer dat liedje in mijn hoofd, "ik heb een bon gepakt, ik heb een ton gepakt, die arme Lotte van SD voelt zich toch zo koud gepakt"
Tralalala

Poeksel 30 juli 2022 om 11:32

Maar het was ook mijn gedachte, dat Kopecky waarschijnlijk niet blij is met de komst van Wiebes. Al zie ik die laatste geen Strade Bianche winnnen.

Kaj 30 juli 2022 om 11:33

Denk dat Kopecky de ambitie tot groot sprinter uit d'r hoofd moet zetten en zich toe moet leggen op de eendagskoersen. Als je de Ronde en de Strade kan winnnen heb je ook potentie voor Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix en met alle respect dat spreekt meer aan dan een etappe in de TdF of de Giro Donne. Daarbij komt Wiebes is na 2 jaar toch weer weg.

Cayolle 30 juli 2022 om 11:42

Exact, Kopecky is meer dan alleen een sprinter (geworden) en als eendagskoers-specialist zit ze waarschijnlijk beter bij SD Workx omdat ze daar betere ondersteuning heeft en kan profiteren van de dreiging van andere kopvrouwen.

Brabander 30 juli 2022 om 13:02

Ik las dat deze week ook hier. Dat Kopecky en zelfs Vollering niet content zouden zijn met de komst van Wiebes. Dat zijn toch compleet andere rensters. Zeker Vollering. Kopecky plaats ik daar tussen

NiM 30 juli 2022 om 13:05

Ik denk niet dat Kopecky die ambitie heeft. Alleen eindigt een groot deel van de wedstrijden op een massasprint en dan rij je toch liever een ereplaats dan 40e te worden na een leadout denk ik dan.

kleomantre 30 juli 2022 om 11:57

De man neemt zijn narratief en naargeestigheid mee naar de vrouwen. Inclusief gekonkel in de media over andere personen. Je moet er maar blij mee zijn.

Murcia 30 juli 2022 om 12:16

De Don moet toch wat schrijven in zijn column ook al is het dit keer over iets wat hem geen biet interesseert namelijk het dames wielrennen. Kopecky is al lang geen pure sprinter meer maar een renster voor de klassiekers geworden, dus Wiebes bijt haar niet. Patrick heeft er nog steeds moeite mee dat zijn eerste optie, het inkopen bij SD-Worx niet gelukt is en dat hij in plaats daarvan moet gaan bouwen met een ploeg zonder geweldige stenen. Dus dan maar wat proberen te stoken om de aandacht af te leiden.

Gijsbert Van Beers 30 juli 2022 om 13:20

Als je dat plaatst in het perspectief van TJV, dan hebben die een stuk beter werk geleverd. Vos binnengehaald als boegbeeld, en in hele korte tijd een degelijke plek verworven in het dameswielrennen. Met inmiddels naast Vos ook andere degelijke renner, en gewoon een goede omkadering.

Maar waar ik bij TJV het idee heb dat ze vooral ook interesse hebben in het sportieve, hoor je Lefevere enkel emmeren over geld, opbrengsten of goudaders. En niet over hoe belangrijk het is voor het dameswielrennen om goede ploegen te bouwen en het algehele niveau omhoog te brengen door synergie met de mannenploeg.

Beekman 30 juli 2022 om 12:17

Nee geen zin in om de tweede viool te spelen met de komst van Wiebes, maar ook bij een andere ploeg word deze dame op een been geklopt door Wiebes. Daarnaast zit ze nu in een sterke ploeg, met het vertrek naar een andere ploeg zal dat haar tol eisen, geen gebruik (lees wieltjes zuigen) van de sterke ploeg, en als madam de forcing wilt voeren dan zal ze haar oude ploeg genoten op haar nek krijgen, in mijn ogen is ze met een vertrek niet beter uit.

NiM 30 juli 2022 om 13:11

Het zit wel heel diep als er telkens maar weer naar die ene wedstrijd (RVV) wordt gerefereerd waar ze dan trouwens gewoon perfect ploegenspel speelde. Hopelijk ga je beter om met de echte tegenslagen in je leven

A.M.M. Jonkers 30 juli 2022 om 12:24

Kunnen wij a.u.b. allemaal meteen stoppen om over deze charlatan Patrick L. te schrijven hier!
Daar kickt deze narcistische persoon op…….

Gijsbert Van Beers 30 juli 2022 om 12:26

De rasopportunist in Lefevere komt weer boven. Een beetje olie op het vuur gooien bij een andere ploeg, in de hoop er zelf beter van te worden.

Overigens verwacht ik dat Kopecky een prijskaartje zal hebben dat heel veel lijkt op dat van Wiebes. Boegbeeld van het Belgische wielrennen, winnares van enkele grote wedstrijden, doorlopend contract bij de beste ploeg van dit moment. Nee, die zal echt niet gratis zijn.

Ik ben vooral benieuw hoeveel meiden happig zijn om voor Lefevere te gaan rijden. Immers, hij heeft zich in het verleden nou niet bepaald lovend uitgelaten over het dameswielrennen, en hij ziet ze vooral als financiele broedkippen ipv sportieve meerwaarde.

Brabander 30 juli 2022 om 13:04

Ah. Dhr. Lefevere is aan het stoken. Wat is dat toch een nare man zeg.

Pol 30 juli 2022 om 13:15

Wie moet Kopecky naar de meet brengen in de grote klassiekers ? Net als in de RVV 12 KM in het wiel van een ploeggenote.

NiM 30 juli 2022 om 13:46

Net als Van Vleuten bedoel je ?

Pol 30 juli 2022 om 14:24

NIM Hoelang heeft ze bij Van Vleuten in het wiel gereden in de Strade Bianche. Dat was meer dan 12 K.M.

Beekman 30 juli 2022 om 16:47

@NIM, kijk eens naar de tv met je vervelende opmerkingen, zeker een grote fan van Kopecky, je hoort niet graag de waarheid.

Maillot à Pois 30 juli 2022 om 13:21

Dat koud gepakt lijkt me wishful thinking van de Don. Kopecky is jarenlang de enige kopvrouw binnen haar ploeg geweest, en het was voor haar net een verademing deel te kunnen uitmaken van een sterke ploeg waarin dat niet zo is. Ze heeft ook al meermaals aangegeven hoe goed ze zich voelt binnen de ploeg. Zou me dan ook sterk verbazen als ze zou overwegen te vertrekken om opnieuw een volledige ploeg te moeten dragen, zeker omdat Wiebes en zij totaal andere types zijn.

uitdewaaier 30 juli 2022 om 14:45

Pfffff daar ben je lekker mee . Dat opperhoofd, evp en straks ook dat mens erbij.

Ronellenfitsch 30 juli 2022 om 20:35

Wat een zure reacties op de altijd interessante verhalen van Lefevere, die veel uit z’n ploegen haalt. De meeste wielerflitsers zijn blijkbaar meer van de John Lelangue school, je moet braaf praten, zwijgend je geld op halen en naar abstract naar pech wijzen of gewoon niet communiceren. Geef mij maar Pat, ook met een flesje rood achter de kiezen.

Headlines

Populair

Materiaalzone