Patrick Lefevere presenteert vrouwenploeg: AG Insurance aan boord als hoofdsponsor
foto: Nico Dick
dinsdag 22 maart 2022 om 10:36

Patrick Lefevere presenteert vrouwenploeg: AG Insurance aan boord als hoofdsponsor

Patrick Lefevere heeft vandaag in Gent zijn nieuwe vrouwenwielerploeg voorgesteld. De teammanager van Quick-Step Alpha Vinyl gaat zoals verwacht samenwerken met de Nederlandse ploeg NXTG Racing Team. Verzekeraar AG Insurance wordt hoofdsponsor tot 2025 en de ploeg zal dan ook door het leven gaan als AG-NXTG.

Dat Lefevere gaat investeren in het vrouwenwielrennen, is al langer bekend. Het uitzendbureau Experza, waarvan de ploegmanager van Deceuninck-Quick-Step medeoprichter is, bundelt namelijk de krachten met UCI-ploeg NXTG Racing. “Het vrouwenwielrennen groeit heel erg snel. Op dit moment heb ik echter het gevoel dat er niet genoeg rensters van een bepaald niveau zijn voor alle huidige WorldTour-teams”, vertelde Lefevere eind december al.

“Daarom doe ik het op de omgekeerde manier en beginnen we bij junioren en jonge rensters. Door hen een omgeving te bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Zo ben ik in contact gekomen met oprichtster Natascha Knaven-den Ouden en zijn we gaan praten. We moeten de pool van kwaliteitsrensters in het peloton vergroten. Dat is hoe je de sport laat groeien. Dat is hoe je de sport duurzamer maakt.”

Drie teams vanaf 2023 
De bestaande NXTG-ploeg is een project van oprichter Natascha den Ouden, partner van ex-renner Servais Knaven. Er zal veel veranderen binnen de ploeg. Zo komt er met AG Insurance, al 25 jaar partner van de Belgische wielerfederatie, een nieuwe hoofdsponsor aan boord die zal zorgen voor een flinke financiële injectie. Het is een project voor de langere termijn, aangezien AG Insurance zich tot 2025 heeft verbonden aan de ploeg.

Jolien D’hoore (uiterst links) is ploegleidster bij AG-NXTG – foto: Nico Dick

Het team wil volgend jaar al deel uitmaken van de Women’s WorldTour. Vanaf 2023 is er ook een junioren- en beloftenploeg. “Dit maakt het een uniek project. We hopen niet dat we de laatste ploeg zijn. We hopen dat we een inspiratiebron zijn voor andere topteams om in de toekomst ook een development-team te creëren. Dat is denk ik de sleutel in dit hele project”, geeft Den Ouden, die zal aanblijven als teammanager, aan op de persconferentie in Gent.

“We waren op zoek naar een vrouwenploeg om vanaf de basis te beginnen en zo echte fundamenten te bouwen”, vult Lefevere aan. “Het project van Natascha past perfect. We hebben zelf een staat van dienst als het gaat over het werken met en opleiden van jonge renners. We zullen dezelfde filosofie gaan toepassen met dit team, waardoor jonge en getalenteerde rensters een duidelijk en duurzaam pad krijgen om zichzelf te ontwikkelen. In de geest, cultuur en de filosofie die de dagelijkste activiteiten van The Wolfpack bepalen.”

AG-NXTG zal al vanaf donderdag, in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne, onder de nieuwe naam en in de nieuwe outfits koersen.

 
19 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2022
Bijna jammer dat er nog een A in de teamnaam zit, had liever alleen medeklinkers gehad.
22 maart 2022
Iedere slag in de professionalisering die gemaakt wordt is meegenomen voor de vrouwen die er hard voor knokken om hier een topsporttak van te maken die onder aan de streep voldoende oplevert om er serieus voor te gaan.
22 maart 2022
Hoe spreek je dit uit?
  22 maart 2022
  Ach nixt guh? Aa gee nixt gee?
  22 maart 2022
  AG Insurance - Next Generation?
  22 maart 2022
  Aa Gee Next Gen
  22 maart 2022
  Wolvin pack
  22 maart 2022
  Lefeverina’s?
  22 maart 2022
  Waarom niet gewoon op z'n Lefeveres: 'B*tches'
  22 maart 2022
  The Patpack en er een soort harem van maken, en Wielerflits komt de Fortune 500 binnen.
22 maart 2022
Eindelijk een Fox-pack ! ;) of kan zo'n grap anno 2022 niet meer?
  22 maart 2022
  Wat is precies je grap schildpadhoofd? Een vrouwelijke wolf is voor jou een vos?
  22 maart 2022
  @Rooie Jos - als je in het Engels een vrouw foxy noemt dan betekent dit dat je haar heeeeel aantrekkelijk vind - dus The Fox Pack @Turtlehead - in het huidige M2 anno 2022, kan dit helaas niet meer, maar zolang de redactie er geen graten in ziet :)
  22 maart 2022
  Fox = een vrouw die er heel goed uit ziet. (met dank aan Sweet)
Was NXTG ook niet bezig met een crossploeg? Hoe staat het daar mee?
22 maart 2022
Goede zaak.
22 maart 2022
Mooi dat er meteen op de (middel)lange termijn en op alle niveaus gewerkt wordt. Een Nederlandse oprichtster met wielerconnecties, een Belgische ploegleidster met faam die de rensters heel wat kan bijbrengen, Ome Pat als extra gewicht in de schaal vwb sponsors en indien nodig technische (en wetenschappelijke?) ondersteuning vanuit QSA - een structuur waarop je zeker een sterk team kan bouwen. Van de huidige rensters lijkt vooral Borgström (20) al op WWT-niveau te acteren en die kunnen ze waarschijnlijk makkelijker houden nu. Om volgend jaar die licentie te verkrijgen voor de eerste ploeg zullen er wel enkele rensters bij moeten lijkt me. Van Belgische zijde zouden Shari Bossuyt en Julie De Wilde mooie aanwinsten zijn, maar zij liggen allebei vast te.m. 2023 (volgens PCS). Aan Nederlandse zijde zou ik zeker eens gaan praten met Shirin van Anrooij en Yara Kastelijn die na dit jaar vrij zouden zijn (hoewel ik me moeilijk kan inbeelden dat Trek vAnrooij zou laten gaan). Benieuwd trouwens in hoeverre de twee Knaven/den Ouden 'dochters-van' kunnen meegroeien in dit verhaal.
22 maart 2022
Binnenkort zal hij waarschijnlijk ook wel een schaatsploeg met Bart Swinks bekend maken. En meteen Niels van der Poel daarin laten meedraaien.
22 maart 2022
Nu nog goede renners dan komt het best goed

Reacties zijn gesloten.