Owain Doull geopereerd aan blindedarm

Owain Doull geopereerd aan blindedarm

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 17 januari 2017 om 13:55

Owain Doull had zijn WorldTour-debuut in het tenue van Sky al moeten maken. De 23-jarige Brit voelde zich de afgelopen week niet goed en werd vervangen door Kenny Elissonde. Een goede beslissing, want dinsdagmorgen werd Doulls blindedarm verwijderd.

Vier weken out
Eerst werd er vanuit gegaan dat sprinter annex tijdrijder te kampen had met een buikvirus. Aanvankelijk werd zijn gezondheid beter, maar de problemen werden dinsdagmorgen plots groter. “We kregen het vermoeden dat het weleens om een blindedarmontsteking kon gaan”, legt Sky-dokter Neil Heron uit. “In het Royal Adelaide Hospital werd die diagnoses dan ook vastgesteld. Owain kan niet eerder dan donderdag het ziekenhuis verlaten. Het herstel en de revalidatie betreft tenminste vier weken. Owain is natuurlijk teleurgesteld, maar accepteert het feit dat hij eerst 100% fit moet zijn om te koersen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

hongerklopje 17 januari 2017 om 14:03

Wel jammer voor doull, verwacht wel het een en ander van hem dit jaar.

Thnx, fixed

0
achtpuntzes 17 januari 2017 om 14:12

gelukkig schrijven jullie zijn naam dan weer goed. :)

0
ruud gullit 17 januari 2017 om 15:35

Die blinde darm komt omdat Doull een skirobot is, als hij bij een andere ploeg had gereden, was dit hem nooit overkomen.

0
aardappeljager 17 januari 2017 om 15:42

Verklaar je nader Ruud. Hebben meerdere sky-rijders hier last van en komt het bij andere ploegen niet voor? Of heeft het iets te maken met de wintersport waar ik niet van op de hoogte ben

0
woutersluis 17 januari 2017 om 17:11

@ruud gullit hahaha nee

Is ie nou gebarsten of alleen ontstoken?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone