Oscar Riesebeek: “Ik denk dat we met Alpecin-Fenix Milaan-San Remo kunnen winnen”

Oscar Riesebeek: “Ik denk dat we met Alpecin-Fenix Milaan-San Remo kunnen winnen”
vrijdag 7 augustus 2020 om 10:48

Alpecin-Fenix doet zaterdag voor het eerst mee aan Milaan-San Remo. Met kopman Mathieu van der Poel is het de verwachting dat de Belgische formatie meteen kan meedoen voor winst. Ploegmaat Oscar Riesebeek kijkt alvast met veel vertrouwen uit naar La Primavera.

Riesebeek begon dit jaar met een kermiskoers in Rotselaar en afgelopen maandag werd hij nog negentiende in Gran Trittico Lombardo. “Tussendoor zijn we op hoogtestage in La Plagne geweest. Daar hebben we heel goed getraind en het was ook heel prettig om dat te doen in je eigen ploegbubbel. We merkten direct dat het niveau van alle jongens na de coronabreak heel hoog lag. Dat is een teken dat iedereen heel hard gewerkt heeft. En dat was wel lastig, om alles alleen te moeten doen. Normaal ben je met een groot gedeelte van de ploeg op pad, of ben je samen tijdens wedstrijden. Dat heb ik wel gemist, ja.”

“Maandag zat ik in de ontsnapping van de dag”, legt Riesebeek uit. “Er was slecht weer voorspeld en dat was het ook. Desondanks kregen we zo’n tien minuten voorsprong, waardoor we heel diep in de finale konden komen. Eigenlijk kwamen we net één sterke man in de kopgroep te kort, anders hadden we weg kunnen blijven. Eenmaal teruggepakt, zag ik dat Louis Vervaeke langszij kwam. Ik heb me daarna weggecijferd in zijn dienst. Met een top-10 plaats is dat goed gelukt. Mijn resultaat is op dat moment ondergeschikt, maar die negentiende plek toonde wel aan dat mijn conditie erg goed was. Daar ben ik heel blij mee.”

Riesebeek maakte namens Alpecin-Fenix deel uit van de kopgroep – foto: Cor Vos

Ambities voor winst
De Nederlander gaat met ploegmaat Van der Poel een topresultaat najagen in Milaan-San Remo. “Daar gaan we voor. Het is heel speciaal om die koers te kunnen rijden. Ik keek de wedstrijd altijd op televisie en nu rijd ik hem zelf. Het zal ook een speciale editie zijn, omdat het parcours iets gewijzigd is en het in een andere periode van het jaar is. Met Mathieu aan de start hebben we een topfavoriet in huis. Daar kijk ik heel erg naar uit. Om de lengte van de wedstrijd maak ik me ook niet heel erg druk. Ik heb Luik-Bastenaken-Luik al eens gereden. Iets korter uiteraard, maar qua tijd en het parcours daar duurt het denk ik net zo lang.”

Een goede voorbereiding is het halve werk en dus keek Riesebeek een deel van de wedstrijd van vorig jaar terug. “Woensdag heb ik op YouTube de finale teruggekeken. Dat geeft de burger moed en het geeft mij altijd moraal om finales van oudere edities terug te kijken. Het parcours is dan wel iets gewijzigd, maar de aanloop naar de Cipressa en de Poggio zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. Dat is goed om te weten, want plaatsing is – zeker voor de Poggio – van essentieel belang. De klimmers kunnen op dit nieuwe parcours wel het vuur aan de schenen van de sprinters leggen, maar ik denk dat wij ons daar niet druk om moeten maken.”

Riesebeek zelf heeft zaterdag een dienende rol in functie van MVDP. “We gaan er met de ploeg alles aan doen om hem in de beste stelling naar de finale te brengen. Ik denk dat we met Alpecin-Fenix de koers kunnen winnen. Met Mathieu, maar misschien ook wel met Sacha Modolo”, voorspelt de Nederlander. “Die laatste zou in een massasprint eveneens kunnen winnen. Ik denk dat zij allebei twee favorieten voor de overwinning zijn. Mijn rol zal ondergeschikt zijn aan hen. Maar dat vind ik absoluut niet erg. Een man meer of minder maakt overigens ook niet uit. De favorieten zullen toch wel samen komen in de diepe finale.”

Update: Sacha Modolo maakt toch geen deel uit van de selectie voor Milaan-San Remo.


Lees ook:
Voorbeschouwing Milaan-San Remo 2020

Dit artikel delen:

14 Reacties

Peetvader 7 augustus 2020 om 11:01

Laat aub Vanderpoel sprinten, niet Modolo

Duh 7 augustus 2020 om 11:24

Ik denk dat de ploegleiding prima weet wie er momenteel sneller is en op basis daarvan zal beslissen. MvP z’n sprint leek nergens op in Turijn (hoewel we nooit helicopterbeeld van de sprint hebben gehad geloof ik).

Martijn Prinzen 7 augustus 2020 om 11:30

Ik hoop dat het eens een keer niet eens sprint wordt, als de koers wat zwaarder gemaakt wordt. Wat kan natuurlijk over 300km en vele klimmetjes waarop Gilbert, van Art en vd Poel best aan willen vallen.

bomb ba 7 augustus 2020 om 11:31

De sprint van MvdP leek nergens op in Turijn, juist omdat die Modolo moest afzetten. Daarom kan je die gast nooit weer laten sprinten, hij kwam na zijn lead-out man binnen… Na die farce kan je hem niet weer laten werken voor een C-sprinter.

Duh 7 augustus 2020 om 11:50

Gezellig hier: "Nooit weer laten sprinten", "farce", "C-sprinter", Modolo werd gehinderd door de val van Lampaert valt te lezen. Modolo klopte begin dit jaar nog Jacobsen en Viviani. Ik zeg niet dat ie sneller is dan MvP, maar dat ze beide nog geen kans hebben gehad zich te tonen in een sprint, maar dat de ploegleiding hopelijk wel weet met wie ze de meeste kans hebben.

Samlambeej 7 augustus 2020 om 14:44

Hebben ze Modolo en VdP nog nooit tegen elkaar laten sprinten?

Team Spaak 7 augustus 2020 om 11:30

Hopen idd dat MvdP zich niet voor Modolo hoeft weg te cijferen, zou jammer zijn voor de NL’se wielerfans.
Al is het niet ondenkbaar, want bij de vorm van MvdP kunnen ook vraagtekens gezet worden…

Denk ook dat het een sprint wordt met een select groepje die Van Aert wint voor Alaflip. Vraag is of MvdP ook in dit groepje gaat zitten?

Mario de Vries 7 augustus 2020 om 11:44

Hoezo vraagtekens bij Mathieu’s vorm?

Team Spaak 7 augustus 2020 om 11:47

Ik heb zo mijn vraagtekens, had het iets anders moeten verwoorden misschien… Ik hoop dat MvdP morgen ervoor zorgt dat ik deze woorden moet inslikken trouwens!

Chippen 7 augustus 2020 om 11:58

een van der poel in vorm bewijst al 5 jaar aan een stuk dat hij zich dan niet kan inhouden en dat hij altijd zichtbaar meedoet aan de debatten, in elke koers, in elke wielertak

vermoeden dat de momenteel zeer onzichtbare van der poel dus nog niet in hoogvorm is, lijkt me een zeer logische deductie

Jooop 7 augustus 2020 om 11:46

Dat ze Modolo hoger inschatten in een massasprint, zelfs na zo’n lange koers, zegt wellicht ook wat over de realistische inschatting van de mogelijkheden van Van Der Poel in een vlakke sprint.

Wheely 7 augustus 2020 om 12:10

Met VdP weet je het nooit natuurlijk, denk dat het niet meer dan logisch is om in een koers als MSR uit te gaan van meerdere scenario’s. Het wordt gewoon weer wachten wachten wachten en pas in de diepe finale kun je je kaarten op tafel leggen

vanSpringel 7 augustus 2020 om 13:38

Het zou mij zeer heugen wanneer de winnaar niet uit een sprint voorkomt. Alleen voorop met ruimte voorsprong op de renners daarachter.

Samlambeej 7 augustus 2020 om 14:44

Het is de meeste (mijzelf incluis) waarschijnlijk ontgaan dat Louis Vervaeke nog eens top-10 reed in een sterk bezette koers.

Headlines

Materiaalzone

Populair