Mathieu van der Poel voert Alpecin-Fenix aan in Milaan-San Remo, geen Modolo

vrijdag 7 augustus 2020 om 14:35
Mathieu van der Poel voert Alpecin-Fenix aan in Milaan-San Remo, geen Modolo

foto: Cor Vos (archief)

Mathieu van der Poel is zaterdag uiteraard de kopman van Alpecin-Fenix voor Milaan-San Remo. De Nederlander kan rekenen op steun van onder meer Dries De Bondt en Oscar Riesebeek. Sprinter Sacha Modolo is opvallend genoeg niet van de partij.

Van der Poel zal morgen voor het eerst de Cipressa en Poggio in wedstrijdverband oprijden. De 25-jarige renner reed in aanloop naar La Primavera Strade Bianche en Milaan-Turijn. In de Toscaanse wittewegenklassieker eindigde hij als vijftiende, in Milaan-Turijn deed hij twee plekken beter.

Van der Poel is de absolute kopman binnen de selectie, maar wellicht kan de snelle Kristian Sbaragli nog verrassen in een eventuele sprint om de overwinning. De Bondt, Riesebeek, Senne Leysen en Scott Thwaites mogen zich ook opmaken voor de Italiaanse klassieker. Riesebeek is niet van plan om zomaar mee te rijden.

“We gaan er met de ploeg alles aan doen om hem (Mathieu van der Poel, red.) in de beste stelling naar de finale te brengen. Ik denk dat we met Alpecin-Fenix de koers kunnen winnen. Met Mathieu, maar misschien ook wel met Sacha Modolo”, voorspelt de Nederlander. Modolo, de nummer vier van 2010, ontbreekt echter in de selectie.

Voorbeschouwing Milaan-San Remo 

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor flag-it Milaan-San Remo 2020
flag-be Dries De Bondt
flag-be Senne Leysen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-it Kristian Sbaragli
flag-gb Scott Thwaites

Dit artikel delen:

8 Reacties

hartstikkebedankt 7 augustus 2020 om 14:39

Apart na dat interview met Riesebeek. Iemand meer info?

Wheely 7 augustus 2020 om 14:39

Geen Modolo, wtf!

Sbaragli als backup dan, ook snel.

Spake Breekerd 7 augustus 2020 om 17:20

Ik kijk even naar zijn resultaten, om te zien of hij in dit soort finales uit de voeten kan. Blijkt Sbaragli slechts 1 overwinning te hebben. Die gaat in dit veld nooit winnen.

freirefreire 7 augustus 2020 om 15:02

Dit wordt een hele belangrijke koers voor VdP. Hij heeft wat te bewijzen na de Strade. Als hij podium rijdt, praten we nergens over en wordt Strade afgedaan als incident. Maar als hij zwaar verliest of vroeg lost, gaan mensen een patroon zien en suggereren dat hij slecht uit de coronapauze komt. Dan begint er wat druk op te staan. Zeker als je, zoals Riesebeek doet, vooraf zegt dat je ‘m kan winnen.

sooike 7 augustus 2020 om 15:53

Wat moet hij bewijzen ? Hij rijdt lek zonder ploegmaat in de buurt en wordt vervolgens op 10 minuten 15e in het klassement. Als in dit soort wedstrijden lek rijdt op een verkeerd moment kun je het verder schudden. Zat daarvoor in de goede groep, dus voor mij hoeft hij niks te bewijzen !

Mark 7 augustus 2020 om 15:24

Is dit team sterk voor Mathieu? Thwaites, Sbargli na de Poggio is dat mogelijk? Leysen, Riesebeek en De Bondt voor naar de Cipressa.

Titaantje 7 augustus 2020 om 16:30

De meeste ploegen hebben na de Poggio nog maar 1 a 2 renners over. Als Sbaragli er bij zit is dat top, maar ik denk eerder dat vd Poel moet proberen met de eerste 10 de Poggio over te komen (groep Van Avermaet, Sagan, Kwiat, Alaflip, etc.) dan bij de sprinters te blijven.

wielrenner 8 augustus 2020 om 07:38

Ik zou het verrassend vinden indien vanaf de cipressa er nog een ploegmaat bij hem in de buurt zit.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair