‘Organisatiecomité denkt aan Olympische Spelen in zomer van 2021’

zondag 29 maart 2020 om 08:34
‘Organisatiecomité denkt aan Olympische Spelen in zomer van 2021’

foto: Cor Vos (archief)

De Olympische Spelen in de zomer van 2021: volgens Japanse bronnen wil het organisatiecomité van het vierjaarlijkse sportevenement de Spelen organiseren van 23 juli tot en met 8 augustus. Het comité hoopt eind volgende week een akkoord te bereiken met het IOC en de lokale politiek.

Afgelopen dinsdag besloot het Internationaal Olympisch Comité om – na overleg met de Japanse regering – de Olympische Spelen met een jaar uit te stellen naar 2021 als gevolg van de coronacrisis. ‘De Spelen moeten worden verschoven naar een datum na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021’, zo was de eerste reactie.

IOC-voorzitter Thomas Bach liet vervolgens weten dat er meerdere opties waren op de kalender, maar het organisatiecomité lijkt nu toch de voorkeur te geven aan een Olympische Spelen in de zomer van 2021. De Spelen in het Japanse Tokio stonden dit jaar op de kalender van 24 juli tot en met 9 augustus.

Combinatie Tour-Spelen 
De (lokale) organisatoren willen op die manier meer tijd geven aan de verschillende overheidsinstanties om het virus in te dammen, maar ook om de selectieprocedures en de voorbereidingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. De Paralympische Spelen moeten dan weer worden gehouden van 24 augustus tot 5 september.

Voor de renners die de Tour de France en de Olympische Spelen willen combineren: de 108e editie van de Ronde van Frankrijk begint op vrijdag 2 juli en eindigt drie weken later op zondag 25 juli. Het is straks bij het uittekenen van het programma de vraag wanneer de Olympische wieleronderdelen op het programma staan.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Cyclinglife 29 maart 2020 om 09:10

De openingsceremonie kunnen de renners die tour en os doen met deze datums dus wel vergeten. Zou fijn zijn als de tour dan een week naar voren gaat. Langer de tijd om te herstellen van de tour naar de os

Romāns Vainšteins 29 maart 2020 om 09:48

Juist niet, kiezen of delen. Zien we vanzelf wie echte coureurs zijn tov de Disneyworld figuren.

kleomantre 29 maart 2020 om 11:23

Juist, dan komen de mensen naar de OS die dat echt als een eer zien om deel te nemen en/of heel graag willen strijden voor de medailles. Type Nibali bv.
Dan doe je maar een keer niet mee aan de Tour, of dat zo erg is.

KnightBiker 29 maart 2020 om 13:07

@Kleomantre – je wilt toch de beste zijn van alle renners en niet van de renners die op dat moment een plekje hadden in hun agenda?

kleomantre 29 maart 2020 om 14:29

Ik heb liever mensen die er zich serieus op toeleggen dan een beetje gaan freeriden zoals Wout Poels. Dan kies je maar…

Bovendien alsof we ieder jaar in de Tour het beste deelnemersveld zien, dat komt omdat anderen top willen zijn in de Giro bv. Met welke kalender dan ook wordt in deze tijd van specialisatie toch aan allerlei grote koersen niet deelgenomen, bv omdat een hoogtestage op dat moment beter uitkomt.

Kannibaal van Schepdaal 29 maart 2020 om 09:47

En nu de wegrit inplannen twee weken na het einde van de Tour.

Don’t f*ck this up twice.

Arie den Blanken 29 maart 2020 om 10:46

De Tour is in het wielrennen veel groter dan de Olympische wegrit. Van het ook nog eens kleine aantal renners die daarvoor in aanmerking komen zal het bij de meeste een zorg zijn of ze een openings-of sluitingsceremonie meemaken. Ik denk zelfs dat ze liever dat kunnen overslaan.

koos1 29 maart 2020 om 13:04

Als de OS in de zomer doorgaan van 2021, dan zal de Tour wel een week naar voren worden gehaald. Al blijft het net zoals dit jaar het geval zou zijn waarschijnlijk een lastige combinatie Tour-OS.

Headlines

Materiaalzone

Populair